Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kórházban cumit kapott-és...

Kórházban cumit kapott-és tápszert, hogyan "jöjjöünk le" róla?

Figyelt kérdés
Sajnos születése óta kórházban van a babám,holnap jön haza, ma egy hetes. A kórházban a megnyugtatására cumit adtak,én viszont nem szeretném ha cumizna, le tudom még ilyenkor szoktatni, vagy csak magammal szúrok ki? A másik a tápszer: Fejem a tejem és próbálkozunk a szoptatással,de 0-24-ben egyelőre nem elég a tej így tápszerrel pótólják. Itthon hogyan oldjam meg? Nagyon hasfájós a tejemtől:(
2013. szept. 22. 09:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

És miért baj, ha kapott cumit?

A cumi nem egy ördögnek való dolog. Az ilyen pici babák, illetve babák-kisgyerekek még ettől nyugszanak meg. Vagy a cumi, vagy az ujjszopás vagy éjjel-nappal, ha nyugtalan a ciciden lesz. Ezekből választhatsz. Olyan baba-kisgyerek nincs, aki vagy egyiket vagy másikat ne csinálná.

Ha megnyugszik cumival, adj neki cumit. A rossz fogsor általában genetikai és semmi köze a cumihoz. Hozzájárulni hozzájárulhat, de ha genetikailag nem örököl olyan fogsort, akkor a cumitól sem lesz olyan a fogsora.

A tápszer meg csak egy dolog. Az én fiam is kapott tápszert a kórházban, illetve szopizott is. Ezzel sincs semmi gond. Amennyiszer tudsz, annyiszor szoptass, ha kell tápszer pótlás, akkor pedig pótold azzal.

2013. szept. 22. 09:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért félek ennyire a cumitól :) Úgy terveztük hogy nem lesz cumi,és most bepánikoltam ettől:) Köszönöm a választ!
2013. szept. 22. 09:12
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Hívj fel egy szoptaási tanácsadót, ők tudnak profin segíteni,m részletesen elmondják a "programot" hogy hogyan tudsz visszaállni a kizárólagos szopira.

Mert bár a cumi lehet hogy nem az ördög műve, mégis ilyen pici babáknál nagy a cumizavar esélye, főleg, amikor még be sem állt a tej kereslet-kínálat. Azáltal, hogy a cumin elégíti ki a szopizási ingerét és nem a cicin, lecsökken lényegesen a tejtermelés, ami nem jó még újszülött korban. Igenis "mindig a cicin" a helye most még a babádnak.

Nem kell attól félni, hogy emiatt "oda fog tapadni örökre", ez nincs így, de egy egy hetes babáról beszélünk!

www.ibclc.hu, vagy www.lll.hu oldalakon találsz segítőket!

Gratulálok a babához, és remélem egyenesbe jöttök!

2013. szept. 22. 09:21
 4/11 anonim ***** válasza:
39%
Mi is úgy terveztük, hogy nem lesz cumi, mert akkoriban az újságok lehordták mindenféle rossznak. Hát valóban kényelmesebb volt az újszopás akkor, csakhogy most már a 11 éves gyerek még mindig így tud elaludni. Szóval lehet jobb lett volna a cumi, arról mindenképpen könnyebb leszoktatni.
2013. szept. 22. 09:21
 5/11 anonim ***** válasza:
38%

a cumi a leglkevesebb, főleg ah hatásos is. Sok szülőt ismerek aki em akarta de atzóta a legnagyobb áldásnak tartja mert megnyugtatja a babát. leszoktatni meg késöbb le lehet. gondolom te sem láttál még olyan menyasszonyt vagy érettségizőt akinek lógott volna a szájából a cumi. Ha nincs cumi akkor nagy esély van rá hogy az ujját fogja szopni amiből lehet több kellemetlenség, pl ekcéma stb.

Acumisüvegből táplálással nagyobb gond lehet, sajnos sok baba nem hajlandó utána már szopni, de azért majd próbálkozz mert még beindulhat a dolog, ha meg nem akkor tápszeres lesz ez van, nem lesz semmi hátránya belőle. Sok gyerek nő fel igy...

2013. szept. 22. 09:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Az én kislányom nem cumizott kiköpte állandóan , viszont szopja az ujját 6 éves és nagyon nehéz leszoktatni róla napközben már hála istenek nem csinálja de éjszaka még mindig . Szerintem is jó a cumi. Viszont igen cicizen inkább az a gyerek :).

Most a kis fiam 2 hetes és amikor igényli cicin van . Viszont ha megyünk valahova és nyügi oda adom neki a cumit igaz ő se szereti nagyon de végül csak megnyugszik tőle .

2013. szept. 22. 09:48
 7/11 xStefix ***** válasza:
71%

Szerintem inkább a tápszertől hasfájós a picid....

Én sem javaslom a cumiztatást, bár érthető, hogy a kórházban használták, hiszen nem voltál kéznél. De otthon, ha már együtt lesztek, inkább kerüld el. Egyrészt, mert minél többet és ügyesebben szopizik a pici, annál jobb a tejednek. Másrészt, mert csökkentheti a tejmennyiséget és cumizavart okozhat. Szóval ilyen értelemben jobb, ha picit "félsz" tőle, de legalábbis nem használod. - A melled is pontosan azt adja a babádnak, amit a cumi, sőőőt, még sokkal többet is. Újszülöttként még elsősorban a melleden van a babád helye. :)

A tápszert is el lehet majd szépen hagyni. Ha csak keveset kap, akár rögtön el is hagyhatod, de ehhez egyúttal az is kell, hogy a babád jó technikával, hatékonyan szopizzon, másrészt, hogy teljesen igény szerint és kizárólag szoptasd. Vagyis annyiszor tedd mellre, ahányszor azt kéri (nemcsak akkor, ha éhesnek tippeled!). - Ha mindez nem áll fenn, akkor inkább lassan, fokozatosan csökkentsd a tápszer mennyiségét és igyekezz szintén igény szerint szoptatni. De ebben az esetben se használj lehetőleg üveget, hanem szopibarát módon (kiskanál, kispohár) add a pótlást, hogy megint elkerüld a cumizavart. Így kicsit tovább fog tartani, amíg csak anyatejesek lesztek, de simán sikerülhet.

Csak nyugodtan és magabiztosan, menni fog a szopi! :)

2013. szept. 22. 12:47
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Mondjuk ezt nem értem mire fel adnak cumit, ha meg sem kérdezik. Én viszont nem vagyok cumi párti, kicsit sem. De ez az én véleményem. Biztos kiakadtam volna. Szerintem a tápszertől fájhat a pocakja, nem az anyatejtől. Sződy Judit szoptatási tanácsadó sokat segíthet, akár telefonon is, szívből ajánlom, ha ilyen kérdések maradtak benned.
2013. szept. 22. 17:25
 9/11 anonim ***** válasza:
66%
Stefinél a pont. Ismét. Nekem ezzel a technikával sikerült teljesen anyatejessé tenni a babámat. 19 hónapja szopik. Ugyanolyan cipőben jártunk mint ti, csak mi 3 hét után jöttünk haza a kórházból.
2013. szept. 22. 17:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Utolsó, ha nektek 3 hét után sikerült, nekünk is fog 1 hét után ! Ez fog a szemem előtt lebegni! :)
2013. szept. 23. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!