Kisbabánk 6 hetes, anyatejes. Az etetések után fél órával már újra tátog és cicit követel. Eddig igény szerint szopizott, szinte egész nap. Napközben egyáltalán nem alszik, max. A cicin szundikál, de amint leveszem róla, újra felébred. Miért?
én viszont azt mondom ha kell akkor nyugodtan adhatsz neki tápszert, lehet kevés neki a tejcid és azért sír, mi is így jártunk sírt -sírt már kikészültem én is aztán kipróbáltuk a tápszert és nyugodtabbak lettek a nappalok-éjszakák. Most kap anyatejet és tápszert is.
Attól hogy eset tápszerhez nyúlsz nem leszel rosszabb a babának sem neked csak lehet hogy nyugodtabban lesztek.
Mi is a Milupa Milumil HA Star-ot isszuk.
Császárosak voltunk és eleve kevesebb a tejci nálunk
Cumit szoktatok használni? Csak mert kicsit te is megkönnyebbülnél, ha cumival aludna és nem a melledet nézné cuminak. Azért van félóránként a melleden, mert nagyon erős a szopóreflexe. Nálunk ugyanez volt. Állandóan rajtam lógott csak úgy aludt el, hogy cumizott a cicimmel. Mióta cumit adok neki rendesen alszik, nem ébred fel, csak 3 óránként, éjszaka meg vagy 1x, vagy 1x sem. Egyébként csak addig kell neki a cumi, amíg mély álomba nem merül, mert ha ezt eléri tudatán kívül kiköpi. Max 10 percig van a szájába. Nézd a babád mikor a melleden van hogy nyel e, vagy csak cumikázik rajtad. Ha jól lakik, (etesd min. 20 percig, ne hagyd hogy 5 perc után kiköpje, és ne hagyd hogy elaludjon rajta evés közben) utána még babusgasd egy kicsit és ha látod hogy kezd fáradni, vagy ásít tedd a kiságyába és segíts neki simogatással elaludni. Hidd el menni fog. Nekem bevált. Remélem tudtam segíteni!
8 hetes kislány anyukája
Szerintem első körben hívd fel az lll valamelyik tanácsadóját (mielőtt tápszerhez nyúlsz). Nem leszel rosszabb anya, ha tápszerezel (is), de lehet, hogy nem a tejed mennyisége áll a háttérben, szóval elég lenne a babádnak. És akkor viszont felesleges lenne tápszert is adni neki. Annál is inkább, mert minél kevesebbet fog szopizni a melledből, annál kevesebb inger éri a cicidet, és úgy viszont tényleg csökkenni fog a tejed mennyisége. De ezt egy szakember jobban el tudja mondani neked, én csak laikus vagyok. Nekem most 3,5 hónapos a babám, az elején mondták, hogy figyeljek az etetéseknél, mert jó az igény szerinti szopizás (én is úgy etetem a babámat), de a pici babák még nem tudják megkülönböztetni a hasfájást az éhségérzettől, így lehet, hogy nem éhes, hanem a hasa fáj, mikor te fél órával az evés után tátogni látod. Ha a szopási reflexe ilyen erős, és cumizni szeretne a ciciden, próbáld ki, hogy az ujjadat dugod a szájába, vagy pedig játszócumit adsz neki. De mindenekelőtt szerintem hívd fel az La leche ligat.
Remélem, tudtam segíteni!
Köszönöm a sok jó választ!
Cumit nem tudunk használni mert kiköpi.
Legnagyobb gondnak a sírást és a nem alvást érzem.
már hetek óta reggel 7-9 között kel és este 9-11 között alszik el.
Már ha folyamatosan karban van, akkor is sír szopás után fél órával kezdi és a következő szopásig a 1,5 órát végigsírja.
Délelőtt és kora délután még csak nyűgösködik, de este köhögésig, öklendezésig ordít.
Mit tehetnénk?
Szerintem is az alvással van baj, de aludni nem akar :(
Folyamatos a sírás. Hiába simogatom altatgatom, magam mellé teszem csak sír. Sőt, ha meglát bennünket a környéken még jobban rákezd - ha előtte egyedül hagytuk. Eddig a csúcs a 1,5 óra végigsírása volt, de ekkor már megszakad a szívem.
Védőnő és orvos szerint ez egy éber baba, majd kinövi.
Teljesen egészséges, jól eszik/fejlődik, csak nem alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!