Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan tudnam leszoktatni a...

ErikaH. kérdése:

Hogyan tudnam leszoktatni a kisbabamat a cicn elalvasrol?

Figyelt kérdés
Kislanyom 6 honapos lesz a hetvegen, es nagyon ra van szokva, hogy cicn alszik el. Ez nem is akkora nagy gond, mint az, hogy barmilyen melyen is alszik, nem tudom letenni az olembol a kisagyaba, mert egybol felebred, es visszaaltatni nem tudom. (ez vonatkozik, ugy a napkozbeni, mint az ejszakai alvasra.) A szoptatast meg nem hagynam abbaa, csak a cicivel elalvasra kerem tanacsotokat. Koszi elore is
2015. máj. 21. 09:35
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

nekem az alábbi módszer vált be, ugyanilyen lányomnál, ugyanennyi idősen (fontos megjegyezni, hogy egész eddig a pontig ujjszopós volt, itt szokott át a cumira, ami nekem a cicin alvásról való leszoktatás mellett a másik célom volt):

szóval este hagyom cicin elaludni, ölben, ezzel így nincs gond...21.00-kor berakom az ágyba....egy óra múlva jön az első kelés. bemész, odaadod a cumit, megsimized, megfogod a kezét, egy perc után kijössz. Vernyogni fog, készülj fel rá :) 1 perc múlva bemész, újra simi simi, visszaadod a cumit, majd kimész....2 perc múlva mész be újra, simi simi, cumi vissza, kimész...(ne vedd ki az ágyból!!) utána 3 perc után mész be, majd 5 perc után...itt már lehet hogy hisztisebb lesz, követelni fogja a cicit..nem szabad megtörnöd...8 perc után mész be...majd utána már nem emeled az időközöket, mindig 8 perc után bemész, egy simi erejéig...

első este sírva fog elaludni valószínűleg...10 perc sírás után...15 perc után, ki tudja...de onnantól megtanul elaludni a cumijával. Nekem másnap már elég volt kétszer bemennem, 5 perc után elaludt magától, cumival, sírás nélkül. Nap közben is, éjszaka meg fel sem kelt többet, átalussza az éjszakát, leszokott a cicin lógásról...és emellett a nappali 2*20 perc alvások helyett egyben alszik 1,5-2 órákat...szóval ezt tudom javasolni. Erő kell hozzá,a z biztos, de csak egy, max 2 este az egész...(nekem csak egyetlen egyszer kellett hagynom sírni, utána már nem volt gond és nagyono vidám, jó kedélyű baba, 10 hónapos)

2015. máj. 21. 09:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Adj neki cumit.
2015. máj. 21. 10:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam mint az első, azzal a kivétellel, hogy nem fogadta el a cumit, viszont a simogatás, a kitartó türelem meghozta az eredményt! Nem kaptam ki az ágyból, nem adtam fel, mindig megnyugtattam, simogattam, és egy pár nap után képes volt magától elaludni.

Napközbeni altatáshoz még nagyobb türelem kellett, mert akkor sokkal éberebb volt, és sokszor ébredt ő is. Úgyhogy sokszor kellett bemenni hozzá, de megérte.

2015. máj. 21. 12:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is a cumi vált csak be erre a problémára. Először a nappali alvásoknál adtam oda neki (kellett idő, hogy megszokja), most már az esti alvásnál is megy a dolog. Nagyon édes, leteszem aludni, nyafog, mert álmos, megkapja a cumit, és már fordul is oldalra és alszik.
2015. máj. 21. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!