Császáros anyukáktól kérdeznék! Mennyi ideig tudtál szoptatni?
Semmi koze a csaszarnak a szoptatashoz. 2 eves, esmeg szopik. De nagyon kemenyen dolgoztunk a tejert az elejen, a legtobben mar reg a tapszerhez nyultak volna.
Az anyukak 99 % a tudNA szoptatni, de a legtobben feladjak. A tejert bizony meg kell dolgozni.
3 gyermekem van, mindegyikük császárral született.
1. gyerkőc 6 hónapig csak anyatejet kapott, 22 hónaposan én választottam el, Ő még szopizott volna, volt is tejem.
2. gyerkőc is 6 hónapig csak anyatejes volt, majd 1 évesen elválasztotta magát.
3. gyermekem korababa volt. Több betegség/probléma is előjött nála az első hónapokban, ezért orvosi tanácsra 8 hónapig kizárólag anyatejet kapott. Annyi tejem volt, hogy napi 5-8 dl-t adtunk le anyatejgyűjtő állomásra. 2 éves kora után választottam, a tejet úgy kellett elapasztani.
Sürgősségi császár 36 hetesen. A tejem a negyedik nap estére indult be rendesen. A baba pótlást kapott, mert 40 dkg-ot fogyott a két és fél kg súlyából.
Most 7 hónapos, és lelkes cicista, legszivesebben mást nem is enne, inni sem hajlandó semmi mást.
Ehhez az kellett, hogy állandóan mellen legyen, utána fejtem. Eleinte ráadásul üvegből is kapott lefejt tejet, mert nagyon rossz technikával és gyengén szopott. Kb három hónapos korára rendeződött a szopcsi.
Sikerülni fog, ne aggódj!
Három gyermekem van, mindhárom 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt. Az elsőt 1 éves koráig, a másodikat két éves koráig szoptattam. A kicsi 6,5 hónapos, már kóstolgatunk, de nem nagy sikerrel, inkább csak szopizni akar.
Én is megszenvedtem a szoptatásért, anyukám csak nézett, mennyit küzdöttünk az első babával. Ő már rég feladta volna, a harmadik babánál viszont ő tartotta bennem a lelket, hogy ugyanúgy megoldódik majd minden, mint az elsőnél.
2 év 15 nap után én választottam el a lányomat. Programozott császár volt farfekvés miatt a 38. hét után, érett, de nagyon apró (2,2 kg 44 cm) babával. Viszont hatalmas szívóerővel :) Azon ritka szerencsések egyike voltam, akiknek küzdeni se nagyon kellett a tejért. A kislányom nagyon ügyesen szívta az első másodperctől, nekem volt annyi előtejem azonnal, hogy hallhatóan nyelt, tejes volt a szája széle, jóllakott, evett-aludt. 3 nap után lövellt be rendesen, onnantól meg ömlött a tejem, 4 hónapig igazából azzal kínlódtam, hogy túl sok, utána állt be. Az egyetlen, amit tettem az elején, hogy a kórházban 2 nap után mellszívóval pumpáltam pár percet a ciciket minden szopi után. Ezt egy délutánon át csináltam, másnap bedurrantak a melleim, és teli voltam tejjel.
A császáron nem fog múlni, emiatt ne aggódj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!