Hogyan tudom leszoktatni arról, hogy a mellemen aludjon el?
8 hónapos a babám és sajnos kialakult az a rossz szokás nálunk, hogy igényli a mellemet az alváshoz. Elválasztani nem akarom, de úgy döntöttem, hogy az altatás így nem mehet tovább.
Jelenleg azt próbálom, hogy ha látom rajta, hogy álmos, akkor sipirc a kiságyba. Amikor felül, feláll mindig visszafektetem, ha nagyon sír kiveszem, megvigasztalom, de ha megnyugodott visszarakom. Szól a nyugizene, egyedül nem hagyom, amíg el nem alszik, nem beszélek hozzá, csak ott vagyok, ez megy 4 napja.
Egyelőre ez nem tűnik működni, nagyon nehezen alszik el, sokat sír - én sem viselem jól... Mit tegyek?
evés után játék, utána alvás
amúgy sem egészséges étkezés után rögtön aludni, még felnőtteknek sem
*persze ne rögtön
én szoktam hagyni evések után kicsit aléltan még pihizni, utána simogatom, büfizni kell és magától már fel is pörög
A bajom pontosabban az, hogy ha nem hagyom, hogy a mellemen aludjon be, hanem pl féléberen/álmosan beteszem a kiságyba, akkor rögtön kipattannak a szemei és képen még órákig pörögni.
Próbáltam, hogy amint elkezd ásítozni, szemet dörzsölni pl játék közben, akkor leteszem aludni, de eddig nem vagyok túl eredményes....
Miért szeretnéd leszoktatni róla? Amikor nincs evésidő, akkor is szopni szeretne az elalváshoz? Séta közben, babakocsiban sem alszik? Éjjel felébred miatta?
Két nagyobbik gyerekem, míg szoptak, este mindig mellen aludtak el, aztán mikor abbahagyták a szopást, akkor sem volt probléma. És nappal is evés közben aludtak el, még akkor is, mikor már főzeléket kaptak :) Aztán ahogy nőttek, ezt is kinőtték. Vannak ilyen típusú babák is.
Ha át szeretnél térni más altatási módszerre, akkor legalább egy hétig érdemes próbálkozni. Próbálhatod esetleg a melléfekvős-összebújós módszert az altatáshoz, ha azt hosszú távon is tudod vállalni.
minden elalváshoz igényli a cicit, ez így kezd nehézkessé válni a mindennapokban. Babakocsiban, ha tologatom elalszik. Cipelgetős, ringatós elalvásra nem szeretném rászoktatni. Mindkét csuklóm kivan, nem is bírom tartani sokáig :( Az összebújós altatással nincs bajom, de ha arra szokik át, azt nagy előrelépésnek nem érzem a jelenlegi helyzethez képest...
Próbáltam a cumit, de játszik vele, inkább felpörgeti, minthogy segítene neki elaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!