Leszoktatás a ciciről?
Van egy 16 hónapos kislányom. Anyatejes még. 6 hós korátol kezdtük a ht-t. Sose evett nagy mennyiséget. Csak néha. Most, mikor már napi 1 cici volt, az se mindig. Vissza szokott rá de nagyon a melegben.
És már elég nyűg. Néha sírni tudnék úgy fáj. Olvastam a citromos trükköt. Vagy a leragasztást. De egy ekkora gyerkőc már megértené? Lelkileg hogy érintené, mert nagyon nagy cicis. De viszont emellett bújni is nagyon szeret.
És így visszaszokna a rendes ételre? Többet enne?
Pont 16 hós volt a kisfiam, amikor elválasztotta magát (egy kis rásegítéssel☺). Ő akkor már csak az alvások előtt kérte, nem volt nagy cicis, inkább sokat bújt.
Egyik éjjeli ébredéskor nem a cicit adtam a szájába, hanem az itatópoharát. Félálomban volt, eszébe sem jutott ellenkezni. Vitaminokkal dúsított kókusztejet ivott akkoriban az anyatej mellé, mert tejet nem kaphatott allergia miatt. A kókusztejnek nagyon hasonlít az íze az anyatejére, olyan édeskés, tényleg finom. Aznap éjjel elfogadta a kókusztejet, be is vágta, és aludt tovább. Ugyanezt még a következő éjjel megcsináltuk, aztán nem ébredt többször. Nappal pedig nem kértea cicit.
Én nem választottam volna el, ha Ő nem fogadta volna ennyire könnyen. Ebből én azt szűrtem le, hogy készen áll az elválasztásra. Egy darab sírás nélkül megúsztuk a leszokást.
Viszont ha a te kislányod ennyire cicis még, valószínűleg szüksége van még rá. Te döntsd el, senki nem fog megkövezni, ennek a te döntésednek kell lennie. Csak számolj azzal, hogy lehet, hogy törést fog okozni a gyermekednek, de túl lesz rajta. Az is lehet, hogy gond nélkül elfogadja. Tégy egy próbát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!