Hogyan apaszthatnám el az anyatejet?
11/64 A kérdező kommentje:
Számomra sokkal kényelmesebb még félálomban is a tápszert kimérni, mint szoptatni. Ezért, ha volnának tippek, azt szívesen fogadnám!
(Előítéletek nélkül..)
Mégegyszer írom, hogy a fejést azonnal hagyd abba, az is egy szadista volt aki kitalálta. A gyerek többet, hamarabb és hatékonyabban eszik. A fejéssel csak kikészíted magad. Ha csak annyi van, hogy akár a régi rendszer szerint, kb 3 óránként adsz neki lehetőséget, hogy szopjon, a köztes időkben meg adhatsz tápszert, ha éhesnek tűnik. Ekkor már sokkal több időd lesz magadra és a gyerek se hal éhen. Tényleg kényelmi szempontból fontos a szoptatás fenntartása, amíg más kaját nem ehet. Ha a macera felől közelíted meg, akkor neked a vegyes etetés való. Ha a cicidet félted, akkor várj még néhány hetet, legalább az újszülött kort nőjje ki a baba, addig kibírod és nem lesz több veszteség, mint a terhesség miatt.
2017. máj. 30. 13:00
A tapszer ezerszer nagyobb szivas nyaron. Ateltuk....barhova mentunk, ahogy ehes lett haza kellett jonni, mert ebben a melegben tejet / kikevert tapszert nyilvan nem hurcolsz magaddal mert 15 perc utan megromlik. Holott amig szoptattam, barhol talaltam egy baba-mama szobat, vendegszobat, parkoloban autoban ablakot pelenkaval letakarva es kesz.
Ejszaka is tejet mericskelni, melegiteni, aztan ha tulmelegedett megvarni mig visszahul, utana hutobe rakas elott a kihulest megvarni, a sok cumisuveg allando mosogatasa+sterilizalasa, uhh borzaszto macera volt!
2017. máj. 30. 13:01
14/64 A kérdező kommentje:
Nem értitek, hogy nem akarok tovább szoptatni?
Arra kértem módszert, hogyan apasszam el!
Ha tényleg nem akarsz szoptatni, akkor hagyd abba és kész. Egy ideig, ha feszül, akkor még fejned kell, vagy mellre tenni a babát és valószínűleg lesznek tejfolyási balesetek, tehát messze még ne menj otthonról/vigyél váltópólót. Egyre ritkább etetés, csak akkor,amikor nem bírod tovább. De lehetséges, hogy a baba sírása is beindítja a tejleadó reflexet, ezzel nem tudsz mit csinálni, csak várni lehet, hogy elmúljon a pszichológiai késztetésed is.
2017. máj. 30. 13:03
16/64 A kérdező kommentje:
A tápszerezés pedig ismétlem, csak nektek macera. Nekem sokkal kényelmesebb. Én szeretek sterilizálni, méricskélni stb..
És elmenni nem szeretsz otthonról?
2017. máj. 30. 13:05
18/64 A kérdező kommentje:
De.Voltunk is már a babával elsőáldozáson.Tápszert kapott.Nem volt gond.
19/64 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, a tápszerezés nem probléma. Csak párom nem szeretné, hogy teljesen tápszeres legyen. Én meg már szoptatni nem szeretnék.
Akkor mi a kérdés? Tápszeres és kész. Nincs mit apasztani, ha csak 10ml. Az elmúlik magától. Dráma megoldva.
2017. máj. 30. 13:09
Kapcsolódó kérdések: