Lehet tapszerrel etetni a 3 hetes babát és amellett szoptatni is?
Oszinten nem ertem otthon vagy nem kell dolgoznod csak szoptatsz es gyereket latod el.
Mas orszagban mar reg munkaba allt az anya es feji a tejet munkaido alatt es 6-12 hetes gyerek bolvsiben van.
Ne legy lusta szoptasd a babat az a legjobb neki.
13: Ez csak a három hetes növekedési ugrás!
Három gyerekes anyaként ezt a kérdezőnek is illik tudnia!
Ilyenkor nagyon meggyőzően előadja a pici, hogy ott hal menten éhen, aztán a heti mérlegelésen kiderül, hogy 250 grammot hízott a kis éhező.
Persze, fárasztó, nem alszol, nincs idő felnyalni az egész házat, mást is kéne csinálni, mint 18-20 órában szoptatni naponta.
Első gyereknél én is elbőgtem magam, hogy ne szórakozzunk már, 3-4 óránként kell ennie, nincs tejem, éhen fog halni a gyerek, a férjem meg biztos elhagy, mert nincs főtt étel.
Egyik se történt meg, viszont sokat olvastam (szoptatás közben ráértem) az igény szerinti szoptatásról.
Nem hittem el, hogy egyszer eljutunk oda, hogy 15 perc szopi lesz naponta 6-8 alkalommal, és magától engedi el a mellem.
Második babánál már tudtam, hogy fog ez menni, csak akarni kell, és az első 3 hónap ilyen túlélésre játszós. Férjem is tudta, hogy a gyerekkel együtt azt is vállalja, hogy most (megint) lesz időszak, amikor ő főz és mosogat. És ott a tesók is.
Harmadik gyereknél már jött a rutin: kendőbe kötöm, cicire igazítom, és szoptatás közben teregetek. ;)
Ha nem tudtam volna, hogy képes vagyok rá, nem vállalok újabb gyereket!
Három gyerekes anyaként nem is kérdés, hogy tudni kell, mikor elég az anyatej, és mikor nem!
De ilyenkor se jutna eszembe az, hogy nappal csak tápszer, este szopi. Aztán pár hét, és ha nem szoptat, akkor tényleg elapad a tej!
Felőlem úgy eteti, ahogy akarja, engem nem érint. Már belenyugodtam, hogy mindenki azt csinál a saját gyerekével, amit akar.
De akkor ne azért írjon ki kérdést, mert megerősítést és buksi simit vár, hanem ha tényleg nem tud valamit!
Ez az oldal nem önbizalom erősítő!
Más meg itt tájékozódva olvassa majd a hüjeséget, hogy ha kevés a tej, akkor nappal ne szoptasson, csak adjon tápot!
Pont fordítva! Ha kevés a tej, többször kell mellre tenni! Tej a szoptatás során, a szoptatástól termelődik! Minél kevesebbet van a baba mellen, annál kevesebb a tej!
Három gyerekes anyának ezt tényleg el kell magyarázni? Komolyan? Ne már! A másik kettő mit evett három hetesen? Nápolyi? Ne vicceljünk már!
Azt látom több kérdés alapján, hogy a tápszerre sokan úgy tekintenek, mint "babaaltatóra". Sokat sír, sokat szopik, túl macera: adjunk tápot! A kicsi bezabál 5 perc alatt, bekómázik, 3 órára le van a gond, mehet a kiságyba, felé se kell nézni.
Tulajdonképpen pont, mint a tévé, vagy a tablet. Mindegy, hogy van jobb is a gyereknek, de az túl fárasztó, ez gyors és kényelmes az anyának.
Áldott szerencsés helyzetben vagyunk, hogy itt 2 éves koráig elég rendesen finanszírozza az állam, hogy az anya otthon legyen a babával. Azért, hogy 0-24-ben babázzon, szoptasson, gyereket neveljen. Nem azért, hogy csillivilli legyen a kecó, mert különben beszól a szomszéd, vagy hogy lehessen nézni az eszmeraldát!
Mégis kevesebb tápszer fogy olyan országban, ahol 6 hetes baba mellől lehet visszamenni dolgozni! Elég nagy szégyen ez a magyar anyákra!
Bocs, ha nem simizem a buksiját minden anyukának, aki a saját kényelmét tekinti elsődlegesnek!
Akinek VALÓBAN kevés a teje, az már a kérdésben dobálózik az adatokkal, hogy hány pisis pelus van, hány grammot szopik egyszerre és naponta, és mennyi az átlagos hízás. ;)
Ugyanis kétségbeesetten kutatja a megoldást és kiokosodik.
Cunika: helyesírást ne veled gyakoroljanak!
És képzeld: két iskolás korú gyerek mellett vállaltuk a harmadikat, most 4 hónapos, anyatejes.
Érdekes, de én a terhesség előtt is tudtam, mire vállalkozok. Írtam, hogy ha úgy gondoltam volna, hogy nem bírom, nem vállalom.
Iskolás gyerek inkább már segítség. Nem kell őket ellátni.
Ez mind csak kifogás.
Jesszus milyenek vagytok. Ez az oldal azért van, hogy a válaazainkkal egymásnak segítsünk. Ez egy önkéntes dolog, nem kötekező, és senkit nem jogosít fel a feszkó levezetésére vagy a másik ember életében való vájkálásra.
Szerezz egy csecsemőmérleget (kölcsön) és mérd meg, mennyit eszik. De leggyorsabb, ha holnap a védőnőnél / gyerekorvosnál megméred, megszoptatod, újra megméred. Nézz utána (neten), hogy mennyit kéne szopnia. Ha nagyon nincs pariban a két dolog, mielőbb írass fel hipoallergén tápszert. Addig is sokszor tedd mellre és legalább itasd vízzel, mert kiszárad ebben a rohadt melegben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!