Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kell a babát szoptatni?...

Miért kell a babát szoptatni? Úgy is jó ha az anyatejet cumisüvegből adom neki?

Figyelt kérdés
2008. okt. 22. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
mert az nagyon fontos a babának és persze az anyának is miért akarod cumisüvegböl etetni hiszen olyan jo mikor te magad tudod szoptatni a kicsidet
2008. okt. 22. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Adhatod üvegből is,de sokkal egyszerűbb a szoptatás és a babának is meg a mamának is egyedülálló élmény egymás közelsége!Ez egy komoly kapcsolat anya és gyermeke között.A babát biztosan megnyugtatja,még akkor is ha nem éhes.
2008. okt. 22. 11:50
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Mert ez természetes és a babucikák nagyon nagyon szeretnek cicin lenni! Megfigyelheted mennyire megnyugszanak az öledbe,befészkelik magukat a jó melegbe hallják a szívhangodat a pocid korgásait és olyan nekik mintha megint bent lenne a hasadban.... Vannak babák akik nem fogadják el a cicit az anyukájuk szerint!! Szerintem próbálni kell,gyakorolni ez tök jó meghitt pillanat,ne hagyd ki!!! SZERINTEM,de ez az én véleményem.
2008. okt. 22. 11:52
 4/7 anonim ***** válasza:
96%

Szia! Az én anyukám azt mondta, hogy annak idején én sem akartam elfogadni a cicijét, de valahogy rámerőszakolta, mert Neki azt mondták, "hogy adja csak oda azt a didit, mert a picikék szopi közben szeretik melegiteni az orrukat"!

Az én picilányom 7 hónapos és imádom, amikor végre szopizásra kerül sor, mert akkor legalább én is vele együtt pihenhetek. Pedig 4 hónapos kora óta már eszegetünk ezt is, azt is.

A szopizás nagyon jó a babának, de mégjobb az anyának!!

Üdv.

2008. okt. 22. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Jó úgy is, de ezerszer egyszerűbb szoptatni. Persze, ha megy a szoptatás, és nem fáj a cici. Én sajnos csak 1,5 hónapig tudtam, mert iszonyúan fájt és vérzett is, a védőnő meg le se tojt, hiába kértem, hogy segítsen. Ezért fejtem 10 hónapig, de meg kell, hogy mondjam, hogy rettentő kimerítő és hosszadalmas volt. Mivel nekem lassú a tejleeresztésem, egy fejés volt, hogy 1,5 órán át is eltartott (tejem volt bőven szerencsére). Utána ugye elmosogatni, sterilizálni a mellszívót, melegítgetni a tejet, etetni, elmosogatni és sterilizálni az üveget, cumit, megint fejni... ez ment egész álló nap. Most 37 hetes vagyok, és nagyon-nagyon remélem, hogy ezúttal sikerül szoptatnom.
2008. okt. 22. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
59%

Hat ilyet meg nem hallottam.

Ez a termeszet rendje, gondold el hogy megszuletik es tudod szoptatni!

Amikor nincs babad tejed sincs, amikor meglesz a baba, lesz neki mit enni adni, azonnal!

Hat ez egy csodalatos dolog! En alig vartam hogy szoptathassam, hogyan lehet ilyet kerdezni hogy cumisuvegbol?

Csak nem a melleidet felted?

Mert akkor inkabb ne is fejd, hanem adjal neki tapszert.

Ha mas az ok, akkor pedig ne haragudjal.

2008. okt. 22. 19:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia én nem tudtam szoptatni a babám. Van ilyen.Csak aki nem szembesül ezzel az nem tudja milyen.Könnyen írnak azok akiknek mindig is jól szopott a babája. Nekem első perctől nem tudott és hidd el én is próbáltam. Közel másfél hónapig de nem ment neki.Kitartó voltam és mégsem. Mostmár nem foglalkozok vele megeszi cumisüvegből az anyatejem és semmi hátrányát nem érezük.Igaz, ahogy az előttem szóló írta egykicsit stapásabb de meg lehet szokni.Azokra se hallgass akik azt mondják,hogy majd elapad a tejed, ha rendszeresn fejed nem fog elapadni.Tudom mit beszélek mert amellett, hogy az enyém jól lakik még másoknak is tudok adni olyan sok tejem van. Egy 5 hónapos anyuka
2008. okt. 24. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!