Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg csak ennyi lenne?

Tényleg csak ennyi lenne?

Figyelt kérdés

Szépen kérlek, csak akkor olvasd el, ha nem támadsz, inkább segítesz, mert így is szaranyának érzem magam, nem kell még a megrovás másoktól is. Köszönöm.

28 hónapos a kicsi lányom. Bármikor kérte, igény szerint szoptattam. Ez azt jelentette, hogy este is. Sajnos kimerültem, úgy érzem ez nekem nem megy már. Elhatároztam, hogy leszoktatom. Próbáltam korábban kihagyni 1-1 alkalmat, elterelve a figyelmét. De nem hatott semmit. Leragasztottam a mellbimbóimat a reggel folyamán. Megmutattam neki, hogy fáj, ezért a doktorbácsi leragasztotta nekem. Kétszer kérdezte meg kb 6 óra alatt, hogy cici, elmondtam még1szer, megmutatni viszont nem engedte. Elaludt cici nélkül, nem tudom mit remélhetek. Úgy érzem egy rakás szerencsétlenség vagyok, amiért nem voltam kitartóbb. Drasztikus nagyon ez a hirtelen bekövetkező, teljes megvonás? Mire számíthatok, ugye ez nem.okoz törést Benne?

Lehetséges, hogy ilyen könnyen vette az akadályt? És sírás nélkül túl leszünk ezen? Mit tanácsoltok, hogy ne gyulladjanak be a melleim? Köszönök minden segítő választ.

2018. márc. 12. 14:25
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedvességeteket! Utolsónak külön örülök, a hasonlóság okán!:D
2018. márc. 12. 15:33
 12/12 anonim ***** válasza:
67%

Én 24 hónap után választottam el a lányomat, szintén hirtelen. Az igazság az, hogy én megpróbáltam fokozatosan, egyet-egyet elhagyva, nem használt. Megpróbáltam megbeszélni, nem használt. Persze 2 évesen értette ő, mit mondok, csak leszarta, mert nem tetszett neki :D Szóval a megbeszélés és a "kíméletes", fokozatos elválasztás nálunk úgy nézett ki, hogy heteken át ment a hiszti és az üvöltés minden alkalommal, mikor azt mondtam, hogy most nincs cici. Nekem ebből lett elég, és hasonlóan, egy trükkel elválasztottam egy pillanat alatt, egyetlen sírás nélkül.

Őszintén, én ezt jóval kíméletesebbnek érzem, mint azt a hetekig tartó kínlódást és sírást, bánom, hogy nem jutottam erre a döntésre hamarabb.

Bennem is az keltett amúgy ezzel kapcsolatban lelkifurdalást, hogy a hosszan szoptatóknál megy, hogy ez milyen genyóság, átvered, kijátszod, és ilyen hirtelen kell leszoknia. Csak hát én meg láttam, hogy mennyivel könnyebben vette így, én őszintén kétlem, hogy ez olyan szörnyű lenne. Annál biztos jobb, hogy hetekig kínzom őt is, meg magamat is.

Szerintem van gyerek, akinél egyszerűen nem működik ez a megbeszélés meg fokozatosság, mert nem vevő rá.

Fejés: mindig csak annyit, hogy megkönnyebbülj, így egész gyorsan elapad. Első nap még lefejtem vagy 160 millit, 4. napra már el tudtam hagyni a mellszívót, viszonylag gyors volt, és nem gyulladt be a mellem, pedig a szoptatás alatt nagyon sokszor.

2018. márc. 12. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!