Korhazban mindket mellem kisebesedett, azota bimbovedovel
szoptatok, de igy is nagyon faj, fog ez javulni?
Én alaposan bekentem bepanthennel és 3óra alatt rendbe jött. Annyi, hogy nekem nem volt véres stb, csak kicsit sebes és nagyon nagyon érzékeny és fájt!
2014. máj. 22. 20:18
Csináld azt, mikor megszoptattad bal mellből bekened a bal melled és utána 3 óra mulva ugyis a jobb melledből szoptatsz, így végülis 5-6 órát pihen a jobb cicid.
Mert elvileg felváltva kell szoptatni.
2014. máj. 22. 20:24
Nekem 3 hónapba telt, mire összeszoktunk. Sokaktól hallottam ezt a 3 hónapot, de reménykedjünk...:) Bimbóvédő is kidörzsölheti, néha próbáld azért nélküle is. Ha nagyon fáj, fejd le néha, kapja üvegből inkább. Fiam 2 hétig üvegből kapta emiatt, és nem volt gond visszaállnia cicire, de még bimbóvédőre sem.
2014. máj. 22. 20:26
Áhh vagyis a bal :D
Szoval mondok egy példát!
10 óra: Ball mellből szoptatsz. Szopi után bekened a ball melled.
13óra : Jobb mellből szoptatsz és akkor pihen a bal cici. Szopi után bekened a jobbat. :)
16 óra : Bal mellből szoptatsz, Addig pihen a jobb.... :)
2014. máj. 22. 20:26
Nekem is a kórházban lett véres-sebes, a mellszívótól (korababám volt, fejni lehetett csak). Annyira kisebesedett, hogy a tej is véres lett, amit így nem adhattunk oda. Ott vettem gyorsan Medelás Purelan krémet, és azzal kentem vékonyan, és egy nap alatt rendbevágta! Annyit mondott még a csecsemős, hogy úgy kenjem fel, hogy előbb egy kis anyatejjel dörzsölöm be a sebet. Amikor meg már a baba sebesítette ki, a váltogatós módszerrel, amit előttem írtak, 3 óra alatt hoztam rendbe. Szóval kenni kell mindenképpen, ha nem pont ezzel, akkor másik 100%lanolinos cuccal, többféle is van.
2014. máj. 22. 20:40
Nekem mindkét gyerekemnél sebes volt, vérzett és szenvedés volt a szoptatás eleje. A bimbóvédő nem javított a helyzeten. Én is csak kenegettem. Viszont én sosem tudtam váltott mellből szoptatni, mert mindig nagyon megtelt mindkét mellem és nem bírtam volna ki a következő etetésig. Így kb 2 hét alatt jött rendbe teljesen. De akkorra már egy kicsit se fájt.
2014. máj. 22. 21:02
Én is így voltam,kentem bimbóvédő krémmel.anyatejjel,egész éjjel ,sőt nappal is kint "lógattam" a melleimet,de csak 2-3 hét alatt jött rendbe,azóta már élvezetes a szoptatás! (bimbóvédőt próbáltam,azzal is fájt,így én nem szórakoztam vele,mert a babának így nehezebb)
2014. máj. 22. 21:48
8/9 A kérdező kommentje:
Valtott mellbol szoptatom. Es neha fejem mert nem uriti ki teljesen es nem konnyebbul meg a mellem, kemeny marad. Mivel most a szuleimnel vagyok igy kicsit nehezkesebb az allando mell 'logatas' de amennyit tudom szabadon hagyom. Nalunk a bimbovedo nem gond mert nagyon konnyen tudja szopizni vele a tejet szinte omlik neki :) szoval nem sok dolga van de a vakum miatt iszonyatosan faj ahogy szivja.
Szia! Nekem a bimbom oldala is felhasadt ugy hogy jott onnan is a tej!sirogorcsom volt amikor kozeledett a szoptatasi ido. En a poziciokat valtogattam igy nem ugyan azt a részèt ingerelte a bimbòmnak.3-4 het utan rendbejott ugy higy nem kentwm semmivel. Petsze erzekeny volt,demar nem volt az a bazi nagy fàjdalom. Most ket honapos a babàm es imadunk szopizni,kitartás!!!!!
Ja es www.lll.hu
2014. máj. 23. 20:58
Kapcsolódó kérdések: