Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg csak ennyi lenne?

Tényleg csak ennyi lenne?

Figyelt kérdés

Szépen kérlek, csak akkor olvasd el, ha nem támadsz, inkább segítesz, mert így is szaranyának érzem magam, nem kell még a megrovás másoktól is. Köszönöm.

28 hónapos a kicsi lányom. Bármikor kérte, igény szerint szoptattam. Ez azt jelentette, hogy este is. Sajnos kimerültem, úgy érzem ez nekem nem megy már. Elhatároztam, hogy leszoktatom. Próbáltam korábban kihagyni 1-1 alkalmat, elterelve a figyelmét. De nem hatott semmit. Leragasztottam a mellbimbóimat a reggel folyamán. Megmutattam neki, hogy fáj, ezért a doktorbácsi leragasztotta nekem. Kétszer kérdezte meg kb 6 óra alatt, hogy cici, elmondtam még1szer, megmutatni viszont nem engedte. Elaludt cici nélkül, nem tudom mit remélhetek. Úgy érzem egy rakás szerencsétlenség vagyok, amiért nem voltam kitartóbb. Drasztikus nagyon ez a hirtelen bekövetkező, teljes megvonás? Mire számíthatok, ugye ez nem.okoz törést Benne?

Lehetséges, hogy ilyen könnyen vette az akadályt? És sírás nélkül túl leszünk ezen? Mit tanácsoltok, hogy ne gyulladjanak be a melleim? Köszönök minden segítő választ.

2018. márc. 12. 14:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Szia. Én nem drasztikusan szoktattam le. Folyamatosan egyre kevesebbet szoptattam a végén pedig már csak este elalváshoz. Aztán egyik napról a másikra nem adtam este sem hanem csak odabújt. Piszkálta még egy ideig nyúlkált a póló alá de mindenféle sírás nélkül megúsztuk mi is. Nyugodj meg nem hinném hogy emiatt szar anya lennél :)
2018. márc. 12. 14:46
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Előző vagyok. Nem írtad mennyi tejed van. Ha sok akkor mindig csak egy picit fejj le èpp annyit hogy ne feszítsen. Szépen lassan el fog apadni. Vagy vizes ruházhatod is állítólag segít bár ezt nem próbáltam.
2018. márc. 12. 14:49
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
28 hónapos az majdnem 2 és fél éves... Nagy gyerek már, nem fog törést okozni benne... Szóval ne viccelj miért lennél már szár anya?? Ha könnyen megy örülj... Most jobb lenne ha sírva könyörögve? Ugye hogy nem...
2018. márc. 12. 14:51
 4/12 anonim ***** válasza:
46%
Már régen leválasztottam volna. Szerinted meddig kell szoptatni egy kisgyereket, hogy az anyja ne legyen szaranya?
2018. márc. 12. 14:58
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Mi gyógyszer miatt hagytuk abba egyik napról a másikra. 18 hónapos volt, most iskolás. Semmi baja. :)

A mentatea apasztja a tejet. Egy próbát megér, ártani biztos nem fogsz.

2018. márc. 12. 15:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a bátorítást, a segítséget. 4es válaszoló, azt hogy Te mit csináltál volna, számomra érdektelen információ. A szaranyaságot a hirtelen teljes megvonással hoztam összefüggésbe. Tudom, nem mindenkinek erőssége az értő olvasás.
2018. márc. 12. 15:09
 7/12 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem én nem szóltam be neked drága, fogalmazz egyértelműbben. Bár be is szólhattam volna, mivel számomra elég gáznak tűnik ha egy anya csak a cicijétől anya, és 3 éves gyereke rángatja róla a pólót úton-útfélen, na ezt direkt nem írtam le első kommentben, amúgy nyilván azt csinálsz amit akarsz és attól érezheted magad szarnak, amitől csak kedved van.
2018. márc. 12. 15:23
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
Nyugodj meg. Szerintem semmi sérülést nem okozol benne. Elég idős már,hogy ne cicizzen. Amúgy sem csak a ciciért szeret. :)
2018. márc. 12. 15:26
 9/12 A kérdező kommentje:
Hűha. Most nagyon megmondtad!!! Ügyes vagy! Pacsi Neked! Ugye nem zavar, hogy legkevésbé sem érdekel, minek tartasz. Magad minősíted, Kicsike. Majd pont a te szavadra adok, besavanyodott ember lehetsz. Jah, és csak hogy szellemi fölényben ne érezd magad( bár Neked lehet ezt mondani...:D), a vitát bereksztem, mert nem a te hőzöngésedre vagyok kíváncsi, hanem mások tapasztalataira. Na csóközön!
2018. márc. 12. 15:30
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
Szia, gratulalok a kitartasodhoz! 28 honapig szoptatni az szuper! En megmondom oszinten mindket gyerkemet hirtelen valasztottam el. Egyik naprol a masikra, mert a hugom fokozatosan valasztotta el a gyerekeit, es borzasztoan megszenvedte. Azt mondta nagyon nehez volt igy. Persze biztos gyerek fuggo is, de naluk nehezen ment. Nekem szerencsem volt, egy percig sem sirtak utana. Pedig egyik nap meg szoptattam es a masik nap mar nem. En nem reztem soha, hogy ez gond lett volna. Nem szenvedtek meg. Szoval nalunk konnyen vedtek az akadalyt, bar en sem stresszeltem egy percig sem emiatt. En azt csinaltam, amit az egyik hozzaszolo irt. Ha nagyon feszultek a melleim, egy picit fejtem beloluk, de csak epp annyit, hogy ne fajjanak. Masfel het alatt elapadt a tejem. En semmi mast nem probaltam ki (teàk, vizesruha). Minden jot nektek!
2018. márc. 12. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!