Rá lehet még szoktatni egy két hónapos babát a cicire? NAGYON SZERETNÉK SZOPTATNI
Cumis üvegezünk, a kezdetektől ez van.Hallott, vagy járt úgy valaki, hogy ilyenkor sikerült még rávenni a picit, hogy cicizzen?Az enyém ma reggel is amikor próbálkoztam (minden etetés előtt, és közben is próbálkozom (szoptanít, bimbóvédő nem vált be) úgy üvöltött amint a sakál :S :(
korababa, és császárosak vagyunk, nem tudom ez mennyire számít.
Egy barátnőm kb. fél éve fogaadott örökbe egy újszülöttet. Mire 3 hónapos lett, kizárólag ő szoptatta. :o) Szóval lehetséges!
Sokat segítene, ha tudnátok venni (vagy kölcsönkérni/kölcsönözni mert elég drága) egy sns készüléket, azzal nagyot tudnátok lendíteni a dolgon. Addig is meg kéne válni a cumisüvegtől mielőbb, és más módon adni a picinek a pótlást.
Ha felhívsz egy lll tanácsadót (www.lll.hu), szerintem segítenek Neked személyre szabottan kidolgozni egy programot, hogy hogyan tudtok átszokni.
Szuper, hogy megpróbálod!! Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön!
Köszi a választ akkor talán még van remény...Annyira fáj a szívem amikor olvasom, hogy mások szoptatnak, nekem meg nem sikerül.Írják, hogy csodálatos élmény, meg semmihez nem fogható.Hát az én kis drágám akkor szopizott utoljára amikor az elő tejet szopizta a kórházban.Utána úgy bealudt, hogy alig bírtam életet verni belé annyira elfáradt.
Szóval tejem van bőven, még leadni is fogok, tehát ez nem lenne akadály.Talán, hogy nehezebben jön és dolgoznia kellene vele...nem tudom.
Szoptatási tanácsadótól a jövő héten kérek segítséget, viszont első kézből anyukáktól is szeretném hallani, nekik hogyan sikerült.
Az SNS ugyanaz, mint a Szoptanít.
Korababáknak a Habermann-féle etetőt szokták javasolni, ha nem megy a szopi, ezzel könnyebb az átállás az anyamellre. A Ligások biztos tudnak segíteni ennek a beszerzésében is.
A cumisüveget mindenképp hagyjátok el, már így is túl sokat ártott szerintem. :( Próbáld meg csőröspohárból. Biztos lesz nagy méltatlankodás, de muszáj lenne erőltetni egy kicsit. A mellre való visszaszoktatáshoz már szakmai támogatás kell, de addig is nézd meg ezeket:
cumizavar: [link]
szopási sztrájk (megoldása): [link]
örökbebaba szoptatása: [link]
Hát elmondhatom, hogy most vagyok túl életem első szoptatásán! Egyszerűen fantasztikus érzés!:D Végre szoptathattam!!!Lehet, hogy csak véletlenül sikerült és többet nem jön össze de akkor is hihetetlenül jó érzés.Délután nekiálltam etetni, és bekészítettem a bimbóvédőt úgy ahogy szoktam.Gondoltam kipróbálom a szopi párnát, mert eddig csak azt nem próbáltam.Na nem igazit, csak egy házit amit én csináltam.Rátettem a kisfiam, közel húztam magamhoz, picit oldalra fordítottam.Egy kicsit meg tejcsiztem a bimbóvédőt, hogy rákapjon.Hát öt -hat perc üvöltés és hiszti után rákapott! Menet közben néha kiköpte, de végül is majd egy óra cicizés után elég jól kiürítette mindkét mellemet, alig 30ml körül fejtem le a maradékot. Remélem a következő etetés is menni fog...Drukkoljatok nekem légyszi :)
Most nagyon eltökélt vagyok, nem adok neki cumisüveget a következő etetéskor sem.Lehet, hogy beletelik pár nap mire belejön, de muszáj cicizni. Meg talán mostanra megerősödött annyira, hogy könnyebben ki tudja szívni magának a tejcsit, mint az elején.
Első vagyok, csúcsszuper!!
Lehet, hogy idővel a bimbóvédőtől is meg tudtok majd válni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!