Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ebben az esetben tényleg be...

Ebben az esetben tényleg be kell tartani a 3 órát?

Figyelt kérdés
7 hetes babám már 2 kilót hízott. A gyerekorvos megdícsért, hogy nagyon szépen fejlődik, de mivel most már nem cél az ilyen ütemű hízás, ritkítsam az 1-1.5 órás szoptatási gyakoriságot 3 órásra, hogy ne alapozzam meg a gyermekkori elhízást.
2017. okt. 22. 07:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem a későbbi korlátlan nasitól, egészségtelen ételektől van a gyermekkori elhíuás, nem az igény szerinti szopitól. Ha Neked és a babának jó ez így, akkor ne változtass.
2017. okt. 22. 08:05
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
*elhízás
2017. okt. 22. 08:05
 3/13 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ne.

1: lassan általában maguktól megritkítják az étkezési időket

2: ordítani fog hogy éhes :)

A fiam is 1 hónapos kora után magától állt át a 3 óránkénti evésre.

2017. okt. 22. 08:34
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem se fog ettől elhízni, szoptasd nyugodtan igény szerint.
2017. okt. 22. 08:41
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

Idiota orvos ismet. Gondolom 65 eve vegzett, azota nem volt tovabbkepzesen.

Az anyatejtol NEM fog elhizni.

Vagy ugy kepzelte, hogy 2 orat hagyd orditani, mert ehes ?

2017. okt. 22. 09:12
 6/13 anonim válasza:
52%
Max egyel te egészségesebben, de ha éhes jelzi
2017. okt. 22. 09:14
 7/13 anonim ***** válasza:
41%
Nem az elhízáson van a hangsúly. Egyszerűen nem lehet éhes óránként, és ha minden nyikkanásra elkezded szoptatni, akkor szépen rászoktatod az evésre, ami viszont tényleg hozzájárul a későbbi evészavarokhoz. Persze itt legszívesebben mindenki érettségiig szoptatná egyfolytában a gyerekét, mert egyszerűbb, mint rájönni mi baja van.
2017. okt. 22. 09:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Tévedés, én nem szeretném érettségiig szoptatni, egész egyszerűen az elmúlt 1,5 hétben így kérte, előtte kb 2 óránként.
2017. okt. 22. 09:46
 9/13 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem is bízd a gyerekre, a gyermekkori elhízást az édességekkel meg rágcsálnivalókkal lehet megalapozni, nem a szoptatással. Bármilyen gyakran szoptatod, nem fog már olyan ütemben gyarapodni, mint az első két hónapban. Az én kislányom 1,1 kilót gyarapodott az első három hét alatt, most 12kg, januárban lesz 3 éves. A kisfiam egy éves, 10kg, ő sem duci, pedig mindig az ő igénye szerint kapja. Nem akarom érettségiig szoptatni, nekem már nagyon megterhelő, őszintén azt szeretném, ha felhagyna vele, ugyanakkor talán a tápszer, tejital, tehéntej jobb lenne neki? Nyilván nem. Az orvosnak meg bólogass, hogy úgy csinálod.
2017. okt. 22. 11:18
 10/13 anonim ***** válasza:
2017. okt. 22. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!