Lehetséges hogy azért jött meg mert alig tudok szoptatni?
Ez nagyban alkattól, szerencsétől is függ. Van olyan ismerősöm, aki éjjel-nappal szoptatott, de már 1 hós baba mellett elkezdett menstruálni és onnantól rendszeresen. Én 3 hetet kihagytam az elején kórház miatt, ahol épp csak annyit fejtem, hogy ne gyulladjon be, de több, mint egy éves volt a babám, amikor először megjött. Úgyhogy statisztikailag persze a gyakori szoptatás (nem a tej mennyiségétől függ, hanem inkább, hogy milyen gyakori és hogy a hátsó tejet is megeszi-e a baba) "ellene van" a mensinek, de van sok ellenpélda is rá.
Másik, hogy tényleg sokan panaszkodnak arra, hogy a vérzés környékén-előtt pár napra megváltozik a tej íze, és ezért kevésbé lelkes a baba.
Nekem is megjött 6 hétre, és a lányom nem igazán szerette ekkor a szopit, kevesebbet is volt hajlandó szopizni, ami valamelyest visszavett a tej mennyiségéből, hiszen kevesebb inger érte a cicit, de ez pár nap után visszaállt. Az első napokban babámnak valószínű nem tetszett a tej íze, de aztán jobb lett és normalizálódott a szoptatás. Mensi mellett én még hónapokig szoptattam, és bár mensikor babám mindig utált szopizni, de aztán megint jobb lett a helyzet.
Szóval valószínű azért megy nehezebben a szoptatás, mert megjött neked, és nem pedig fordítva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!