Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elfogadnátok bevizsgálatlan...

Elfogadnátok bevizsgálatlan anyatejet?

Figyelt kérdés
Az anyuka egészséges, kisbabája szépen fejlődik, nincs semmi baja. Tiszta, rendezett körülmények között élnek.Azért nem hivatalos anyatej leadó mert nem tud elmenni végigjárni a vizsgálatokat, nincs segítsége aki vigyázna a kisbabájára.
2010. máj. 30. 15:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Igen, ennyiért érdemes már belevágni.

Hozzáteszem, én soha nem adtam le tejgyűjtőnek. Mikor hazajöttem a kórházból 1-2 héten belül már volt is tejtestvérünk. A védőnő segített ebben, ő volt mindkettőnknek a segítség. A baba maximum 24 órán belül fejt anyatejet kapott. Mindig jeleztem, ha az én gyermekeimen láttam valami furcsa dolgot, vagy ha láttam, hogy pl a spárgától krémesebb lett a széklete.

Soha nem kértem az anyatejért egy fillért sem, de annyival minimum tartoztam, hogy ha pl bevettem egy fájdalom csillapítót, akkor szóltam. Sőt, az anyuka még az influenzásan lefejt tejemet (csoda, hogy volt akkor) is elvitte. Több mint fél évig kapott a baba tőlem 50 liter anyatejet. A fiam pl jelenleg a tejtestvérével jár együtt a bölcsiben, jó érzés ránézni a kisfiúra.

2010. máj. 31. 14:21
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
Ha ilyen sok tejed van,akkor meg mi frászért akarsz még a szomszédtól és kapni? Egyébként az anyatejet csak 6 hónapig tárolhatod a fagyban. Felesleges teleraknod pont ezért,na meg azért,mert sok baba meg sem hajlandó inni a fagyasztott tejet.Ha hiszed,ha nem, de az lányom még azt a kaját sem eszi meg,amit anyatejjel higitok meg,pedig nem is látja,hogy mit csináltam,csak egyszerűen megérzi rajta.
2010. máj. 31. 14:59
 13/16 A kérdező kommentje:

Szép dolog a tejtestvér, nagyon jó volt ezt olvasni:D

Utolsó válaszoló:nem akarok a szomszédtól anyatejet kapni, nem is tudom miből dondoltad ezt.Van bőven nekem is még adni is fogok belőle. tudom, hogy csak hat hónapig áll el az anyatej a fagyóba.A kisfiam megeszi, adtam neki a lefagyasztottból. Arra meg figyelek hogy közel az életkorának megfelelő összetételű tejcsi legyen lefagyasztva, hiszen ahogy nő a baba az anyatej összetétele is változik az igényei szerint. Nem olyan nagy a fagyasztóm, ezért a születése utániakból már dobtam ki, hogy férjen a frissből.

2010. jún. 1. 11:21
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is adok tejet viszik tőlem és a vizsgálatoknak csak a felét csináltam meg! Nekem nagyon jól esett amikor rám gondoltak és szívesen adom oda pedig ha hiszitek hanem még soha nem találkoztam az anyukával telefonon beszélünk csak! Természetesen odafigyelek mit eszek mit iszok hiszen az én kisfiam is ezt a tejet issza:) Ti mennyit hagynátok magatoknak a fagyóban? Vagy hagyjak egyálltalán?
2010. jún. 7. 15:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Én 10 db aventos tejtárolós pohárral fagyasztottam le, ez 1,6 liter tej. Kb kétnapi adag. Elegendő tartalék ahhoz, hogy kitaláljuk, hogyan tovább, ha hirtelen történne velem valami, vagy elapadna a tejem máról holnapra. De egyelőre nem ez a helyzet: jelenleg napi 2 liter tejem van, ebből 1,2 litert leadok az anyatejgyűjtőbe. Nem tudok kevesebbet produkálni, muszáj csontra kifejnem, ha nem akarok még egy mellgyulladást. (Eddig 3 volt, mindhárom azért, mert nem fejtem ki a mellemet teljesen.)
2010. jún. 7. 15:49
 16/16 A kérdező kommentje:
Nekem általában egy havi van a tartalékban.Azért ennyit tartok mert ha történne valami tápszerrel kiegészítve így is jó ideig kaphatna kisfiam még anyatejet. Aztán ha elértük a hozzátáplálást akkor meg még jobbak lennének a lehetőségek.Szóval ezért van tartalékban egy havi adag.
2010. jún. 7. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!