Ha nem szeretnék szoptatni akkor azt a kórházban előre kell jelezni? Illetve vinni kell tápszert vagy majd ott adnak? Úgy tudom ilyenkor adnak gyógyszert is, amitől elapad a tej, ezt mennyi ideig kell szedni?
Sajnálom, hogy így jártál.
Milyen betegséged van ami miatt nem lehet szoptatnod?
Ki mondta, hogy beteg?
2 hétig kell szedni, ha jól emlékszem.
Csak azt nem értem milyen jogon ugrik itt neki bárki a kérdezőnek? 3 úgy gondolja talán ő egy felsőbbrendű lény és kioktathat mindenkit?
Szerintem felnőttek vagyunk majd mindenki eldönti hogy mit csinál, az "elmeroggyant"-ozás meg már oviban sem divat.
Én is autoimmun vagyok, szintén nem szoptattam, viszont ha olyan durva a helyzet hogy már szteroidokat kapsz, akkor ne szedd be a kemikália alapú gyógyszereket, vannak erre nagyon jó homeopátiás szerek, Urtica Urens 15CH vagy 30CH (de nehogy 5CH-t vegyél, mert az pont hogy ellenkező hatást ér el és serkenti a tejet!!) Aztán van még a Phytolacca D2 vagy C2 naponta 3x1, ez kicsit "brutálisabb" módszer (már amennyire egy homeopátiás szer brutális lehet ugyebár:) azaz kb 4-5 nap alatt megszűnik tőle teljesen a tejtermelés.
A kórházba vigyél tápszert és szólj a csecsemősöknek hogy mi a helyzet, ha meg VIP részlegen vagy rooming-in rendszerben vagy akkor meg tudod oldani magadnak is. Nem tudom írt-e már fel dokid tápszert, de jelezd hogy a BEBA HA Start Pro-t írja fel, ez hippoallergén és hidrolizált tejsavó-fehérje alapú, laktózt, növényi olajokat, halolajat (LC-PUFA), D3-vitamint, nukleotidokat (citidin-5-monofoszfát, uridin-5-monofoszfát, adenozin-5-monofoszfát, guanozin-5-monofoszfát), közepes mennyiségű vasat valamint bifidus kultúrát tartalmaz, szóval egy az egyben olyan mint az anyatej. :)
Kicsit drágább mint a többi, de megéri! :)
A betegséged mellett is valószínűleg megoldható a szoptatás. Az anyatej a legideálisabb táplálék a kisbaba számára, testi-lelki fejlődéséhez szüksége van a szoptatásra. A gyógyszerek egy része, pl. így van ez a szteroidokkal is, nem vagy csak nagyon kis mennyiségben választódik ki a tejbe. Jó lenne felvenned a kapcsolatot még a szülés előtt egy orvos-szoptatási tanácsadóval (www.ibclc.hu), aki kérésedre a kezelőorvosoddal konzultálhatna arról, hogy melyek azok a gyógyszerek, amelyek mellett biztonsággal szoptathatsz. A szoptatásnak kedvező hatásai lehetnek akár a betegségedre is, illetve a kisbabád egészségére is.
A kezelőorvosoddal mindenkét tartsd a kapcsolatot, mert szükséged van megfelelő kezelésre, biztosan van megoldás a problémádra, ne válaszd a homeopatiát!
Komolyan van, aki azt tanácsolja hogy SZTEROID szedése mellett szoptasson? Ez döbbenet! :) Még a bőrre kent szteroidos krém is veszélyes nem hogy az, amit beszed.
Neurológus orvosi szakvélemény: "A szülést követő 3 hónapban azonban fokozott a relapszus kockázat. Immunmoduláns terápia esetén tervezett terhesség javasolt, és a tervezett fogamzás előtt 1-2 hónappal a terápia megszakítása szükséges. Ha immunmoduláció alatt jelentkezik terhesség, a kezelést fel kell függeszteni. A szülést követően a fokozott kockázat miatt az immunmoduláns terápiát újra be kell állítani, és EZZEL EGYIDEJŰLEG A SZOPTATÁS ELLENJAVALLAT!"
Eszedbe ne jusson szoptatni, újszülött csecsemőnél elég durva dolgokat tud okozni a szteroid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!