Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Penteken lesz 8 hetes a...

Penteken lesz 8 hetes a kisbabank?

Figyelt kérdés

Sajnos az elso honapban nem szopizott a kisfiam,mert nem tudtam rendesen magamhoz olelni egy keztores miatt /ami szules utan 1 nappal torten/addig csak a lefejt tejet cumisuvegbol ette,de aztan 1 honaposan elkezdett cicizni is.

Viszont par hete a bal cicim egy resze elegge fajt,es elkezdtem masszirozni,meg is szunt a fajdalom,es avval egyutt a tejcsi is,nagyon keveset meg most is ki tudok preselni belole,de toredeke annak ami elotte volt.A masikban is egyre kevesebb,pedig iszok teat,akkor vitaminokat,sok folyadekot,es megis ez van.

Mit tegyek,h a babanak eleg legyen a tecsi,h tudom fokozni a tejcsi mennyiseget a cicimben?

Es meg egy kerdesem lenne,h egy 8 hetes baba kb.mennyit eszik ml-ben vagy g-ban?

koszonom a valaszokat

2008. okt. 20. 22:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Fejjél sokszor. Ez nagyon-nagyon fontos. Minden szoptatás után teljesen ürítsd ki mindkét melledet. És szoptass mindkét melledből, bár gondolom így csinálod, ha nincs elég. Meg persze szoptass igény szerint, ne sajnáld rá az időt, ha kell akár költözz be 1-2 napra az ágyba a babával. :) A házimunka ráér.

És ne méregesd a babát, mert azzal csak magadat idegesíted. Ha elégedett, jól fejlődik, akkor eleget eszik, akár hány ml legyen is az.

2008. okt. 20. 22:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A legjobb tejtermelést nővelő a babácska, minnél többször rakod cicire, annál jobban beindul (elvileg) a tejcsike. Ahogyan írtad, hogy iszol sok folyadékot, teát, vitamint, ez mind kell és még valami ami szükséges, amikor alszik a babácska te is feküdj le és pihenjél aludjál minnél többet. Nekem 5 hónapos a babám és én nagyon sokat idegeskedtem rajta h lehet nem elég a tej mennyiség. Nekem is tanácsolták, h a pihenés pont ugyan olyan fontos dolog mint a többi és nagyon is szükséges. Igazuk volt mert még mindig tudom szoptatni rendszeresen a babácskámat. Minden más meg vár nem csinálja meg helyetted senki. Azt h mennyi a normális ml, amit ennyi idős baba eszik arra nem tudom a választ, de szerintem minden babának más az igénye és hiába akarom h az én kislányom meg egyen papirforma szerint 200-220 ml-et mikor nem kell neki. Tehát a babád mindig jelezni fogja neked h mikor éhes a poci és amennyit eszik az az ő mennyisége. Ha minden tisztába tételnél a pelus pisis, van széklet is, és nyugodt akkor ott probléma nincs.

További boldog babázást!:)

üdv. 5 hós baba anyukája

2008. okt. 20. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A "nagykönyv" szerint testsúlykilogrammonként 150 ml a baba igénye 1 nap, és azt kell elosztani az etetések számával. (pl. 5 kilós baba esetén 5x150 ml: 750 ml/nap).

Ez egy nagyon körülbelüli, átlag számítás, ettől lehet eltérés is a baba étvágyától függően. (pl. 120-180 ml/tkg).

Ami nekem bevállt a tej mennyiségének fokozására:

-gyakori szoptatás, akár másfél óránként is-ennek 2-3 nap alatt jön meg a hatása

-váltott testhelyzetből való szoptatás, pl. a hanyatt fektetett baba feje mögül belógattam a cicimet, ettől a mell különböző részeiről ürül a tej, és megakadályozza, hogy becsomósodjon

-More Milk kapszula (a neten megtalálod, elég drága, de nekem nagyon jó volt)

-Homeos bogyó, Urtica Urens 5ch (csak addig szedd, amíg a több tej el nem indul, akkor szünetet kell tartani)

-a meztelen bőr (baba és a tied) kontaktusa is segít a tejtermelő hormon (prolaktin) és a tejleadó reflex (oxitocin) termelődésében

-ha meg tudod oldani akkor a sok pihenés nagyon sokat segít, és az idegeskedés elkerülése szintén

-ha nagyon bizonytalan vagy nézd meg az LLL.hu oldalt a neten, sok jó tanács van tapasztalt szoptatási tanácsadóktól.

Sok sikert és kitartást!

2008. okt. 21. 15:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom a valaszokat.

Vettem more milk kapszulat,remelem,h ez segiteni fog,mert nagyon el vagyok keseredve,de nem adom fel.

Sajnos a szoptatas csak bimbovedovel mukodik,de En mar ennek is orulok,de amikor csak keri adom neki a cicit,es minden etetes utan fejem is a cicim,csak 1 hete meg cicizes utan is le tudtam fejni 150 ml a jobb cicimbol addig mara ez cicizes nelkul csak 80 ml,de nagyonbizom a kapszulaban,h visszaall a normalis kerekvagasba a dolog.

Koszonom megegyszer nektek!!!!!!!

2008. okt. 21. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!