Szoptatási gondom van, tanácsokat várok nagyon? Nem tudom, mit tegyek.
Holnap lesz 3 hetes a kislányom. Hetente mérem a súlyát, ma megmértem, és még csak kb 50-t hízott.
Most teljesen ki vagyok, mert annyira küzdök minden nap a szoptatással, 2-3 óránként mellre teszem, szopizik 30-40 percet, de gyakran bealszik 10 perc után. (tegnap egész nap ezt csinálta)
Tegnap éjszaka üvegből lefejt 70 ml tejet adtam neki.
De szoptatni akarok, egyszerűen nem értem, hogy mit csinálok rosszul? Nem szeretnék tápszeres kiegészítést.
Van, hogy később kezdenek el hízni a babák? Mert, bár nemt tudom, van-e jelentősége, de kb. 4 napja van az, hogy már nincs minden pelenkában kaki, tehát nem folyik át rajta a tej. Pisi van bőven.
Ha szoptatási tanácsadó felhívását ajánljátok, kit hívhatok fel? Akár ma?
Köszönöm a válaszokat.
Ne parázz, ez az első!
Én nem mértem a babámat és nem fogom most sem mérni, mert abba bele lehet dilizni...
Kicsi mellű vagyok és én is szoptatni akartam. Kitartottam és 22 hónapig ment a szoptatás, pedig nem volt sima ügy.
Én si paráztam mindenen, ha nem volt kaki azért , ha meg volt , akkor azt hittem hasmenése van. Nagyon sok függ attól,hogy te mit eszel. Ezen sem kell aggódni.
A kisfiam átlagos gyerek volt. Nem volt olyan felfújt, pofis, mint amilyen a legtöbb csecsemő. Sokan meg is jegyezték, hogy igen soványka...
De a gyerek orvos szerint rendesen fejlődött és az, hogy kitartottam a szoptatás mellett úgy megerősitette, hogy beteg sem volt, amig szoptattam. (Mondanom sem kell, hogy 2 hónapra az elválazstás után kórházba kerültünk)
Szóval nagyon jól csinálod. Igény szerint teszed a mellre, elég gyakran, van hozzá türelmed, hogy ott tartsd. Mostmár csak nyugi, mert a mérgelődős, sirós tejci a babát is nyugtalanná teszi. (a tejbe ugyanis átmennek az nayai hormonok). Sok sikert!
Nincs ezzel semmi gond. Csak így tovább. indkettőtöknek bele kell jönni. Neki még fárasztó a szopizás. Ha van tejed, felesleges pótolni.
Azért azt megjegyezném, hogyha netán pótolni kell, az sem a világvége. Azt tartsd szem előtt, hogy nem az a lényeg hogy te jól érezd magad hogy szoptatsz, hanem hogy a babád jóllakjon.
Köszönöm a válaszokat. Hát, most eléggé ki vagyok, a könnyeim is megállás nélkül potyognak, de nem fogom feladni.
Babámat megint nem tudtam felébreszteni, még a száját sem nyitja ki. (éjszaka nem aludt jól, sokat nyöszörgött)
Csak még egy kérdést, a hízást a születési súlyhoz, a kórházból kijöveti súlyhoz, vagy a legkisebb súlyhoz kell mérni?
Én is csak hetente mérem a súlyát, mert nem akarok bedilizni. Nem is értem, miért nem tudtam megvárni a holnapi 3 hetes fordulót, miért kellett ma rátennem a mérlegre! :(
Szia!
Mennyivel jöttetek haza a kórházból és most mennyi a súlya? Pisis pelus van elég?
Sárga még?
Az én kisfiam is így kezdte, mondjuk ő sárga is volt. Ne cumisüvegből add a pótlást ha kell, hanem mondjuk fecskendőből.
Én leírom mi hogy jöttünk ki ebből a körből, hogy nem is tudtam felébreszteni. Előre bocsájtom, hogy én sem vagyok a mérlegelés híve, de annyira nem indult be a hízása hogy muszáj volt.
Tehát két óránként 40 ml-t írtam neki elő! Éjszaka 3 óránként. Mindig mindkét mellből szoptass!
Megmértem minden szopi előtt és után, és fecskedővel pótoltam a többit 40 ml-ig. A 3. napra úgy megerősödött hogy kiszívta a 40-et magától, utána meg egyre többet és többet, de még legalább 2 hétig ébresztenem kellett.
Most 3 hónapos és lelkes szopis.
Az a baj ezzel a kezdeti aluszékonysággal, hogyha nem jut tejhez még aluszékonyabb lesz, és valahogy meg kell erősödnie. Szerintem ilyenkor a mérleg nem stressz hanem segítség!!
Ha éjjel nyüglődik mindig tedd mellre, hátha valamennyit szopizik.
Valamint én ugye minden szopi után, tehát 2 óránként fejtem 7-7-5-5-3-3-1-1 perces fejéssel, igy nagyon beindítottam a tejet és nem kellett a picinek úgy kűzdeni érte, hanem rögtön jött is neki.
Írj hogy mi van veletek!
Hagy most minden munkát másra, vagy majd megvár, te csak a babáddal foglalkozz, hidd el napról napra könnyebb lesz!
ja, előző vagyok:
itt találsz elérhetőségeket. Budapesti vagy?
Nálam egyszer Werner Katalin volt kint, még az előző babám kapcsán.
Védő nem tud elmenni hozzátok?
A hízást amúgy a baba legkisebb súlyától kell nézni!!
Bocs még mindig én vagyok, átsiklottam hogy írtad hogy pisis pelus van elég. Akkor viszont nem beviteli probléma van, hiszen csak az jön ki, ami bemegy! :)Nálunk azért pótoltam fecskendőből tejet, mert nem volt elég a szopott mennyiség, alig volt pisi a pelusokban.
Viszont tényleg azt kéne tudni mennyi volt a legkisebb súlya és mennyi most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!