Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennél a napi egy szopival?

Mit tennél a napi egy szopival?

Figyelt kérdés

Lányom 3 hós, és csak egyszer, reggel 6-kor szopik kb 100-at. A nap többi részében nem fogadja el a cicit, tápszert kap. Hiába fejek, nincs tejem, este is csak 10 ml-t tudok lefejni.

A dillemma az, hogy tartsam meg ezt az egy cicit (amúgy csoda, hogy 3 hét alatt ez az egy 100 ml-es tejmennyiség fennmaradt, és fura, hogy nem termelődik több...)és a többi legyen tápi

vagy hagyjam a francba ezt is, ne méregessek, ne fejjek és maradjon a tápi..

Iszom a teát, szedtem a homeot, fejtem, próbáltam többször cicire tenni, nem vált be semmi, nincs több tejem. (első lányom 14 hósan választottam le, mikor terhes lettem)

Tudom, hogy nagyon egészséges a tej, és a kicsi is jó, de egy szopásért érdemes "szenvednem"? -nem ehetek, nem ihatok akármit, nem szedhetek gyógyszert...stb.

Te mit tennél?

Kitartanál az egy mellett

vagy nem adnád még fel a tejszaporítást

vagy tápiznál?

2010. máj. 27. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Dehogy hagyod továbbra is add neki. sőt mnidne evést szopival kezdj! Termelődjön cska több ha lehetséges. kitartás menni fog..
2010. máj. 27. 21:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha még nem vagy nagyon kibukva, akkor tartsd meg a cicit, én is nagyon megküzdöttem a tejért, majd két hónap kínlódás után viszont eredményes lettem. A kevés anyatej is nagyon jó a babának, úgyhogy ha nem nagyon készít ki, akkor küzdj még érte. Bár az is lehet, hogy akkor is megmaradna ennyi tej, ha nem csinálnál semmit, csak reggel szoptatnál. De nagyon jó, hogy eddig is kapott anyatejet. Kitartás, és jó babázást.
2010. máj. 27. 21:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a Te helyedben lennék, én adnám neki az anyatejet ameddig van, ha csak reggel, akkor reggel. Enyém 3,5 hónapos koráig szopizott, de nekem kapásból nem volt több tejem 20-30 ml-nél egyszerre soha.
2010. máj. 27. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Én így a pálya széléről azt mondom, hogy add mindenképp, de ha nagyon stresszel el az egész téged, akkor szerintem hagyd a fenébe.

Megpróbálnék úgy hozzáállni, hogy tápszeres a babám, de azért reggel kap tejet és ha tényleg megpróbáltam mindent, akkor elfogadni, hogy ez már nem lesz jobb. Ha éhes lesz a reggeli szopi után, akkor meg majd váltasz.

Tudom, hogy az anyatej és a szoptatás a legjobb (én magam is szoptattam) , de javítani nem lehetséges és stresszben vagy, akkor érdemes lenne mérlegelni, hogy mi a jobb a babádnak: egy idegbeteg anyuka kevés tejecskével vagy egy kiegyensúlyozott boldog anya a kevés tejecske nélkül :)

Nem írnék tejszaporító ötleteket, mert biztos vagyok benne, hogy nem tudnék neked újat mondani :)

2010. máj. 27. 22:48
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
3. vagyok. És tökéletesen egyetértek a 4. hozzászólóval.
2010. máj. 27. 22:57
 6/11 anonim ***** válasza:
86%
Kitartanék a tej mellett, ameddig van, akármilyen kevés van is. Olyan fontos anyagok, dolgok vannak benne, amik a tápszerben nincsenek, a babádnak viszont szüksége van rájuk. Ha napi egy szopi van, akkor annyi van, és légy büszke arra, hogy nem adod fel!
2010. máj. 27. 23:13
 7/11 xStefix ***** válasza:
Mióta és miért nem fogadja el napközben a mellet? Éjszaka mizujs?
2010. máj. 28. 12:06
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok!

Éjjel már régóta nem kel fel, este 8-tól reggel 6-ig alszik.

A probléma ott kezdődött, hogy hol is? Mert már a kórházban szülés után nem kérte gyakran, csak 2-3 óránként, míg első lányom fél-egy óránként evett. Első lányom 3-4 hós korában szokott le az óránkénti ciciről, addig minden órában evett, volt, hogy gyakrabban, hízott is az első két hónapban egy-egy kgot.

Második lányom már kicsi korától 3 óránként evett, sőt, ha hagytam aludni, volt, hogy 5-6 órát is aludt.

Aztán észrevettem 3 hete, hogy egyre kevesebbet pisil, szóltam a doktornőnek, aki mondta, hogy méregessem a pelusát-ez volt szerdán, de péntek reggel már üres volt a pelusa reggelre. Akkor beutalt a kórházba, bent is fogtak, ahol kiderült, semmi baj, csak nincs tejem és keveset eszik-sosem gondoltam volna, hisz nyugodt, csöndes baba, éjjel alszik és alszik 5-6 órát ha hagyva van. De a mérleg nem hazudott,csak 50-60 ml-ket evett. Na ott kapta a tápit először, és jött a tejserkentés, amiből nem lett semmi plusz tej. Eleinte először cicizett, mértem és kapott tápi pótlást, de egy idő után délután már egyáltalán nem fogadta el a cicim-gondolom az üvegből könnyebb enni effektus. Fejni meg nem tudtam, mert nem jött semmi a melleimből. Aztán egyre inkább nem kérte a cicit, végül csak a reggel 6 órás kb 100 ml maradt, meg a 9 órás 60-80 ml. De ez is egyre csökkent, és maradt a 6 órás cici, de ma reggel már akkor is alig evett valamit (nem mértem most meg) és másfél óra mulva már sírt a kajáért, szóval gondolom ez a kicsi is leáldozóban van...

A dillema az, hogy ebből lehet-e még tej, sokan mondják, hogy hónapokig kűzdöttek, mire lett-de akkor is a semmiből lesz annyi, hogy csak anyatejet kapjon?

De lehet már nem kell dilemáznom, mert a természet eldönti...

Tejszaporításban volt többféle tea, homeo, masszázs, szoptatás, fejés...

Köszönöm még egyszer, ha valakinek még van gondolata, szívesen olvasom.

2010. máj. 28. 21:46
 9/11 anonim ***** válasza:
72%

Lehet hülyén hangzik, de szerintem fejben dől el van e tej.

A kórházból nem akartak hazaengedni, mert nem indult be a tejem a császár után, (fejtem, söröztem, teáztam) majd este nagyon arra koncentrálva feküdtem le, hogy muszáj tejet csinálnom reggelre, mert éhes a kisfiam. :) A reggeli szopi után a csecsemős nővér visszajött hozzám miután lemérte a babám, hogy van tejem?! 50 ml-t evett a pici. (az addigi 0-hoz képest) Kicsit megmosolyogtam az okos kérdését, hiszen nem kavicsokkal tömtem a pólyát, hogy nehezebb legyen :D

De a lényeg, hogy volt. A mai napig előfordul, hogy kevesebb, mint kellene, de akkor mindig nagyon összpontosítok és helyreáll.

Bízz magadban, hogy meg tudod csinálni! Sok sikert!

2010. máj. 28. 22:35
 10/11 xStefix ***** válasza:
100%

Hát ez akkor cumizavarból kinőtt szopási sztrájk szerintem. Gyönyörűen látszik, hogyan szokott le a lányod a szopásról. :(

Nagyon nehéz visszacsinálni, még úgy is, ahogy az utolsó javasolta (az akarat és a hit tényleg sokat számít!). Ha komolyan akarod, akkor itt már nagyon is érdemes tanácsadó segítségét kérni, de még így is elsősorban rajtad múlik és a siker sosem garantált. Elképzelhető, hogy már sehogysem lesz több tejed. :(

Ettől függetlenül én is csak bíztatni tudlak, mindazért, amiket feljebb is írtunk!

2010. máj. 29. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!