A sport befolyasolja a tej mennyiseget?
NE hagyd el se a cukrot, se a fehérlisztet, amíg szoptatsz.
A babádnak szüksége van rájuk. Ettől nem fogsz fogyni. Ne a reklámoknak higgy.
Ha nem viszed túlzásba a sportot, nem fog a tej mennyisége csökkenni.
Azért szerintem logikus: komolyabb testmozgás végzésekor rengeteg folyadékot veszítesz, ha nem pótolod a folyadékveszteséget, bánhatja a tejed mennyisége. Valamint az izmok megdolgoztatásakor tejsav termelődik, ez okozza az izomlázat, és egyben "elronthatja" a tej ízét, sok baba erre nagyon érzékenyen reagál, és nem kéri az anyamellet. Persze, mindenre van példa és ellenpélda, van, akinek nem csökkent a mennyiség, nem utasította el a babája, van, akinek picit mindig meg kellett küzdenie, hogy visszatérjen a teje, és van, akinek a babája szopisztrájkba kezdett a tej megváltozott íze miatt.
Én sokat olvastam anno ebben a témában, és úg döntöttem, hogy mivel az első pár hónapban sokat küzdöttünk mi is, mire stabilan beállt a tejem mennyisége, nem kockáztattam. Megvártam, hogy a babáim hozzátáplálása beálljon, és egyenek mindenfélét, hogy már ne legyen olyan nagy szükségük az anyatejre. Az első gyermekemnél ez olyan 10 hónap után jött el, a második gyermekemnél picit hamarbb, olyan 8 hónapos korában (a kislányomat már nagyon motiválta, hogy a közös étkezéseknél a nagyfiam mindenfélét evett, Ő is enni akart, és kevesebbet szopizni).
Szval egy 4 hónapos baba mellett én még nem futnék, inkább picit tornázgatnék, nagyokat sétálnék a babámmal. Én hordoztam mindkét gyermekem, az is komoly testmozgás volt.
Egyébként az anyatejes babáddal még várhatsz két hónapot a hozzátáplálással, 6 hónapos koráig lehetsz tisztán anyatejes, szval tényleg ne siesd el a futást, most még koncentrálj a babádra, és vigyázz a tejedre, mert az a babád tápláléka. Nem játék!
5-ös vagyok!
Nyugodtan mozgolódj,csak ne legyen izomlázad! És a futást még tényleg hagyd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!