Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek nagy baj, ha...

Szerintetek nagy baj, ha szoptatás alatt néha alkoholt fogyasztok?

Figyelt kérdés
Néha szoktam inni 1 deci sört vagy pezsgőt. Nyilván nem minden nap, de előfordul. Semmi változást nem láttam a babámon, de attól még árthat neki?
2017. dec. 26. 19:07
1 2 3 4
 11/34 Estádio de Felchút ***** válasza:
51%
Igen, elég nagy baj, de őszintén, ki foglalkozik ma már ilyesmivel? Kinyomják a kölyköt a csokért oszt tojnak mindenre. Beteg társadalom ez, kiscsillagom...
2017. dec. 26. 23:11
 12/34 anonim ***** válasza:
66%

Eleg baj ...

Fontosabb a pia mint a gyerek egeszsege ?

Az agysejtjeit es a majat is rombolod, nem kicsit !

2017. dec. 26. 23:32
 13/34 A kérdező kommentje:

[link]

"Szoptatás alatt az anya BÁRMIT IHAT!

Igen, rostos üdítőt is. És szénsavasat is. És gyümölcsteát is. És kávét is. SŐT: alkoholt is. A kávénál annyi a kikötés, hogy észnél kell lenni, és reggel nyolc után nem jó tízkor is bedobni egyet, mert a baba szervezetében lassabban bomlik le a koffein. Alkoholt pedig lehet időnként, egy-egy pohárral, nem kell sem előtte, sem utána fejni. A babára veszélyes alkoholszint a tejben akkor alakul ki, amikor az anya már annyira spicces, hogy a figyelem- és mozgáskoordinációs zavar veszélyezteti jobban a csecsemőt. A rendszeres, és/vagy a nagy mennyiségű alkohol fogyasztása tilos szoptatás alatt. A szülinapi koccintás nem."

2017. dec. 27. 00:12
 14/34 anonim ***** válasza:
73%

Ha ilyen okos vagy akkor mi a francert kerdezel ?

Liliputi ? Ez aztan a hivatalos forras :D

2017. dec. 27. 01:40
 15/34 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó, olvasd el, ki a cikk szerzője: az egyik legjobb szoptatási szakember Magyarországon.
2017. dec. 27. 04:19
 16/34 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem igen, árthat neki.

Nem alkalmas arra egy baba szervezete, hogy alkoholt kelljen lebontania. Sokan nagyon kemény diétákat tartanak szoptatás alatt, hogy jó legyen a picinek.

Sörből és pezsgőből is van alkoholmentes. Mivel csak néha iszol, így gondolom nem lehet nehéz vagy elhagyni vagy átállni az alkoholmentes verziókra.

De ez a saját döntésed, Te tudod.

A kérdéstől függetlenül:

Az pedig, hogy ezzel valaki képes mártírkodni... Elszomorító... Ez egy döntés, és kész. Nincs benne semmi sajnálni való. Én úgy döntöttem, hogy nem iszom alkoholt szoptatás alatt, és ha megkínálnak, eszembe sincs úgy tenni, mintha teher lenne, vagy sajnálni kellene, mert visszautasítom... Ha mégis elfogadnék egy pohárral, fejnék utána. És ha más iszik egy keveset, őt sem ítélem el. Nem kell ezt túldramatizálni. Szép, hogy 2017-ben ez egy sajnálni való helyzetnek látszik...

2017. dec. 27. 06:44
 17/34 anonim ***** válasza:
78%

Egy biztos: az egész biztosan nem árt, ha egyáltalán nem iszol alkoholt!

Alkoholmentes sört és pezsgőt is lehet kapni, nem maradsz ki semmiből.

2017. dec. 27. 08:16
 18/34 anonim ***** válasza:
72%

Amúgy tenyleg nem ertem, hogy miért nélkülözhetetlen a pia szoptatás alatt.

Van olyan helyzet, amikor kikerülhetetlen? Mi az?

Szerintem jobb a békesség, én kibírtam mindig alkohol nélkül sterhesség és szoptatás alatt, és sikerült alkoholmentes sörrel megoldanom a tejszaporítást is.

Igaz, hogy az első olyan bulin, mikor már se terhesség, se szoptatás, akkor úgy berugtam, hogy azóta is emlegetik......na, akkor azt is megtanultam, hogy a mértékletesség a legjobbbarátunk, hosszú alkoholmentes időszak után.

2017. dec. 27. 09:44
 19/34 anonim ***** válasza:
56%
Elottem mar irtak, csak megerositeni tudom. A tej alkoholszintje megeggyezik a vered alkoholszintjevel. Ez alapjan merlegelj es donts!
2017. dec. 27. 10:08
 20/34 anonim ***** válasza:
49%

Érdekes ez: egy kisgyereket senki (normális) nem itatna alkohollal, mert tisztában van mindenki azzal, hogy káros a szervezetének.

De egy csecsemőt meg igen? Ilyen bullshit magyarázattal, hogy nem olyan sok az egy pohár?

Miért nem teszed akkor cumisüvegbe a sört és nyomod le közvetlenül a torkán?

Ugyanaz!

Mert egy az egyben átmegy a tejbe. Ha inni akarsz meg kell várnod, míg lebontja a szervezeted, majd lefejni, kiönteni és csak utána biztonságos.

2017. dec. 27. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!