Szerintetek nagy baj, ha szoptatás alatt néha alkoholt fogyasztok?
Figyelt kérdés
Néha szoktam inni 1 deci sört vagy pezsgőt. Nyilván nem minden nap, de előfordul. Semmi változást nem láttam a babámon, de attól még árthat neki?2017. dec. 26. 19:07
21/34 A kérdező kommentje:
Ezek után tuti eszembe sem jut egy milit sem inni. Mindenki azt mondta a környezetemben, hogy egy picit ha iszom semmi baja nem lesz, annyi kimegy a következő szoptatásig, de úgy tűnik nem. Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
2017. dec. 27. 10:35
22/34 anonim válasza:
Én amúgy is csak alkoholmentes sört iszok, abból ihatsz.
23/34 anonim válasza:
Kérdezd meg azt a mindenkit hogy mégis hogy megy ki?Bekerül a tejbe,és a tej gondolom nem párolog el....
24/34 anonim válasza:
Az a baj, hogy valaki alkoholt iszik. Hogy egy nő alkoholt iszik, az már gáz. De hogy egy szoptatós anya is alkoholt igyon, az már szégyen. Egyébként milyen elváltozást vársz egy babán? Hogy részegen dajdajozzon és okádjon le, mint egy normális részeg? Remélem azt tudod, hogy az alkohol öli az agysejteket. Benned is meg a babában is. Egyáltalán anya vagy te?
25/34 anonim válasza:
Miért gáz, ha egy nő alkoholt iszik?
26/34 anonim válasza:
Nem az a megdöbbentő, hogy egy anya ilyet kérdez, hanem hogy a válaszadók egy része azt javasolja, hogy miért ne? Tényleg itt tart Magyarország, ilyen vak, hogy nem látja az 1.000.000 alkoholistát? Hivatalosan is annyi van. Életek, családok mennek tönkre azért, hogy apu (anyu) spicces legyen? Fél fizetéseket fizetnek ki a családok ezért? AZ ember egyszer született, egyszer él, soha többé nem lesz, és ezt arra használja, hogy reggeltől estig be legyen nyomva? Mi jó benne? Hogy okádsz, hogy szédelegsz, hogy az emberek nem vesznek emberszámba? Hogy minden gondolatod a szesz, azért dolgozol, kelsz hajnalban, gürizel, hogy legyen mit meginni? Remek. ÉS hogy még véletlenül se nőjjön fel egy generáció szesz nélkül, már csecsemőkorban nyomassuk neki! Ez az! EZ a jövő! Hajrá!
27/34 anonim válasza:
Erről még a szakemberek véleménye is megoszlik, úgyhogy kétlem, hogy itt, ezen az oldalon kapnád meg a minden kétséget kizáró választ.
Én minden esetre úgy oldottam meg (nem újszülöttnél természetesen), hogy ha alkoholt szerettem volna inni, akkor előtte szoptattam, utána lévő 12 órában lefejt tejet adtam, mivel dugig volt a fagyasztóm vele.
28/34 anonim válasza:
26-os, azért amit te leírsz, az hatalmas túlzás, már bocs. Nem részegségről és alkoholizmusról volt szó, hanem 1 deci sör vagy pezsgő elfogyasztásáról. Aki ettől szédeleg, hány, nem tud magáról, annak külön gratulálok :D
29/34 anonim válasza:
Utolsónak pár kérdés: mivel az újszülöttek között nincs alkoholista, a felnőtt lakosságban meg van, akkor feltételezem egyetértesz azzal, hogy az alkoholizmus fokozatosan alakul ki, nem úgy, hogy minden 18 éves az. Vagyis valaki először nem iszik, aztán igen egy keveset, aztán többet, még többet, végül alkoholista lesz. Ennek más útja nincs, gondolom ez világos. Vagyis ha igyekszünk minél későbbre kitolni ezt az időpontot, annyival kevesebb lesz az alkoholista. Sajnos dicső kormányunk a házi (ellenőrizetlen) pálinkafőzés engedélyezésével nagy lépést tett efelé. Vagyis szerintem nincs olyan alkohol, amelyik ártalmatlan. Lehet, hogy nem szédülsz tőle, de előkészíti azt az utat, amelyik a rossz végkifejlet felé vezet. Ezért kell ellene küzdeni. S a küzdelem első foka, hogy csecsemőket nem mérgezünk. Ha kiszámolnánk, hogy egy pohár pezsgővel mennyi alkohol jut a baba szervezetébe (0.00001 mg gondolom) azt te betöltenéd a saját újszülött gyermeked szájába? Mert a mennyiség ugyanaz. Ugye nem? Sajnos az a baj, hogy a nép az alkoholizmust még ma is valami népi csintalanságnak látja, nem évi milliárdos kárt okozó és családokat szétromboló hatalmas népbajnak. Aki ezt védi, az nem tudja mit beszél.
30/34 anonim válasza:
Utolsó, te itt egybemosod a felnőttkori társasági, mérsékelt alkoholfogyasztást az alkoholizmussal és a szoptatás alatti alkoholfogyasztással. Ez legalább olyan káros, mint az alkoholizmus problémájának elmismásolása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!