Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehetséges hogy azért jött...

Lehetséges hogy azért jött meg mert alig tudok szoptatni?

Figyelt kérdés
Hétfőn lesz 6 hetes a kisfiam, de ma megjött. Elég kevés tejem van, nem igazán tudok szoptatni. Lehetséges, hogy emiatt már megjött?
2012. márc. 2. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Sztem pont fordítva: azért nem tudsz szoptatni, mert megjött. Bár ez se 100%. Attól, hogy megjött, inkább csak a tej íze szokott változni, nem a mennyisége.
2012. márc. 2. 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez nagyban alkattól, szerencsétől is függ. Van olyan ismerősöm, aki éjjel-nappal szoptatott, de már 1 hós baba mellett elkezdett menstruálni és onnantól rendszeresen. Én 3 hetet kihagytam az elején kórház miatt, ahol épp csak annyit fejtem, hogy ne gyulladjon be, de több, mint egy éves volt a babám, amikor először megjött. Úgyhogy statisztikailag persze a gyakori szoptatás (nem a tej mennyiségétől függ, hanem inkább, hogy milyen gyakori és hogy a hátsó tejet is megeszi-e a baba) "ellene van" a mensinek, de van sok ellenpélda is rá.

Másik, hogy tényleg sokan panaszkodnak arra, hogy a vérzés környékén-előtt pár napra megváltozik a tej íze, és ezért kevésbé lelkes a baba.

2012. márc. 2. 20:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem is megjött 6 hétre, és a lányom nem igazán szerette ekkor a szopit, kevesebbet is volt hajlandó szopizni, ami valamelyest visszavett a tej mennyiségéből, hiszen kevesebb inger érte a cicit, de ez pár nap után visszaállt. Az első napokban babámnak valószínű nem tetszett a tej íze, de aztán jobb lett és normalizálódott a szoptatás. Mensi mellett én még hónapokig szoptattam, és bár mensikor babám mindig utált szopizni, de aztán megint jobb lett a helyzet.

Szóval valószínű azért megy nehezebben a szoptatás, mert megjött neked, és nem pedig fordítva!

2012. márc. 2. 20:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem tudtam egyáltalán szoptatni.Szülés után 5 héttel megjött a rendes menstruációm.
2012. márc. 2. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is alig volt tejem (de kitartóan előbb szoptattam aztán pótoltam és gyakran is etettem), de 7 hónapos volt a lányom, amikor először menstruáltam a szülés után, és még kellett 2-3 hónap, mire rendszeres lett...
2012. márc. 2. 22:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A szopizás úgy néz ki, hogy nem lett rosszabb. Nem tudom, hogy őt nem zavarja vagy nem vérzek még annyira, fogalmam sincs. Még egyszer köszönöm mindenkinek! Remélem azért nem fogok rendszeresen menstruálni még :)
2012. márc. 3. 10:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Kisfiamnál kevés tejem volt,meg is jött minden hónapban! Kislányomnál a 3ik hónapban jött meg amikor lecsökkent a tej mennyisége!
2012. márc. 4. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!