Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejserkentési tanácsokat...

Tejserkentési tanácsokat tudtok adni?

Figyelt kérdés

A babám 3,5hós, és már csak reggel tudok szoptatni. Hirtelen megnőtt az igénye, 200milit simán enne. (ha lenne)

Szóval van valakinek esetleg tanácsa, hogy mivel hozhatnám vissza a tejcit? Fejem minden etetés után. Köszi előre s!

2010. máj. 18. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

laktoherb tea, minden nap 2-3 csésze, alkoholmentes sör, gyümilé, vedelni, vedelni vedelni. egy kis csoki. :)

jó kaják.

meg van rá homeós szer is, de azt nem tudom pontosan, melyik, talán az urtica utrens?....

ja és rakd sokszor mellre, amikor csak igényli.

2010. máj. 18. 13:18
 2/12 anonim ***** válasza:
laktoherb tea,more milk plusz igaz egy kicsit drága 6000 körül van,de állitolag jo.meg vannak hmeos bogyok nevüket nem tudom,de van zöld ,kék,
2010. máj. 18. 13:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem a rostos őszibaracklé vált be nagyon! Fél-1 nap múlva látványosan több volt mindig a tejem! :-)
2010. máj. 18. 13:23
 4/12 anonim ***** válasza:
2 óránként tedd cicire.
2010. máj. 18. 13:25
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. A laktoherbet iszom születése óta. Holnap elkezdem szedni a more milk-et. Köszi a tippeket.
2010. máj. 18. 13:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

- sok folyadék

- sok pihenés, lehetőleg fekve

- ne idegeskedj, fejés/szoptatás közben egyenesen TILOS az idegeskedés, mert meggátolja a tejleadó reflex beindulását

- görögszénamag-tea. Este ittam, reggelre látványosan megdobta a tejtermelésemet. A Laktoherb ehhez képest kiskutyafüle volt!

Ja, és fejni, fejni, fejni háromóránként!

2010. máj. 18. 13:33
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak reggelente szoptatsz, és nem növeled a szoptatások számát, akkor ne várj csodát.

Először is sokat kell pihenni, megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékot inni, megfelelően táplálkozni. Ezek után lehet elkezdeni a minél sűrűbb mellre tételt, lehetőleg 2 óránként, illetve éjjel is nekiállni fejni.

2010. máj. 18. 13:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Szoptatok én mindig, vagyis próbálok, de már csak reggel van tej. Köszi még egyszer, megpróbálunk mindent. :-)
2010. máj. 18. 14:00
 9/12 anonim ***** válasza:
homeos bogyok az urtica urens és ricinus communis, homeopata doktornőnk nekem azt mondta egyik nap egyikből 3*5 bogyó, másik nap másikból. Bogyót és teát nem szabad együtt alkalmazni,vagy az egyik vagy a másik. Kelj fel éjszaka fejni, nekem az segített, bár nem volt ilyen kevés mint neked, és sok mellretétel. Sok sikert és kitartást.
2010. máj. 18. 19:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia! Ami nekem bevált (szintén 3,5 kor körül voltak gondok): gyakori szoptatás mindkét mellből, mert kevés volt 1, sok folyadék, alkoholmentes sör, PIHENÉS napközben is, semmi pörgés, stressz, csak nyugalom. Néhány napot érdemes rászánni akár a háztartás rovására is!

És ha lehet, ne cumisüvegből add a pótlást, vagy csak nagyon pici lyuk legyen a cumin, mert el fog kényelmesedni a baba, és nem akar majd megdolgozni a tejért a cicin.

Sok sikert, nyugi!! :)

2010. máj. 19. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!