Praktikákat szeretnék hogy lehet bilire szoktatni a babákat? Még csak 11 hónapos a kislányom, de szeretném elkezdeni szoktatni hozzá. Nem nagyon bír 2 másodpercnél hosszabb ideig nyugton maradni
Az enyém 21 hónapos,mi még csak most kezdtük.
Szerintem várj vele kicsit.
9 hónapos a lányom néha leveszem róla a pelust az udvaron és ráültetem a bilire,eddig még nem pisilt kakilt a naciba csak a bilibe. Ha belepisil akkor megtapsolja magát ,nagyon még nem erőltetem csak 1-2 órát naponta ,hogy szokja!
Anno a fiam 1,5 éves volt mikor szobatiszta lett,a wc- be először 2,5 évesen pisilt odaraktuk a fellépőt és egyszer csak magától berohant és belepisilt!
Ha mindenáron biliztetni akarod, hát tedd. Rá fogsz úgyis magadtól jönni, hogy még KORAI!
Adj a kezébe kis játékokat, azzal elücsörög egy jó ideig a bilin.
Az enyém 26 hónapos és még mindig nem akaródzik biliznie.
Viszont sokat van meztelenül, a bili mindig a látótérben van, kint meg ott a "nagy közös".
Mire oviba megy úgyis szobatiszta lesz így.
A szakirodalom szerint egy éves kor előtt (akár 8 hónapos kortól is) akkor sikeres a szoktatás, ha kiszámítható, mikor kakil a kislányod. Pl. a babák többsége reggeli után kb. negyed órával kakil. Ha ekkor a bilire ülteted, nagy valószínűséggel "elcsípheted" anélkül, hogy sokat kellene ülnie rajta, addig meg el tudod terelni a figyelmét. Több ilyen sikeres akció után akár a feltételes reflex is kialakulhat. De ez nem végleges, pár hónap múlva megmakacsolhatja magát 12-18 hónap között. 18-24 hónapos korig érdemes elkezdeni, ha az első fogékony időszakot kihagytátok, ennek már végleges eredménye lesz.
Hangsúlyozom, ez csak a szakirodalom, a tapasztalatok ettől eltérőek lehetnek. Kislányom 9 hónapos, 1-2 hete figyeltem meg hogy reggeli utáni kb 1 órával kakil, ha beáll ez a rendszer, lehet, hogy megpróbálom én is a korai szoktatást, csak a móka kedvéért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!