Szoptattátok a babátokat, miután kiderült, hogy megint terhesek vagytok?
Hat hét múlva szülök, 22 hós a lányom, még mindig szopizik napi 3-4-szer. Életerős babának nem okozol gondot.
Ami előfordulhat, hogy számodra lesz kényelmetlen a szoptatás, újra érzékenyebbé válik a melled - én is így jártam - akkor majd eldöntöd, hogy kibírod egy darabig, aztán egyre jobb lesz megint, vagy elválasztod. Nekem piszkosul fájt a mellem az elején, úgy a 8-10 hét táján volt a legrosszabb, most már nincs gond. Van, akinél egyáltalán nem okoz panaszt, egyik barátnőm viszont ezért választotta el a kislányát, mert annyira érzékeny lett a melle, hogy sírva szoptatott.
Kaptam egy kedves barátnőmtől egy jótanácsot. Ő leszoktatta a nagyobbat, amikor pociba került a kisebb. Nem is volt gond (látszólag), szépen elmaradt a szopizás. Egészen addig, amíg meg nem született a pici és a nagyobb meglátta, hogy ő szopizik. Nagyon elkezdett sírni és mondogatta, hogy anya ne add oda neki a cicimet!
Onnantól kettőt szoptatott tandem. :-)
Én ezt el akartam kerülni mindenképp, hát inkább szopiztunk egész terhesség alatt. Most én is a tandem szopira készülök. A barátnőm azt mondta, rá se rántsak, nem kell mellszívó. :-)
Én 3 hónapos terhesen hagytam abba a nagy szoptatását. Szép lassan próbáltam elválasztani, de végül elutaztunk, a környezetváltozás segített, utána nem hiányolta már.
Most 7 hónapos a kicsi, de a "nagylány" még néha kér a tejciből "cak egy kicit" :)
Baja szerintem sem lesz egy egészséges babának, inkább az anyát viseli meg jobban a két gyerek táplálása, szerintem erre is érdemes tekintettel lenni - bármennyire is imádtam és imádok szoptatni...
Akkor lehet indokolt az elválasztás, ha az első terhességed során bármikor is el voltál tiltva az orgazmustól. (Az orgazmust is ugyanaz a hormon, az oxitocin okozza, mint ami szüléskor beindítja a méhösszehúzódásokat.) Ilyen esetben esélyes lehet egy spontán abortusz.
Egyébként nem szükséges abbahagyni a szoptatást, valóban, egészséges magzatnál (és anyánál) legtöbbször nem okoz gondot. Jó pocakosodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!