2 év folyamatos ikerszoptatástól tönkremennek a mellek?
A nővérem körülbelül 2 évig szoptatta az iker kislányait. A hozzátáplálás természetesen meg volt, a végén már csak este kellett nekik. Nagyon sok teje volt, szinte elfért volna még egy tejtesó is a két kicsi mellé. Ivott szoptatós teákat is, illetve ő úgy van, vele, hogy akarni kell, a terhessége alatt végig a szeme előtt tartotta, hogy neki márpedig lesz teje. Természetesen lett, nagyon örült(ünk) neki.
Azonban, bár sosem voltak nagy mellei, csak kb. egy B-s kosár, kicsit a lógósabbik fajtából, a tej miatt ugye szépen megduzzadtak neki. Fél évre rá viszont szinte elfogytak neki. Csak a bőr maradt meg neki. Fogyókúrázott is, hogy a terhesség utáni felesleg lemenjen. Én ugyan nem láttam, de a másik testvérem azt mondta, hogy majdnem sírva fakadt, amikor megmutatta neki...
Szerintetek a szoptatástól "mentek tönkre" neki a mellei?
Ha igen ez mivel lehetett volna elkerülhető? Ne ilyen hosszú ideig? Mert nem hiszem, hogy ez a természetes, hogy a szoptatás után dobhatja a kukába a melleit...
"Fogyókúrázott is, hogy a terhesség utáni felesleg lemenjen."
Na ez vitte el a melleit!
A mell szöveti állományának nagy része zsírszövet.
Lehet lepontoztok de én emiatt nem szoptattam.
Nem akartam lógós csúnya melleket, így is elég trauma volt a császár.
Nem kell ehhez 2 év és nem kellenek ikrek.
75B-vel kezdtem, már a terhesség alatt nőtt egy méretet. Aztán ahogy megindult a tejem, egy-két nap alatt megduzzadt 75E-re, azóta is ekkora melltartót hordok. Egy napig még tök jól nézett ki, óriási volt és feszes, de a bőr nem bírta tovább, csíkosodott és megnyúlt. Ekkor még egy hetet sem szoptattam. Tényleg az lehetett a baj, hogy nem hordtam rendes melltartót, nekem még a kórházban sem engedték, mert "kényelmetlen". Utólag már mindegy. A fogyástól is lehet, hiszen az adott méretű bőr alól "eltűnik" az a zsírréteg, ami addig feszesen tartotta.
Amúgy a nagymamámnak 38 éves kora óta nincs is bal melle, mert rákos volt. Na akkor én meg minek siránkozzak a 2 egészséges de csúnya miatt?
Genetika főleg, vagy tényleg hatalmas súlycsökkenés.
Én összesen 2.5 évig szoptattam a gyerekeimet, és minimálisan ereszkedtek meg. Pedig, még melltartót sem hordtam szoptatás alatt, csak amíg beallt a kereslet- kínálat.
Olyan szépek voltak, hogy
Most olyanok, mint elótte, kissé megereszkedtek, de mondjuk 41 fölött vagyok, ügyhogy nyilván az is befolyásolja.
Amúgy én is azt gondolom, hogy azért nem akkora probléma, persze nyilván a párunk hozzáállása is sokat jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!