Ti fejnétek tovább kisebesedett, ekcémás kezekkel?
Kettes! Buta érvelés! Persze, te felnőtt fejjel megoldod a problémádat, nem kell anyukád segítségét kérni. Egy féléves baba pedig nem tud kérni, mert végtelenül gyámoltalan, védtelen, az anyukáján múlik, hogy megkapja-e mindenből a legjobbat, amit meg is érdemel.
Kérdező! Biztosan fejnék! Tettem is éjjeleken át, és boldog vagyok, hogy a saját kényelmem miatt nem adtam fel. Viszont egyszerűsítettem a dolgon. Fejés után bevágtam a mellszívó mosható részeit egy lavorba, arra rázúdítottam egy adag fertőtlenítőszert (árulna kifejezetten bababarát, a szoptatós cuccok fertőtlenítésére alkalmas fertőtlenítő szert), a következő szopiig ázott, aztán már csak eltörölgetni kellett. Nem suvickoltam 3 óránként. És a babáim makkegészségesek voltak, a mellem is rendben volt.
Ne mosogass annyit!
Nem mondom, hogy minden áron fejj, de szerintem nálad az ekcémát kéne megszüntetni, nem a fejéssel van gond.
Mivel mosogatsz? Lehet, irritál valami vegyszer. Nekem is gyakran ekcémás a kezem. Én meleg vízzel alaposan elöblítem a mellszívót és úgy teszem be a mikrós sterilizálóba.
Gyógyszertárban kérj ekcémára való kézmosót, kézkrémet nekem pl a Sanatopic bevált. A sima bolti szappanok, kézkrémek tovább ronthatják az ekcémád.
Kettes vagyok
A felnőtt fejjel alatt arra gondolok, hogyha édesanyám azt mondaná, hogy kislányom, féléves korodtól nem fejtem, mert sebes volt a kezem miatta, én azt mondanám, hogy jól tetted édesanyám. Erre gondoltam.
Fel éves a gyerek, már megkezdodott a hozzá táplálás és a legfontosabb időszakban szoptattad. Nem kell tovább fejni.
Bár mondjuk azt nem értem, hogy lehet annyi mosogatnivalo fejes miatt. Egy tálba kell fejni és aztán a taroloba önteni a tejet...
Én egy percig nem csinálnám tovább, mint hogy a mérleg nyelve lefele billen.
A tápszeres babáknak se rosszabb semmivel, de a tied már kapott anyatejet is bőven.
Ezt a szintű mazochizmust amit egyes anyák csinálnak és várnak el egymástól, már kissé túlzásnak érzem.
A kérdésedből nyilvánvaló hogy neked is eleged van belőle, de ezt leírni se mered, mert biztosan megszólnának érte.
Nem attól leszel jó anya hogy minél többet szenvedsz a gyerekért, pláne ha van olyan megoldás ami mindkettőtöknek előnyös lenne.
Lehet lepontozni.
Szerintem ha kesztyűvel mosogatsz, akkor logikusan mindegy a bőrödnek, hogy mennyit, mosogatás után meg minek kezet mosni, az anyatejet pedig elég a kezedről vízzel leöblíteni.
Egyébként a 3-4 dl még elég szép mennyiség, ha mégis abbahagynád, akkor csak fokozatosan, nehogy bedurranjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!