Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hetes kicsikém van,80-100-ak...

3 hetes kicsikém van,80-100-akat tud szopizni. Fejjem szopizás után a cicim szerintetek? Szokták? (kezdő vagyok)

Figyelt kérdés
2010. jún. 6. 22:01
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
én em fejtem soha és már 21 hónapja szoptatok. Ha nem fejsz és csak anyatejet adsz a babádnak, vagyis semmi vizet, egyéb kiegészítőket és igény szerint szoptatod,akkor elvileg nem kell fejni. ez biztos típusfüggő is. Ha úgy érzed apad a tejcsi,akkor fejjél rá egy kicsit pár napig, de nem biztos, hogy erre szükséged lesz. =ne lepődj meg, ha 6-8 hetes kora körül akár óránként is enni kér, akkor van egy fejlődési ugrás, éhesebb, emiatt több tejre van szüksége és idő, míg átáll a melled a termelésre).
2010. jún. 6. 22:28
 2/6 anonim ***** válasza:
70%
Így van, ahogy az előző mondja. Nem számít, hogy szokták-e vagy sem. Ha nem akarod, vagy nincs rá szükség (nem apad a tejed), akkor nem kell fejned. Épp annyi tejed termelődik, amennyi a babádnak kell. A 80-100 meg egy két hónaposnak is bőven elegendő mennyiség, az enyém is ennyit eszik, és gyönyörűen hízik tőle.
2010. jún. 6. 22:54
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Első gyermekemmel pár hétig kitartóan fejtem. Vagyis fejtem volna, ha tudtam volna, de sehogy sem ment, 2 centnek örültem, mint majom a farkának. Ebbe belefáradtam, abbahagytam. Egy idő múlva úgyis beáll a kereslet-kínálat. Második gyermekemmel már nem fejtem, a harmadikkal se fogok :)
2010. jún. 6. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha igeny szerint szoptatod nincs ra szukseg,esetleg ha kellemetlenul feszul egy picit fejhetsz de ne sokat.

Igeny szerinti szoptatasnal azt ertjuk hogy tejcsin kivul a baba semmi mast nem kap.Cumit se.

2010. jún. 7. 07:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is csak anyatejet kap. Elég hamar elfárad a szopiban, így miután kiszopizta magát, cumisüvegből megkapja a lefejt anyatejet. Addig míg nem ezt csináltam, fél óránként, óránként megint éhes volt. Így meg 3-5 órát is kibír. Én azért vezettem be ezt a rendszert, mert magamból indulok ki és én is utálom, ha folyton éhes vagyok. Hiába mondta bárki, hogy a cumitól le fog szopni a ciciről, eddig ez nem jött be :D 5 hetes. De egészséges és gyönyörűen fejlődik.
2010. jún. 8. 15:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én már csak azért is fejek, h legyen tartaléknak a hűtőben. mert lehet egyik napról a másikra egyszer csak kevesebb lesz és ha van fagyasztva akkor van mihez nyúlni és nem kell tápszert adni neki. de ezt te döntöd el, h akarsz e vele bajlódni. én már lassan 5hónapja fejek sokszor még éjszaka is ha épp úgy bedurran a mellem, de szerintem megéri, mert az anyatej a legjobb a babának és én a lehető legtovább szeretném neki adni, ezért is fejek.
2010. jún. 8. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!