Rá lehet még szoktatni egy két hónapos babát a cicire? NAGYON SZERETNÉK SZOPTATNI
Cumis üvegezünk, a kezdetektől ez van.Hallott, vagy járt úgy valaki, hogy ilyenkor sikerült még rávenni a picit, hogy cicizzen?Az enyém ma reggel is amikor próbálkoztam (minden etetés előtt, és közben is próbálkozom (szoptanít, bimbóvédő nem vált be) úgy üvöltött amint a sakál :S :(
korababa, és császárosak vagyunk, nem tudom ez mennyire számít.
Végre ilyet is lehet itt olvasni! Példának kellene állítani!
A hugom 3 hetesen tudta először szoptatni a babáját, mert addig szívbetegség miatt a babát inkubátorba tették. Aztán pár nap alatt csak cicizett a baba! Ez is egy hasonló sztori.
Olyan jó a soraidat olvasni, s látod, 5-6 perc alatt mégis elfogadta. Kellett egy kis kitartás, s a baba rájön, mi is az igazi!
Kicsit még össze kell szoknotok, a baba is megtanulja a rendes technikát, mert most eleinte szerintem hosszú ideig szopik. Aztán ahogy ő is ügyesedik, rövidülnek a szoptatási idők, gyorsabban és alaposabban üríti a mellet.
A bimbóvédő nélkül is megpróbálhatod, pl amikor nagyon álmos, vagy éjjeli, reggeli ébredéskor. Ilyenkor annyira éhes, hogy nem foglalkozik vele, hogy hogy eszik.
Még egyszer gratulálok!!!
Igaz is, mindent szép sorjában.
Azt, hogy mennyit szopik, érzetre azért nem annyira könnyű belőni. Attól sem függ, hogy mennyi ideig szopik, a tied még pici és szophat nyugodtan fél órákat...
Szerintem próbálj egy nagy levegőt venni, és tedd félre a mérleget. Szoptasd a babádat lazán és élvezzétek az új helyzetet! Adj neki, amikor kér, és ha teheted, szoptasd, ameddig kéri. Ha egy hét múlva megméred, és megvan 450g gyarapodás, akkor jók vagytok!
Napi 4-6 pisis pelus szintén jelzi, hogy eleget evett.
Szerintem csak stresszelnéd magad.
A fejés jó dolog, de ha ott is csak a millilitereket lesed, akkor nem szerencsés. Az, hogy szopi után még tudsz fejni, nem jelenti azt, hogy a baba nem kapott eleget!
A bimbóvédőt én naponta egyszer megpróbálnám "lecsempészni", hiszen a baba ösztönei azt diktálják, hogy anélkül szopizzon. Amikor nagyon álmos, vagy félálomban van, vagy esetleg éjjeli szopinál próbáld ki, hátha rákap anélkül is...
További jó szoptatást, és nagyon gratulálok a kitartásodhoz!
első
Nagyon köszi a biztató szavakat. Ma visszavittem a mérleget a védőbe, még volt két nap, de jobb, hogy nincs itt mert amúgy is méricskéltem mindig a kisfiam.
A bimbóvédőt le szoktam csempészni, mert azért időnként mocorog, tekereg a cicin a drágám és olyankorleesik az a vacak.Ilyenkor mindig megpróbálom annélkül de egyenlőre nagyon nem megy.De egyenlőre kapjon rá szépen, csak kis célokat tűtök ki magam elé.Titkos vágyam, hogy ne kelljen végre fejnem, tele a fagyasztó tejjel, annyi legyen amivel a kis drágám is elboldogul.Már nagyon belefáradtam az állandó fejésbe de hát miatta mindent, és csináltam.
De azért a szopi egészen más :)Mintha kicserélték volna.Ezelőtt nem sokat mosolygott, de két napja olyan, mint egy vigyorgó automata.Ha ránézek és beszélek hozzá ragyog a kis arca. Lelkileg ilyen nagy hatású a cicizés?
Hogyne! A szoptatás egy lelki és testi kapocs a baba és a mama között. Ilyenkor csak rá figyelsz, hallod minden egyes kortyolását, ő pedig érzi a bőröd illatát, megnyugszik a mellen, s lehet, el is alszik.
A szoptatás során termelődött hormonok miatt álmosabb is lehetsz egy-egy hosszabb szoptatás után.
Örülök, hogy egymásra találtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!