Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 10 napos babanak, kb 50 perc...

Caddy23 kérdése:

10 napos babanak, kb 50 perc szopizas utan, mennyi tapszert lehet adni, egeszen addig amig mar o nem ker tobbet?

Figyelt kérdés
Szopizas kozben be-be alszik de az anyanak van teje, tehat az ido alatt tejhez jut, viszont ez utan ha nem adunk neki tapszert nyugos, a kis kezet a szajaba dugja amig nem kap . A tapszert hihetetlenul habzsolja majd megful ugy issza es utana persze van ,hogy visszajon pici.A felesegem azt mondja,hogy nem ad neki annyi tapszert amennyit pont meginna, hanem kevesebbet kb 20 ml, de igy is elalszik etetes utan nem nyugos.

2017. dec. 29. 06:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%

Meg kell mérni szopi előtt és után 24 órán keresztül így kijön az összmennyiség és ki lehet számolni mennyit kell pótolni.

A védőnő ebben tud segíteni.

Ha kevés a tej attól még a babának enni kell hiába okoskodnak a szoptatás fanok.Van amikor nincs vagy nem elég a tej ez nem akarás kérdése.

2017. dec. 29. 07:18
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
Jó helyen kérdezted meg. Itt csak akkor jó anya valaki ha egész nap szoptat a gyereke 3 éves koráig!
2017. dec. 29. 07:19
 13/22 anonim ***** válasza:
5%
Nem kell 50 percig szoptatni. Ha van elég tej,akkor 20 perc alatt is jóllakik. Utána már csak cumizik. Nem kell állandóan mellre tenni, mert attól NEM lesz több tej. Ezt csak a szoptatás-fanok terjesztik. 10 nap alatt már már beállt a mennyiség. Mérjétek le minden szopás előtt és után, hogy mennyit szopott. Ha nem elég, akkor kapjon annyi tápszert, amennyit megeszik.
2017. dec. 29. 07:24
 14/22 anonim ***** válasza:
93%

Gyors kérdés: hány pisis pelus van?

Legalább négy: van elég teje az anyának.

Ha nincs, akkor nem ilyen 20 ml-ket eszik, hanem sokkal többet. Anyuka váltson mellet, meg lesz a "hiányzó" 20 ml.

Tömi a kezét, nyűgös: szopizni szeretne. De: lehet, hogy azért mert álmos, és cicin akar elaludni. Hidd el, ebben a korban a szopizás mindenre gyógyszer, csak a kakis pelusra nem!

A tápszer pedig nem arra való, hogy túleteted vele a gyereket, hogy órákra beájuljon. Azért alszik tápszer után, mert a kis szervezete komoly munkát végez, mire azt a sok felesleget megemészti. Nincs másra energiája mellette.

Elhiszem, hogy anyukának kényelmes, ha órákig elvan a baba a kiságyban. De a tápszer akkor se erre van!

Mértétek a súlyát? Mennyit hízott?

Mikor ennyi idős volt a kisfiam, én is azon rugóztam, hogy biztosan kevés a tej, állandóan éhes. Aztán a kis éhező 30 dekát hízott egy hét alatt...

Nyugi. Minden kisbabás anya azon görcsöl az elején, hogy kevés a tej. Nem, nem kevés, ha a baba hízik rendesen.

2017. dec. 29. 08:00
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

Én is a pisis-kakis pelusok számát akartam kérdezni, ahogy elôttem. Ha van elég, akkor a tej is van, hiszen ami kijött, az be is kellett, h menjen.

Az biztos, h ha már most pótoltok, anyuka teje rohamosan apadni fog. Erre számítsatok.

Egyèbként meg 13-mas, de igen, pontosan a gyakori mellretételtôl szaporodik a tej, nem tudom, miért írsz ekkora butaságokat, hogy nem.

Kérdezô, szerintem 1-2 napig figyeljétek a pelusok számát tápszer nélkül. Ha elég, nem kell a tápszer. Ha kevés, beszéljetek az orvossal, h mit javasol, melyik tápszert.

És csak elöljáróban írom, h növekedési ugrásokkor (3 és 6 hét, ill. 3 és 6 hónap körül) megnô a baba kajaigénye, de akkor sem kell pótolni, csak igény szerint mellre tenni. Így a tejtermelés utoléri a keresletet.

2017. dec. 29. 08:49
 16/22 anonim ***** válasza:
54%
Én megmérném, hogy mennyit szopizik. Nekem volt olyan, hogy 50 perc szoptatás után lemértem, és konkrétan 0 grammot evett. Ilyenkor muszáj neki tápszert adni.
2017. dec. 29. 08:51
 17/22 anonim ***** válasza:
53%

13-as! Ritka tájékozatlan buta ember vagy. Minél többször teszi az anyuka mellre a babáját (minden szopi elején beindul a tejleadó reflex, ez kell a tejtermeléshez), annál több inger éri a mellét, és több tej termelődik. A tej nem két szoptatás között termelődik, hanem szopi közben a tejleadó reflex csakúgy nyomja ki a tejet.

Az anyuka szoptasson minél többet. Az sem baj, ha egész nap mellen van a baba, egy ekkora babának a legbiztonságosabb érzést az anyamell közelsége, illata, tapintása adja. Miért ne cumizhatna azon? Mert rászokik? Amilyen könnyen egyesek szerint rászokik, olyan könnyen le is szokik majd, amint kezd nyiladozni a kis tudata.

13-as! Ha nem értesz a témához, viszont eleged van a "szopifanokból", ne szólj inkább hozzá a témához! Totál félreviszed az egészet, szerencsétlen kérdező pedig (tapasztalat híján) próbálhatja kiválasztani a számára hasznos infómorzsákat.

Kérdező! 10 nap alatt még közel sem áll be a kereslet-kínálat, főleg, ha még pótoltok is tápszerrel. Sok anyukának a szülés utáni 3-4. napon lövell be egyáltalán a teje. Nyugi, szoptasson a párod, felejtsétek el az üveget! Persze, csináljatok végig egy egynapos súlykontrollt: a reggeli első szoptatástól (vagy ha éjjel szopizik, akkortól) az esti/éjjeli utolsóig mérjétek meg a babát szopi előtt és után is, a megevett mennyiségeket pedig írjátok egy papírra. A neten találtok infókat azzal kapcsolatban, hogy egy ekkora babának mennyit kellene ennie, és hogyan tudjátok kiszámolni, hogy a ti értékeitek jók-e. Valamint fontos adat valóban a pisis-kakis pelusok száma és a heti (sokak szerint csak a havi) súlygyarapodás.

Nem, nem vagyok szopifan, csak felfogom ésszel, hogy az anyatej valóban egy csoda, a baba számára a legideálisabb (és az egyetlen ideális) táplálék az első 6 hónapban, és még utána is nagyon hasznos.

Kérdező! Két gyermekemet szoptattam, a fiamnál (első baba) én is bizonytalan voltam az első 3 hónapban, nem tudtam, van-e elég tejem, ijesztő volt egy-egy növekedési ugrás, azokon a napokon szó szerint a mellemre tapadt a fiam, felturbózta a tejmennyiséget. Voltak napok, amikor meztelen felsőtesttel bebújtam a babámmal a nagyágyba, és engedtem Neki, hogy akkor és annyit szopizzon, amennyire szüksége volt. Ezt szoptatási tanácsadó javasolta. Nyilván ez csak első gyereknél kivitelezhető, de nagyon nyugodt napok voltak, beláttam, hogy a kisbabám igényei az elsők, nem Ő kopogtatott erre a világra, hanem mi akartuk Őt.

2017. dec. 29. 09:16
 18/22 anonim ***** válasza:
34%
17 komolyan mondom az ilyen nők miatt utáltam mindig is a szoptatást: összebujunk egész napra baba csócsálja a cicikét, igaz, hogy anyukának fáj, meg be van repedezve, de mindegy, mert ez a természet csodája. Szoptattam én is, kis aranyos dolog, a babának egészséges, mondhuk engem hamar keálirottak
2017. dec. 29. 12:29
 19/22 anonim ***** válasza:
31%
Hamar leállitottak róla, mert tényleg nem volt tejem és éhezett a baba, nem baj, kap tápszert, nem kell mindenkinek osztani az észt, van akinek nincs teje és szerintem egészen paraszt dolog, emiatt éheztetni egy kisbabát, akinek fejlődnie kellene.
2017. dec. 29. 12:31
 20/22 anonim ***** válasza:
64%

14-es jol leirta. Pisis-kakis pelenkak szamabol es sulygyarapodasbol latszik, hogy van-e eleg tej. Az elso hetekben az sem furcsa, ha allandoan, 0-24-ben mellen akar lenni, ilyenkor all be a megfelelo tejmennyiseg, ami attol lesz eleg, ha eleget a mellen van. Ha maradtak benned ketsegek, erdemes lenne a facebookon a Szoptatasi kerdezz felelek csoportban kerdezni szakertoktol, vagy ibclc szoptatasi tanacsadot megkerdezni. Ez is segithet, szoptatasi tanacsadok kepzesi anyaganak kivonata:

[link]

2017. dec. 29. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!