Szoptatási gondom van, tanácsokat várok nagyon? Nem tudom, mit tegyek.
Holnap lesz 3 hetes a kislányom. Hetente mérem a súlyát, ma megmértem, és még csak kb 50-t hízott.
Most teljesen ki vagyok, mert annyira küzdök minden nap a szoptatással, 2-3 óránként mellre teszem, szopizik 30-40 percet, de gyakran bealszik 10 perc után. (tegnap egész nap ezt csinálta)
Tegnap éjszaka üvegből lefejt 70 ml tejet adtam neki.
De szoptatni akarok, egyszerűen nem értem, hogy mit csinálok rosszul? Nem szeretnék tápszeres kiegészítést.
Van, hogy később kezdenek el hízni a babák? Mert, bár nemt tudom, van-e jelentősége, de kb. 4 napja van az, hogy már nincs minden pelenkában kaki, tehát nem folyik át rajta a tej. Pisi van bőven.
Ha szoptatási tanácsadó felhívását ajánljátok, kit hívhatok fel? Akár ma?
Köszönöm a válaszokat.
Betti válasza:
Én is csak arra tudlak biztatni,hogy nyugodj meg.
2 kisfiam van,nagyobbik 2,5 éves,kisebbik 7 hónapos.
Első fiam olyan étkes volt,hogy már a kórházból nagyobb súllyal jöttünk haza,mint amivel született.3,5 kilóval született és 6 hetesen már 6 kiló volt,heti fél kilót hízott.Éjjel nappal 3 óránként evett,ráadásul rengeteget.Utána lelassult a hízása,1 éves korára teljesen normális súlyú lett.
Második fiam viszont nem egy nagy evő volt eleinte,havi 400-600 grammokat hízott,állandóan csak aludt.Volt olyan is,hogy 2 hétig egy dekát sem hízott.Gondolhatod,én is ki voltam teljesen,hogy miért nem akar rendesen enni.Tejem rengeteg van (napi 2 liter,anyatejleadó is vagyok),tehát éhezés kizárva,egyszerűen akkor ennyi volt az igénye,hiába akartam én tömni,nem evett többet.Ráadásul,mivel kaptam kölcsön mérleget,én minden nap méregettem,utólag rájöttem,hogy nem kellett volna,akkor elkerülhető lett volna a sok felesleges aggódás.Aztán 3 hónapos korában egyszer csak megjött az étvágya és elkezdett havi 1 kilót hízni.
Úgyhogy szerintem kár aggódni,majd be fog a te gyerkőcöd is indulni.
A kaki dolog is teljesen rendben van így,az én kisfiam is eleinte 3x-4x kakilt egy nap,aztán egyszer csak megváltozott,elkezdte jobban hasznosítani a tejet és néha csak 2 naponta kakil.
Minden jót és kitartás,nehogy már egy buta mérleg miatt hiúsuljon meg a szoptatás!!!
Köszönöm, hogy írtatok, próbálok megnyugodni, aludtam is egy órát. Pici lányom már nyöszörög, várom, hogy éberebb legyen.
Kórházból 2970-nel jöttünk haza, utána (mivel nehezen indult be a tejem) lett 2890 is, és most van 3120 gram környékén. (születési súlya volt 3100)
Múlt hét vasárnap este mértem és akkor volt 3060-3080 között (mert a mérlegen mozgolódott) Ma meg volt 3100-3140 között ,mert most is mozgolódott a mérlegen.
A 7-5-3-1 fejést mikor érdemes időzíteni és hányszor egy nap?
miért nem mérsz minden szoptatást?
attól, hogy 40 percig cumizik a melleden, nem biztos, hogy eleget eszik, lehet, hogy csak pl. 30 ml-t. nem tudhatod, hogy van-e elég tejed, mert nem minden baba üvölt, ha éhes.
nekem szopi tanácsadók nagyon sokat segítettek, próbáld emg fölhívni valamelyiküket.
www.lll.hu
akit tudok ajánlani, mert nekem sokat segített: Patik Réka, Debulay Bianca.
Szopi után fejj, és szerintem ha 5-6 X meg tudod csinálni ezt a fejést, akkor 3 pár napon belül megdobod a mennyiséget.
És ha fejtél és még van időd, akkor aludj!
És hivj ki egy tanácsadót, ha van rá lehetőséged!
A kislányom sosem üvölt, hogy éhes. Ezért sem aggódtam!
Most is etettem majdnem egy órán át. De fejni fogok, csak hát az meg extra fájdalmas nekem, mert persze pont még a bimbóim is extra kicsik, ha kint vannak akkor is. :(
Bimbóvédővel szoptatok!
Fejni fogok, ez nem kérdés. (eddig is fejtem, volt, hogy 60-t is sikerült)
Most már jobb a kedvem, mert épp az imént mértem le és 3170 mutatott fixen a mérleg. Ez már 90-nel több, mint múlt hét vasárnap.
Tanácsadót fel fogok hívni! :)
én 3 hónapig használtam bimbóvédőt, és folyamatosan gondjaink voltak. akkor szopi tanácsadó segítségével elhagytam. addig szinte számoltam a napokat, hogy meddig kell még szoptatnom, mert 6 hónál tovább nem vállalom ezt a sok fájdalmat. aztán 1 hónapba telt leszoktatni róla a lányom, és azóta öröm a szoptatás. egyátalán nincs gondunk.
most 8 hós.
szerintem érdemes lenne elhagynod neked is, ha van rá mód.
Egyetértek, szerintem is meg kéne próbálni elhagyni a védőt, ha egyedül nem megy, akkor tanácsadó segítségével!
Az előnyei ellenére a védő nehezítheti a szopizást, ha a babád még kevésbé erős. Pont az ellentétét érhetd így el, mint amit szeretnél, azaz hogy kevesebbet és/vagy lassabban fog tudni szívni. Egy lehetséges cumizavarról nem is beszélve..
Kicsi bimbóra elsősorban bimbóKIEMELŐT érdemes kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!