Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kétségbeesett kezdő anyuka...

Kétségbeesett kezdő anyuka kérné segitségeteket, tapasztalatotokat?! Nagyon aggódom

Figyelt kérdés
a babám május 15én született császárral.már aznap mellre tettem és utánna is folyamatosan. a tejem lassan egy hét után még mindig nem elég. mivel a pici besárgult, nagyon aluszékony és alig tudok belediktálni egy kis ennivalót mert a cicin is mindig bealszik.fejem is,de a 2ből 30ml-nél többet eddig nem sikerült lefejni.tegnap a dokinő azt mondta h neki már olyan 6x70ml-t kéne ennie.3030g-al született, és 2760al hagytuk el a kórházat, a dokinő szerint ez a normál sulycsökkenés alsó határa. elborzadtam h kb 20akat,30akat evett eddig a pici,de ugy h 3 oránként nekem kell felverni annyira aluszékony.azóta tápszeres pótlást kap,de igy is kb 50eket eszik. aggódom h nem fog gyarapodni megfelelően.minden nap bőgök már, és csak nyüstölöm a ciciket h termeljenek minél több tejet.de azt sem akarja kiszivni.vannak tippek, tapasztalatok hasonló kezdeti nehézségekkel más is megküzdött?
2010. máj. 21. 12:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

nyugi!!!! az enyém már 5hós, de igy kezdte mint a tiéd. nem kell neki csak annyit enni, amennyit kér! amig sárga és aluszékony, keltsd fel de a későbbiekben eltérhet nyugodtan a tankönyvtől. annyira utáltam amikor a védőnő közölte hogy szerinte mennyit KELL anni a babámnak, ő meg csak jóval kevesebbet tudott. 6hetesen egyen 100-120at, az enyém meg 80-90et evett. tejjel én is küzdöttem hősiesen, 2óránként keltem még éjjel is, de feladtam. ma már csak 3 szopi van, 2x fejek, max 40-60ml van egyszerre. megy a tápszer, kapja már a gyümiket és gyönyörű nagylány! tegnap mértünk 6300 és 63cm. ja és úgy és annyit eszik amennyit és amikor akar! lesz..rom a tankönyveket!

boldog mosolygós baba, biztosan elég neki amit megtud enni. nem akarok lufit csinálni belőle és nem is hagyná. megeszi ami neki kell, a többit kiköpi. okosabb bármelyik dokinál, védőnőnél. :)))

szóval nyugi, pihenj sokat, ébreszd a picit, szoptass, fejj és adj neki tápszert ha kevés a tejcsi. gyönyörűen fog nőni, hidd el!!!

2010. máj. 21. 13:09
 2/12 anonim ***** válasza:

semmiképp ne görcsölj!!!!!!! attól a tejed is elapadhat. próbálj megnyugodni!

sajnos segíteni nem tudok, kérd ki védőnő tanácsát. megértelek, hogy aggódsz nagyon, én is mindig agyon aggódtam magam mindenen.

nyugalom először is. semmi baj, ha nincs elég tejed, tápszerrel kipótolod. mindenképp beszélj védőnővel, az orvossal mivel tudnád az étvágyát növelni, és kísérd gondos figyelemmel a súlyát.

puszilom a babádat:)

kitartás!:)

2010. máj. 21. 13:10
 3/12 anonim ***** válasza:
45%
Mi is igy voltunk ugy 3 hetesen kezdet rendesen enni,azert meg szopi utan kinald meg tapszerel is hatha ker.De nyugidj meg majd hejre alakul,mikor kitisztul a sargasagbol,es ne idegeskedj mert elmegy a tejed,enis addig idegeskedtem hogy elment a tejem es most kenlodunk a tapszerel mert nem szereti nagyon.Mi 4 holnaposak vagyunk most.
2010. máj. 21. 13:11
 4/12 anonim ***** válasza:

SZia! Ami helyzetünk teljesen ugyanez! Mi 10-én születtünk, de a sérgaság miatt 9 napigvoltunk bent! most sajnos ott tartunk, hogy cumis üvegből etetem nagyrészt, mert ráadásul a gyerekem komfort szopó! Így van amikor nem is evett csak cicizik! Most 2 óránként etetem 50-60 ml-rel, de most meg a tejem apad, pedig fejem mint az örúlt!

Már én is nagyon kátságbe vagyok esve!:-(((((

2010. máj. 21. 13:22
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

lányok! első vagyok, nekem már a második babám a kicsi. nyugodjatok meg és felejtsetek el mindent amit mondanak nktek! higyjétek el a baba jobban tudja mit csinál! nekem se mérlegem, se semmim és gyönyörűen fejlődik a kicsi! mielőtt védőnőhöz megyünk mindig megnézem a neten mit kell mondani, így nem cseszegetnek. de érdekes módon hiába nem eszik úgy a baba ahogy elvárnák tőle, mégis mindenki elégedett a fejlődésével! :)))))))))))))))

szóval etetni ha enni kér, amig sárga muszáj sűsűn, keveseket, de később bízd rá a dolgot!

az én kincsem édes, hurkás és már forog! van ismerős "tankönyvből " etett baba, 7300g, meg sem mozdul, egy kis pufanccs az egész baba! gyógytorna meg minden mert biztosan gyenge az izomtónusa! :))) szerintem csak kövér és lusta mozogni :))))))))))

2010. máj. 21. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
75%

hagyd a fenébe a mérést! nekem volt, hogy evés közben többet kakilt, mint amennyit evett, így mínusz lett a szopizott mennyiség...

tudja ő, mennyit kell ennie, ha ott a cici, nem fog éhen halni. tedd minél többet mellre, ettől fokozódik a tejtermelődés is. ha nem ébred, amíg sárga, igenis ébreszd fel, és tedd mellre, mert minél többet szopizik, annál előbb elmúlik a sárgasága!

ne idegeskedj, próbálj meg fejni, minél többet inni, vegyél tejszaporító teát vagy homeós bogyót, és nyugodj meg! az életösztöne erősebb lesz, mint az álmossága, ha éhes, szopizni fog!

2010. máj. 21. 13:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
a legfontosabb, hogy nyugodj meg, pihenj ha tudsz kérj segítséget!!! ne aggódj!!!! Nekem két hétig kellett sanyargatnom magam, hogy rendesen legyen tejem. A vége az lett, hogy most már literszámra áll a fagyasztóban is, mert úgy megindult!!! De ehhez az kell, hogy nyugodt, és pihent legyél!!! És ha mégis tápszert kell adnod.....na bumm, attól Te még jó anya vagy/leszel, mert mindent megtettél és ez a lényeg!! Sok sikert, jó egészséget, és jó babázást!!!
2010. máj. 21. 14:26
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb, hogy tedd rendbe magadat. Próbálj megnyugodni: ügyes vagy, jól csinálod, semmi ok az aggodalomra!!!! Az én dokinőm, mikor kijöttünk a kórházból csak annyit mondott: napi 500ml kell ennie, ha nem egy itt a recept a tápszerhez... Elkezdődött a kálvárinák: szopi előtt gyerek a mérlegre, ha bealudt, vagy végzett ismét. 10ml... én bőgtem, a szétrágott mellemből ömlött a vér, párom fogta a fejét, babám elernyedve aludt a zokogó vállamon. Így ment ez egy hétig is. Akkor hívtuk fel a Szoptatási Tanácsadónőt, aki segített rajtunk. Azóta eltelt 15 hónap és még mindig van tejem a napi öt szopira is...

Az elős időkben homeopátiás tejserkentőt és Laktoherb teát is fogyasztottam, és napi 3-4 liter folyadékot. Kitartás és ne félj segítséget kérni.

2010. máj. 21. 14:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Lényeg hogy nyugodj meg!Mert azzal csak rontassz a hejzeten!

Viszont sárga babának kell ennie!Többen irták hogy a baba tudja mennyit kell ennie de sajnos ez nem így van!Amelyik baba sárga az aluszékony és nem eszik ha nem keltik fel!

Képessek akár félnapot is elaludni!

Mind kér gyerekemmel ez volt és nem volt egyszerű!

Szopni nem akart,lefejt tejet nagyon nehezen ette meg!

3hónaposan még sárga volt!

Szoval tömni azt a babát ha nincs tej akkor tápszer!

2010. máj. 21. 22:46
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia, mi május 16-án születtünk, 3300 gr-mal, alig akartak hazaengedni minket, mert a 3. napon már csak 2900 gr volt a kislányom. És ráadásul 10 gr-nál többet nem tudtam szopiztatni, mert bealudt és tejem sem volt. Én állandóan próbáltam megpróbáltam felkelteni, meg magam mellé vettem és amint nyitotta a száját már nyomtam is be neki a cicit. Közben meg elkezdtem inni a tejserkentő teát + a rántott leves csodákat tett.

Ma már 70 gr volt a csúcs.

Erre meg már azt mondják, hogy túl sok. Már én is teljesen ki vagyok ettől, hogy nem tudom mi jó neki, mi nem, mit kellene csinálni?

Ha van kedved írj privit, bátorítsuk egymást.

2010. máj. 22. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!