Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nappal nem termelődik elég...

Nappal nem termelődik elég tejem, pedig nagyon gyakran mellre teszem a babát, fejek, rengeteget iszom. Mi csinálhatok még, hogy beinduljon?

Figyelt kérdés
Hajnalban,ébredéskor majd szétdurran a mellem és van tejem bőven, de a reggeli szopi után már egy küszködés a nap.Alkalmanként kb 30-50g-ot tud szopni a babám aki most 5 hetes és kicsit több mint négy kilós.Fejni utána kb10g-ot tudok.Úgy tudom, kb 100-at kellene szopnia és lenne is rá igénye, amúgy derüs és jókedvű, csak sokszor jelzi, hogy éhes.Eddig rendesen gyarapodott, kb heti 200g-ot. Nem akarok neki tápszert adni, de meddig lehet ezt csinálni?
2009. máj. 17. 16:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia, en ugyan meg a szüles (ugyhogy a szopiztatas) elött vagyok, de nekem javasoltak egy kapszulat, ami serkenti a tejkepzödest. Ha erdekel ez a lehetöseg szivesen utananezek a pontos emailcimnek. De valami olyasmi remlik, hogy : www.boldogmama.hu, de ezt most fejböl irtam... (bocsi, ha megsem ez, de megtudom kerdezni az ismerösömet, ha erdekel ez a megoldas. )

Addig is, gondolj arra, hogy lesz tejed, es probald meg erre rahangolodni, ez is segit, hidd el. Privibe is irhatsz nyugodtan. Szia L. :)

2009. máj. 17. 18:10
 2/10 A kérdező kommentje:

Kösz az ötletet, megpróbálok utánanézni, ha kiderítesz valami konkrétat, légyszi írd meg!

Addig is nem adom fel, de annyira fájdalmas hallgatni a sírását, és már kifogytam a lefej adagokból is...

2009. máj. 17. 19:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én pont ugyanígy vagyok, az enyim 3 hetes. Én szedtem a More Milk kapszulát (kb.6000 Ft a 60 db), ittam a Laktoherb teát, vettem patikában tejserkentő port, ugyanannyi maradt a tejem. Most az urtica urens 5ch homeopátiás bogyót szedem, úgy veszem észre kicsit több lett, nálam úgy néz ki ez használ. Viszont sokan esküsznek a fentiekre, érdemes próbálgatni.. Én mondjuk kiegészítem neki tápszerrel, minthogy éhezzen. Persze az anyatej a legjobb, de ha egyszer nincs elég.. És ezek a tápszerek is elég jók már..
2009. máj. 17. 19:58
 4/10 anonim ***** válasza:

A szaporító fejést javaslom,ez azt jelenti,hogy egyik melled fejed mondjuk 10 percig(vagy amíg jön belőle),utána másik mellet. Aztán kezded elölről.úgy értem,ne várj semennyit,felváltva fejd,egyre rövidebb ideig,pl először 10 percig,aztán 8 aztán 6,stb.Na én nem néztem az órát,addig fejtem,míg jött belőle,akár 2 csepp is,és kb 20-25 percig fejegettem felváltva.És közben mindegyik fejés előtt megmasszíroztam a ciciket!Ezzel,és a fejéssel stimulálod a tejmirigyeket,az agyad azt az üzenetet fogja kapni,hogy még több kell.Kisfiam 9 hónapos volt,mikor már nem volt hajlandó ciczni,mert szinte semmi nem termelődött.(24 óra alatt 30 ml,két mellből).Mondjuk addigra őt már hozzátápláltam,de újra elkezdtem fejni,és 13 hónapos koráig fejtem!egy éjszaka alatt volt hogy 180-at kifejtem két mellből.Nyugi,a tej teljes elapadásához 40 nap kell!!!( 2 hónapja nem fejtem,de egy hónapja megnyomtam,pár csepp volt még!ugye hihetetlen?Nem fog elapadni,sikerülni fog,ha nincs semmi egyéb hormonális problémád!Gondolom ez kiderült volna eddig:)Kitartás,drukkolok neked!Kicsit időigényes meló...tudom,de ha bízol magadban meg tudod csinálni.Ha nagyon kevés,és éhes a baba,esetleg egy-két alkalommal adhatsz neki tápszert,mint átmeneti segítség tudom hogy nem akarod,(én sem adtam neki)nem is erre buzdítalak,de ha nem csinálsz rendszert belőle,és fejsz folyamatosan,hidd el visszajön a tejed!Esetleg másik éppen bőtejű anyuka tejcsije?csak pár alkalommal amíg nem indul be a kívánt mennyiség.SOK SIKERT!!KITARTÁS:):)

Ja és a fejést a szopi után csináld,mert a legzsírosabb hátsó tej is kiürül így!Ez már egészen fehér,sűrű tej,nem sok,de fontos hogy kiürüljön.Nekem amúgy semmi hiperszuper "serkentő" nem jött be csak a fejés.Hiába eszel ezt-azt ha nincs az INGER!

2009. máj. 17. 21:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Nagyon sokat segítettetek! Épp ma kezdtem intenzívebben fejni mellszívóval,és úgy tűnik működik, sokkal többet le tudok fejni vele és azt be tudom adni neki üvegből. Úgyhogy most fejek, fejek, fejek...
2009. máj. 18. 01:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha érdekel a More Milk kapszula,írj privit,nekem van felesleg-megegyezünk.
2009. máj. 18. 08:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia, jol irtam az oldal cimet (www.boldogmama.hu) igaz, egy masik oldalra megy at automatikusan (motherlove.eu) de a lenyeg, a kapszula valoban megtalalhato, es persze magyarul van leirva, tehat kaphatsz a kerdesedre valaszt, es meg is tudod rendelni. Remelem sikerulni fog, de leginkabb a hasznossaga a fontos. Ja, es tudok egy telefonszamot is, ha esetleg Bp.-en vagy, akkor ök is aruljak, (a Lehel piacnal vannak) es nem kell a rendelgetesi idövel bajlodnod, gyorsabban kiprobalhatod ... A telsz.: 061-270-0124

Szia, egy visszajelzesnek örülnek, hogy neked be valt-e. Köszi. :)

2009. máj. 18. 11:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt tanácsolnám hogy ne add neki oda üvegből, mert hozzászokhat, és egyre kevesebbet fog mellből szopizni. (nem törvényszerű, de nálunk ez volt)

Inkább ugyanúgy fejj továbbra is szopi után, fagyaszd le,a baba meg így egyre többet fog tudni kiszopizni! Hisz az a cél, hogy eleget tudjon szopizni, bár a gyarapodás igy is nagyon szép volt!!

Ha odaadod neki, akkor legközelebb se szopizik ki többet, hiszen teli a hasa a lefejttel.

2009. máj. 18. 19:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Tényleg ne vegyél More Milket 6000 Ft-ért!!!!Írj nekem,és megúszod olcsóbban a kipróbálást.
2009. máj. 19. 10:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk is a tejszaporitó fejés vált be!

Viszont én is azt mondom hogy ne add oda üvegből, hiszen akkor még kevesebbet fog szopizni mellből.

HAnem mindig szopi után fejj, és ő meg egyre többet tud kiszopizni!

Sajnos nálunk bezavart a cumisüveg, és csak akkor oldódott meg minden, mikor teljesen száműztem!

2009. jún. 23. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!