Az elso vagy a hatso tejtol fajhat jobban a babak hasa?
Figyelt kérdés
2018. jan. 18. 21:46
1/4 anonim válasza:
Mióta van első- hátsó tej? Akkor fáj jobban a baba hasa, ha sűrűn, vagy sokáig szopik és sok levegőt nyel. Vagy ha az anyuka puffasztó ételt eszik.
3/4 anonim válasza:
Első tejtől, mert abban több a laktóz.
4/4 anonim válasza:
Az elso tejtol, ha a laktozra erzekeny, vagy barmelyiktol, ha a baba erzekeny a tejtermekre/tojasra/szojara, es az anyuka ilyen tartalmu elelmiszert fogyaszt, illetve van olyan baba, aki a szoptatos teara, Vigantolra is igy reagal. A gyakori szoptatas, valamint a komfortszopi a regi tevhittel ellentetben pont, hogy megelozi a hasfajast, mert kisebb mennyisegek kerulnek igy a baba gyomraba, es nyugodtabban is tud igy szopizni, mig hosszabb ido elteltevel mar nagyon ehes (az anyatej 60 perc alatt emesztodik meg), es emiatt zaklatottabban ehet, levegot nyelhet. Regen azt tanitottak, hogy teljen el minimum 2-3 ora ket szoptatas kozott, mert azt hittek, hogy a regebben kiszopizott tej keveredve az ujjal hasfajast csinal, de ez egy tevhit. En kivartam eleinte a 2-3 orat hasfajos babaval, aztan beszeltem szoptatasi tanacsadoval, megtudtam a fentieket, es igy jott helyre nalunk minden. Kiderult, hogy a korai ehsegjeleket nem figyeltem, es csak sirasra tetrem mellre, ami mar regen keso. Egyebkent mostmar a tapszeresen taplalt bukos vagy refluxos babaknak is a gyakoroli, kis adagokban torteno etetest javasoljak (illetve a cumisuveg megfelelo dontesi szoget, hogy ne omoljon a szajaba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!