Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy tudnám a kislányomat...

Hogy tudnám a kislányomat leszoktatni az éjszakai szopiról? Nem fogadja el cumit és éjjel a vizet sem. Ahogy meglátja az üveget a kezemben löki is el! 10,5 hós.

Figyelt kérdés
2010. máj. 30. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Én úgy oldottam meg, hogy dupla vacsora volt, egy fürdés előtt, amig szopott, addig egy szopi fürdés előtt, aztán fürdés, aztán mégegy szopi, most meg tápszer elalvás előtt. És igy eszébe sem jut enni kérni reggel 7-ig :)
2010. máj. 30. 21:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez így jól hangzik de az a baj h cicin alszik el a mi ágyunkban és én később rakom át a saját ágyába.Felébred és hiába ringatom csinálok vele bármit neki csak a cici kell.Ilyenkor mit lehet tenni?
2010. máj. 30. 22:23
 3/7 A kérdező kommentje:
sajnos sírni nem hagyhatom mert a párom hajnalban kel és nincs több szoba sem h átköltözzön.
2010. máj. 30. 22:24
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
Nem értem miért igy csinálod, ha elalszik a cicin akkor miért nem rakod egyből az ágyába és akkor nem kéne éjszaka átvinni és nem ébredne újra fel. De szerintem inkább csak megszokásból kell neki éjszaka is. Leszoktatni pedig csak úgy tudod ha egyszerűen nem adsz neki és kész. Ha nem fogad el semmi mást a cici helyett akkor csak ez a megoldás. 2-3 éjszaka hisztire készülj fel, de utána hozzászokik.
2010. máj. 30. 22:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat félreérthetően írtam.Utána ahogy elaludt várok kb 5-10 percet h mélyen aludjon és akkor pakolom át a kislányt az ágyába.
2010. máj. 30. 22:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha magától nem szokik le róla, csak úgy fog menni, hogy egyik naptól nem adsz neki.

Nálunk elég volt az is, hogy kivettem, magam mellé fektettem az ágyba, a karomban visszaaludt, és már tettem is be az ágyába. 3. napon már nem ébredt éjjel.

Az a rossz, ha fogzási fájdalma van, ez lehet nyugtatás is neki, de talán megelégszik a közelségeddel. Sok sikert!

2010. máj. 30. 23:00
 7/7 xStefix ***** válasza:

Ez is egy lehetőség, amit feljebb írnak.

Egy másik, amit én is gyakorlok, hogy együtt alszunk a lányunkkal. 15 hónapos korában került külön szobába, de újra elkezdett kelni éjjel, úgyhogy 3 hónapnyi kínlódás után másfél évesen visszakerült mellénk. Azóta nyugi van és nem is ébred éjjel szopizni.

Nálunk egyértelmű volt, hogy a szeparációs szorongás miatt ébredt fel, én ezt így oldottam meg. (De nyilván nem minden családban működik!)

2010. máj. 31. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!