Cicin elalvásról hogy lehet leszoktatni a babát, hogy lehet másként elaltatni?
Este már nem is mindig sikerül cicin elaltatni az 1 éves babámat, és van úgy hogy a hordozás se segit meg a pihenőszékben való ringatás se. Ráadásul 8 hetes terhes is vagyok. Éjszaka is többször ébred és akkor is csak a cicin nyugszik meg. De van amikor azon se és magam mellé kell tennem. Eléggé fárasztó meg már lassan szeretném leszoktatni a ciciről és valami más módszerrel elaltatni. De a cumit kiköpi, ágyában feláll, nem tudja magát megnyugtatni. Kisebb volt könnyebb volt sokkal.
Ti hogy csináljátok?
Hát ha magam mellé teszem amikor nem alszik el szopitól akkor is feláll és megy tovább.
Amikor meg éjszaka nem tud szopitól visszaaludni és magam mellé teszem akkor újra szopiznia kell és akkor jó esetben elalszik, de van hogy úgy se. Tudom ilyenkor van úgy hogy fáj valamije. Ha a foga akkor bekenem dentinox-szal, ha az se segit akkor panadol vagy nurofen plusz járkálok vele - nagyon nehéz. Előfordul hogy semmi nem segit mert van hogy egyszerűen nem akar aludni már akkor átkarolom erősen hogy ne tudjon felülni...néha ezt kell csinálni és közbe sir persze...de előbb-utóbb abbahagyja mert elfárad és elalszik.
azt kellene eldöntened hogy most mi miatt kel lényegében...azt írod a cicin elalvásról szeretnéd leszoktatni. de ha jól értem nem rendszeresen kel éjjel tehát nem arról van szó hogy a cici miatt kel, hanem azért kel mert fáj valamije. és ebben az esetben az alvástréninget semmiképp nem ajánlom, az arra való, hogy cici függő babákat leszoktass akik máshogy nem tudnak visszaaludni de egyébként semmi bajuk..
ha fogzik az általad említett módokat kell alkalmazni, a szoptatás is fájdalom csillapít, azért igényli. vagy add neki vagy válaszd le ha megterhelő...1 éves...terhes vagy...teljesen érthető volna. emberek vagyunk nem mozgóbüfék
de, rendszeresen kel éjjel többször. van amikor azért mert fáj valamije van amikor meg csak megszokásból szerintem.
most altattam el egyébként az előbb. most úgy hogy járkáltam vele a lakásban, kb. 20 percet de már a végére teljesen lezsibbadt a kezem meg terhesen nem biztos hogy jó megoldás cipelnem őt állandóan. ilyenkor az esti fektetésnél igyekszem elhagyni a cicizést és más módszerrel altatni őt mivel tudom hogy ilyenkor nem mindig sikerül neki cicin elaludni. járkálással most sikerült de ez se mindig jön össze.
Nem, apa igazából annyiban segit csak hogy bekésziti a fürdő vizet meg játszani szokott vele néha.
Én fürdetem, etetem, altatom, teszem tisztába, tehát mindent én csinálok, meg játszok is vele én is minden nap. Ezen kivül mivel én vagyok itthon, én főzök, mosok, én takaritok. Férjem dolgozni megy reggel fél 6-tól és általában délután 4 vagy 5-re ér haza.
De gondolom ha meglesz majd a második gyerekünk akkor kénytelen lesz ő is beszállni a gyerekek gondozásába mert egyedül mindent nem lehet majd győzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!