Meddig szoptattátok a babátokat? Nem a kizárólagos szoptatásra gondolok.
Fiamat 21 hónapig.
Lányom még szopik ezerrel,6,5 hónapos.
17hós kicsim még éjjel-nappal kéri, és szívesen adom neki. :-)
Még egy-két hónapig szándékozom adni.
A nagyobbikat 33 hónapig, a kisebbet ténylegesen 3 évig, de még a szülinapja után 1-2 hónapig néha-néha (hetente kb. 1-szer) igényelte.
Én úgy gondolom, hogy a hosszú szoptatás nagyon jót tesz a gyerek lelkivilágának, abszolút semmi negatív hatása nincs. Pl. egy 2,5 éves gyerek már nem fog amiatt aggódni, ha mondjuk fél napig nem kap cicit, de kifogásokat persze lehet találni, hogy miért ne szoptassunk. Bár jobb lenne inkább bevallani, ha nincs hozzá kedvünk, elvégre az sem bűn. Én akár egész napra el tudtam menni a gyerekeim mellől, ha dolgom volt, nem visítottak. Ez nem azon múlik, hogy ciciznek, vagy nem.
Azt pedig, hogy meddig cicizik, abszolút nem az anyukának kellene eldöntenie, nem is értem, hogy hogy lehet ezt behatárolni. Egyszer csak elveszi tőle, és kész? Ez azért nagyon durva...
Köszi csajok a válaszokat! :)
Az én pici lányom most 15 hónapos, és éjjel-nappal szopik, láttam, más is van/volt hasonló cipőben...
Hogy bírtátok a beszólásokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!