Nyáron való szoptatások egyenlőek a folyamatos fejlődési ugrásokkal?
Értem ez alatt, hogy a nagy meleg miatt lecsökken az étvágy, kevesebbet eszik a babám, emiatt a tejem is lecsökken. Aztán visszajön az étvágy és meg kell ismét növelnem a tejem mennyiségét.
Érdemes fejni, hogy megmaradjon ugyanazon a szinten a tejem?
hmm nekem nem kellet
simán követte 1-2 nap alatt
amugy kínáld meg többször pont a meleg miatt akár óránként is
a lányom szinte 1-1.5 óránként szopizott egy kicsit az első nyáron
De lányok, miért kell annyit küzdeni érte? Nem megy olyan gyorsan a szaporodás, mint kéne vagy miért?
Ha gyakrabban szoptattok, az nem növeli meg 2-3 nap alatt a tejet? Elvileg ennyi is elég ahhoz, hogy rendeződjenek a dolgok, nem feltétlenül kell valami extrát csinálni (fejés, bogyók stb.).
Kérdező, nem kell fejni egyáltalán, mert a tejed a baba igénye szerint alakul. Ha most ilyenje van, akkor a te tested is úgy működik. Majd ha már nem lesz elég, akkor ráérsz tenni valamit (ill. a baba felszaporítja magának a tejet).
Utolsó előtti vagyok:
Már bocsi de épp az a baj,hogy még a kívánt mennyiséget sem fogadja el,nemhogy a gyakori szoptatást.Azért kell visszaküzdenem a tejet, mert 1 nap alatt képes csökkenni a mennyiség,ha nem eszik, 1-2 nap múlva viszont megint falna,és akkor meg nincs elég, ezért vagyok állandó bajban.
Kénytelen vagyok fejni a nem evős napokon,hogy ne csökkenjen drasztikusan,mire megint kajás lesz. És ez folyamatosan ismétlődik.
Amúgy sokszor olvasom a hozzászólásaidat xStefix. Megengedsz egy kérdést? Van kisbabád?
Ne vizet adj neki, ha szomjas, hanem cicit. Az eleje úgyis hígabb, szomjoltó tej.
Felesleges fejegetni, 1-2 nap alatt majd visszadolgozza magának, ha nem adsz neki mást. Pont ez lenne a lényege, hogy csak akkor szopik elegendő mennyiséget, ha nem itatod egyébbel, azaz, ha csak ciciből oltja a szomját, csillapítja az éhségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!