Egy hetes a babám, s még mindig nincs elég tejem. Várható még szerintetek h jobban beinduljon, vagy valószinűbb h teljesen elapad?
Fejj háromóránként, ÉJSZAKA IS, akár jön sa tej, akár nem. Teáétól nem fpg beindulni, ne is haragudj. A tea csak segít egy kicsit, hogy több legyen a tej.
Teljesen normális, hogy egy hetesen 20-30 milit eszik. Viszint mivel újszülött, ne hagyd 3,5 óránál tovább aludni, még éjjel se. Majd 3-4 hetes kora után, ha már nem számít újszülöttnek.
Görögszénamag-tea csodákat művel. És persze cicire tenni meg fejni minél gyakrabban!
Szia!
Az én kisfiam most 6 hetes, és nincs elég tejem, sose volt. A szülőszobáról azonnal elvitték,még a mellkasomra sem rakták rá, állítólag nem vett rendesen levegőt. (aztán másnap úgy fogadtak a csecsemősök, hogy nyugtassam meg a gyereket, mert egész éjjel ordított:()Ettől függetlenül 5 napig inkubátorban tartották, nem adták oda szoptatni, annyit mondtak, fejjek, és vigyem át a babának. Hát én sírva fejtem, de sajnos ez nem indította be rendesen a tejem. Utána már ugyan odaadták a babát, de mivel mindig rengeteg ember volt körülöttünk, akik a cicimet nyomkodták meg a baba fejét akarták rákényszeríteni a bimbóra, a kórházban nemigazán ment a szoptatás.
Itthon is próbálhattam bármit, bár a fiam szeret és tud is azóta szopni, a tejem mennyisége nem nőtt. Nem értem utol. Azt az 5 napot nem adja nekünk vissza soha senki. A kisfiam pótlást kap minden szopi után. Időnként kétségbeesek, de ezzel együtt még mindig próbálkozom. Te se add fel, nekem a védőnőm azt mondta, akármilyen kevés, ne hagyjuk abba. A dokim is biztatott.
Igazából szerintem több tejem sosem lesz, de vigasztal, hogy én is, a fiam is mindent megteszünk azért, hogy legalább azt a keveset megkaphassa.
A lényeg, hogy ne add fel! Szerintem neked még simám beállhat a kereslet-kínálat, csak ne keseredj el!Ne haragudj, amiért ilyen hosszú lett:)
Kb. 10 hétig tart, amíg a tejcsatornák bejáratódnak, úgyhogy addig mindenképp érdemes próbálkoznod! Az első időkben tényleg minimálisakat szopnak, de ha ő is és te is kitartasz, idővel nőni fog a tej mennyisége és ő is kellően megerősödik, ügyesedik. A legfontosabb, hogy a szoptatás legyen mindig az első, ezt kell nagyon forszírozni, mert ennél hatékonyabb serkentő nincs!
A pótlást, ha muszáj adnod, soha ne üvegből add, hanem csőrös vagy sima kispohárból, így csökkented az esélyét, hogy cumizavaros legyen, ami csak tovább ronatná az esélyeket. És nagyon fontos ilyenkor a nyugalom, mert a tejtermelésért felelős prolaktin hormon nyugalmi állapotban termelődik leginkább.
Kitartás!
Tápszeres pótlás helyett szoptass 2 mellből. Sokkal több tej megy a babának is és ez a legnagyobb indger a mellnek! Én 8 hónapot szoptattam így 2 mellból, ha nem teszem, akkor a pótlások miatt szépen lassan elapadt volna a tejem.
Semmi értelme, hogy táival pótolsz, a saját tejed meg fejed az üvegbe!
Volt a szülés után tejbelövellés? Ezt azért kérdem, mert egy 1 hetes babánál még általában túltermelődik a mell (duzzadt, kemény).
A terhesség során változott a melled mérete, alakja?
Szia! Nekem is hasonlóak a problémáim, nincs elég tejem. A kislányom 3 hetes, az első héten volt egy csúnya mellgyulladásom és nagyon visszaesett a tejtermelésem. Azóta küzdünk és haladunk!!! Az elején minden szopi után kellett tápszerpótlást adnom, mert hiába mindkét mellből etettem, éhes maradt a babám. Most már odáig jutottunk, hogy tápszer 1 nap csak 1-2-szer kell, amúgy elég a tejcsi amit szopizik + a kifejt.Bízom benne, hogy pár hét múlva már teljesen elhagyhatjuk a tápit, de ha mégsem akkor sem leszek elkeseredve! Ne stresszelj, csak pozitívan gondolkodj!!!
Lényeg, hogy mindent megteszel a szopizás érdekében, aztán alakul majd a dolog meglátod!!!
Sok sikert és kitartást nekünk!!!!!!
szerintem teljesen jól csinálod, egész biztosan meglesz az eredménye is!!!
esetleg még annyi, hogy próbálj minél több folyadékot bevinni a szervezetedbe, pl. ásványvíz, levesek, tea, én mostanában szörpöt iszom, mert már vízmérgezést kapok lassan:)
Szia! Urtica urens 5ch.Nagyon jó homeopátiás szer!
Nézzétek meg a www.lll.hu-t is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!