Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kétségbeesett kezdő anyuka...

Kétségbeesett kezdő anyuka kérné segitségeteket, tapasztalatotokat?! Nagyon aggódom

Figyelt kérdés
a babám május 15én született császárral.már aznap mellre tettem és utánna is folyamatosan. a tejem lassan egy hét után még mindig nem elég. mivel a pici besárgult, nagyon aluszékony és alig tudok belediktálni egy kis ennivalót mert a cicin is mindig bealszik.fejem is,de a 2ből 30ml-nél többet eddig nem sikerült lefejni.tegnap a dokinő azt mondta h neki már olyan 6x70ml-t kéne ennie.3030g-al született, és 2760al hagytuk el a kórházat, a dokinő szerint ez a normál sulycsökkenés alsó határa. elborzadtam h kb 20akat,30akat evett eddig a pici,de ugy h 3 oránként nekem kell felverni annyira aluszékony.azóta tápszeres pótlást kap,de igy is kb 50eket eszik. aggódom h nem fog gyarapodni megfelelően.minden nap bőgök már, és csak nyüstölöm a ciciket h termeljenek minél több tejet.de azt sem akarja kiszivni.vannak tippek, tapasztalatok hasonló kezdeti nehézségekkel más is megküzdött?
2010. máj. 21. 12:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Most hány kiló a babád? Mennyit hízott a 2760-as érték óta? Ezt a 2760-at mikor mérted?
2010. máj. 22. 20:37
 12/12 anonim válasza:
A kisbaba nem gép, nem annyit eszik, amennyit kiszámolnak a táblázatok alapján, hanem amennyire szüksége van. Nem ismerjük az anyatej kalóriatartalmát. (Idéztem a védőnőmet) Ez teljesen változó egyénileg. Az én kislányom most 6 hónapos, 3 hetesen 20-50 ml-t evett kb. 3 óránként. 3200 g volt, összesen olyan 320 ml-t evett egy nap. Pedig hivatalosan 480 ml lett volna az "adagja". Csak szoptattam. A védőnőm azt mondta, ha bizonytalan vagyok benne, hogy eleget eszik-e szoptassak két óránként mindkét mellből 15-15 percig. (én ezt tettem, 20-20 percig, és 2 óránként ált. ébresztenem kellett kivéve éjszaka) Aztán rájöttem, hogy neki erre nincs szüksége, mert akkor nem aludna, hanem felébredne, ha arra lenne szüksége. Úh csak pár napig próbáltam ki ezt, aztán 3 óránként etettem egy mellből fél órát, a másikból 10 percet, aztán már csak egy mellből. Most 6400 g és 63 cm, nagyon kis pufi. Szerintem semmiképp ne adj tápszert. Elrontanád vele. Annyival kevesebbet szopik,. annyival kevesebb lesz az anyatej. Még csak 1 hetes! Ha besárgult, szoptasd gyakrabban, legalább 2 óránként, mindkét mellből 20-20 percet, éjszaka elég ritkábban. Tudd, hogy tökéletes a tested, és tökéletesen alkalmas arra, hogy tápláld vele a kisbabádat. Én azt csináltam, hogy először kitűztem célomul, hogy 6 hetes koráig csak szoptatom. Amikor elértük, azt tűztem ki, hogy 3 hónapos koráig csak szoptatom. A következő pedig a 6 hónapos kor volt. És megcsináltuk. Nektek is menni fog, csak higgy benne!
2010. máj. 25. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!