Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő nálatok egy szoptat...

Mennyi idő nálatok egy szoptatás, onnantól, hogy rákapott, és rendesen szívni kezdi? Egy 4-5 napos csecsemő mennyiségre mennyit eszik meg egy szoptatás alkalmával?

Figyelt kérdés
Nálunk 10-25 perc, és be is alszik, de alkalmanként csak egy cicire tudom tenni, mert jóllakik egy mellből.
2017. aug. 8. 14:09
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem az idő rendben van. Ha beindult a tejtermelés, mehet a váltott mell. Jó tanács, ne méregesd mennyit eszik. Ha hetente a tiszta súlya (fürdés után pl) a min 100 g növekedést eléri, akkor minden rendben. Plusz pisis kakis pelusok száma kielégítő. Első gyereknél tiszta stressz voltam, államdóan mértem, ennek az lett a következménye, hogy vegyes táplálású lett. Anyatej+tápszer. Akkor meg azon stresszeltem, nehogy túletessem.. most a másodiknál sikerült 5 hónapig csak az anyatejes táplálás, a mérlegre szinte rá sem néztem.
2017. aug. 8. 14:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Persze, mert még picike. Majd később többet eszik, és nem alszik be (olyan hamar). Én kisfiam nagyon sokáig egy mellből evett csak egyszerre. Ne aggódj a mennyiségen, ha kéri, adj neki.
2017. aug. 8. 14:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Próbálom áttenni, de nem kell neki, pedig van tejem már bőven, és nagyon jól szopik. Létezik, hogy egy mellből jól is lakik?
2017. aug. 8. 14:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja az lemaradt, hogy minden etetésnél cserélem a cicit, egyszer a jobból, egyszer a ballbol kap.
2017. aug. 8. 14:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Tökéletesen csinálod, szoptatás közben csak akkor kell mellet váltani, ha az, amiből kezdted a szoptatást, már kiürült.

Nekem ilyen idősen a babáim (3-at szoptattam) nagyjából 30-40 percig nyammogtak egy-egy alkalommal, de könnyen lehet, hogy neked jobban, ügyesen szopik a babád, nagyon nagyok az egyéni eltérések ebben is.

Méregetni nem érdemes, az elsővel én is mértem minden szopi előtt, után, plusz fürdések után, írtam, mikor mennyi és milyen produktum volt a pelusban - borzasztóan sok meló volt, ráadásult csak annyira volt jó, hogy jól beparáztam tőle, hogy nem eszik meg annyi grammot/nap, mint amennyit a testsúlya szerint kellett volna. Közben meg gigantikusan nagy volt a súlynövekedési görbéje... Szóval bőven elég (még sok is), ha naponta egyszer ugyanakkor, pl. fürdés után (akkor mindig ugyanolyan állapotban van általában a baba) megméred, felírod. Ha nő a tömege, akkor eleget eszik, ne bonyolítsd túl a dolgot. :)

2017. aug. 8. 16:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Kislányom lassan 4 hónapos,még mindig jóllakik egy mellből.
2017. aug. 8. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem 20-40 perc. Nincs jelentősége.

Kb fél deciliter lehet. Később a duplája is. Mindent jól csinálsz szerintem. Nem muszáj mérni a súlyát. Figyelgesd babusgasd mindent ösztönből nyugiban. Élvezd a szimbiózist.

2017. aug. 21. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!