Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha a korházban még nem indul...

Ha a korházban még nem indul be a tejem, adhatok neki tápszert?

Figyelt kérdés

Elsö babám besárgult a korházban,mert nem indult meg a tej és a csecsemösök nem voltak hajlandok tápszert adni. 3 napig éheztették a babámat igy és komoly sárgaság lett belöle,két honap alatt jött helyre és persze a szopit elfelejthettük mert annyira legyengült h utána már képtelen volt szopizni...

Most a második babánál arra gondoltam h viszek magammal tápszert,és ha nem lesz tejcsi még és a növérek sem adnak tápit,akkor megetetem én titokban h ne éhezzen és ne gyengüljön le...szerintetek ez butaság lenne részemröl?

2017. júl. 31. 22:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Oszinten? Igen...

Elso nap, vagy akar szules elott bemesz a korhazba, es kozlod az ottaniakkal, hogy te sajat felelossegre tapszeres potlast kersz, mert ehhez jogod van. Huzni fogjak a szajukat, de adni fognak. Nyugodtan megemlitheted a betegjogi kepviselot is.

En is bababarat korhazban szultem, de aki eleg hatarozott volt, annak a babaja kapott tapszeres potlast.

2017. júl. 31. 22:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Titokban semmiféle képpen ne tedd.Inkább szólj,hogy tápszeres pótlást kérsz.
2017. júl. 31. 22:17
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
3 napig éheztették?
2017. júl. 31. 22:31
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen,már 3 napos volt,mikor végre rájöttek az idioták h lehet h tényleg nincs tejem és kéne neki enni adni...addig csak cukros viz.
2017. júl. 31. 23:47
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt a szobatásammal. Még szólt is,hogy sárgának tűnik az egyik kisfia (ikrei voltak) azt mondták,nem baj majd elmúlik. Mikor adták volna őket haza és vért vettek,akkor esett le nekik,hogy kicsit nagyobb a gáz. Ifúziót és tápot is kapott,addig nem,és ekkor is csak az egyik baba. Értem én,hogy bababarát kórház,de akkor pont,hogy jobban oda kellene figyelni és segítséget nyújtani az anyukának. Nem csak rooming-in címszó alatt odacsapni a babát,elhadarni (nem megmutatni) mit hogyan kell és csókolom. Ha meg az anyuka kérdezni vagy szólni mer,leszedik a fejét.
2017. aug. 1. 07:39
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk még az 5. napon se akartak adni, úgy kellett könyörögni, az osztályvezetőnek és a csecsemősökkel együtt hazudni (arról hogy nem annyit kapott pótlást és hogy kevesebbet volt kékfény alatt, mert a fanatikus hülyéje megvárta volna hogy a nem létező tejemtől jöjjön helyre), hogy hazamehessünk.

Úgyhogy nekem is megfordult a fejemben, hogy következőre viszek,

de az is, hogy mellszívót is bekészítek, mert a nagy szoptatáspárti kórházban még azt is tiltották, pedig rengeteget segített később, hogy valamennyire anyatejes lehessen (mert mint nagyon utólag kiderült izomtónuszavar miatt a gyerek nrmem tudta beindítani a folyamatot)

2017. aug. 1. 08:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért mennyire szörnyű, hogy ezen kell gondolkodnia egy anyukának! És tényleg, nálunk is ez volt a kórházban, segítség nulla, szoptatni nem tudsz, de tessék, itt a gyerek.

Ennek ellenére ne csináld titokban, szerintem kell tudniuk róla a baba érdekében. De megértelek, és sajnos mi is átéltünk hasonlót.

2017. aug. 1. 08:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is így volt. Cukros víz végig. Valamennyit tudott szopizni, de éppen csak két nyelést talán. Alig volt a pelusban valami.

Viszont nálunk is harmad nap kapott pótlást, hogy a papíron látszódjon, táplálékhoz jut, ergo evés előtt és után nőtt a súlya... Csak emiatt adtak neki.

Bevinni ne vigyél be, mert a kórház tud adni ha kérsz. Nekünk is a kórház adta.

Amúgy tipp: Nekem sem indult be, csak az 5-6. napon. Legközelebb én viszek be mellszívót, akár kézi pumpásat ugyanis annyit aludt a fiam, hogy ő sem tudta beindítani, nem volt eleget mellen. Ha szeretnéd szoptatni, akkor már a kórházban fejj, amíg a pici alszik. Biztosan sikered lesz így. Én buta voltam, hogy erre nem gondoltam. Azt hittem alap, hogy lesz tej és minden rendben zajlik majd..

2017. aug. 1. 09:40
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

biztos, hogy vinnék. Sajnos nekem se volt tejem (utána se), 2 napig minimális cukrosvizet adtak neki, kb 10-15ml-t... 2. nap este (péntek du. született, vasnap este) közöltem a csecsemőssel, ordító gyerekkel a kezemben, mert szegény szopott volna mint a bajnok, de nem volt mit, hogy ha továbbra sem adnak enni, akkor fogom magam, elmegyek és veszek, és ha miatt nem mehetünk haza, mert besárgul, azt ne várja meg... na, akkor kapott...

ha lenne még babám, biztosan vinnék.

2017. aug. 1. 12:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor én kérek elnézést . 18 éves a fiam ,így nem tudom ma mi a szokás ,de így lehet jobb is . Eszem megáll mik vannak. Anno császár volt nekem ,és tápszert kapott a kórházban .Mindenesetre jól hangzik a "bababarát"jelző. Totál kiakadtam most ....
2017. aug. 1. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!