Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig szoptattátok a babátoka...

Meddig szoptattátok a babátokat? Nem a kizárólagos szoptatásra gondolok.

Figyelt kérdés
2009. szept. 24. 21:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én 18hónapos koráig.Kistesó tervezése miatt hagytam abba,meg kezdett rászokni hogy cicin alszik.

Ahogy abbahagytam a szoptatást,azóta szépen alszik egész éjjel.

2009. szept. 24. 22:43
 12/20 anonim ***** válasza:
És nem érdekel hogy ki mit mond,az én dolgom hogy meddig szoptatok,meg persze a babáé.Ha Te 2éves koráig akarsz szoptatni,mert nem zavar,akkor szoptass adig,ne foglalkozz mással!Szerintem.
2009. szept. 24. 22:45
 13/20 anonim ***** válasza:

Egy éves és már csak egyszer szopizik, napközben.

Este, leköti, hogy a nagytesó bohóckodásait figyeli, így az estit korábban elhagytuk, pedig azt hittem az marad utoljára:-) Az éjszakaival kb. 1 hónapja álltunk le.

Kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, pont azért, mert olvastam, hogy mások éjjel-nappal szoptatnak, de szerencsére egyáltalán nem viselte meg, és azóta végigalussza az éjszakát, tehát nem az éhség miatt sírt.

Az elején a hozzátáplálásnál tudatosan váltottam fel egy szoptatást főzelékkel, de az estit már ő nem igényelte.

Szerintem ez mindenkinek az egyéni döntése, de szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha úgy érzed, hogy megelégelted a sokszori szoptatást, attól még nem vagy rossz anyuka, ha kevesebbszer szoptatod, hiszen már nem kisbaba.

2009. szept. 24. 22:49
 14/20 A kérdező kommentje:
Pont hogy nem akarom még abbahagyni, csak azért tettem fel a kérdést, hogy nem ciki-e egy ennyi idős babát szoptatni. Olyan nagyon engem se érdekel, hogy mit mondanak mások, de azért jobb úgy elviselni a rosszindulatú beszólásokat, hogy az ember nincs egyedül a "problémájával" :)
2009. szept. 24. 23:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam 16 hós,és esze ágába sincs elhagyni a cicit!Igaz már csak reggel-délben és este cicizik,de itt megrekedtünk ezt nem akarja feladni.Engem nem érdekel,hogy ki mit mond,de ha valaki megjegyzi,hogy egy ekkora gyereknek már nem kell cici,én vissza szoktam kérdezni,hogy akkor mit javasol helyette?-a tejhez nem hasonlító bolti tejet?vagy a méregdrága tápszert?Na erre már általában nincs válasz!

Szerintem szoptasd addig ameddig mindkettőtöknek jól esik!

2009. szept. 25. 07:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Sajnos csak 4,5 hós koráig sikerült, azt is nagy nehézségek árán, pedig az égvilágon mindennel próbálkoztam! Utána hozatott tanyatejjel, Medela-szoptanít készülékkel próbálkoztunk, de csak 2 hónapig volt hajlandó vesződni vele a kis lustám. Utána teljesen tápis lett :(

Látod, nekem meg emiatt volt lelkiismeret furdalásom, azóta már megbarátkoztam a tudattal, hogy tőlem ennyi telt. Őszintén irigylem azokat, akik ilyen sokáig tudnak szoptatni, mint ti, és teljes erőmmel azon vagyok, hogy a februárban születő kistesót én is minél tovább tudjam majd szoptatni.

És a legkevésbé sem fog érdekelni, hogy ki mit szól majd hozzá :)

2009. szept. 25. 08:48
 17/20 anonim ***** válasza:

10 hó.

Gratulálok a többieknek! Már miért lenne ciki? Irigyek rátok! Vagy azt hiszik, hogy azt akarjátok, hogy mindig kisbaba maradjon a pici, hogy rátelepszetek vagy ilyesmi. Pedig ez a természetes, és a legnagyobb kiváltság!

Gratula!

2009. szept. 25. 12:36
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam is 16 hónapos és éjjel-nappal cicizne.Nem is nagyon akar enni mást,csak mindenből pár falatot,de azt is akkor,ha már nagyon éhes.Nekem már ez így teher,hogy minden pillanatban mellette kell,hogy legyek,mert ha gondol egyet,akkor kell a szopi.Még nem sikerült egy étkezést sem kiváltanunk,mert nem nagyon akar enni.Nálatok simán ment a hozzátáplálás?Eszik rendesen mást is a fiad?Én már nehezen viselem lelkileg az állandó készenlétet és az éjszakai gyakori szopikat és még hadd ne soroljam... Szeretném még szoptatni,de annak örülnék,ha napi egyszer-kétszer kérné.Te hogy "bírod"?

2009. szept. 25. 22:51
 19/20 anonim ***** válasza:
Bocsi,most látom,hogy kislány(utolsó voltam),boccs.
2009. szept. 25. 22:53
 20/20 A kérdező kommentje:
az én lánykám se eszik meg nagyon mást, de engem az még magában nem zavar, hogy egész nap rajtam lógna. Inkább az a baj, hogy nem nagyon gyarapszik a súlya. :S
2009. szept. 26. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!