Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cumizavar lehet a babámnál?

Cumizavar lehet a babámnál?

Figyelt kérdés

3 hónapos a babám.Eddig nem volt semmi probléma, cicizett szépen, néha kapott teát cumisüvegből, amit nem nagyon ivott, max 10 ml-eket, mert utálta a cumisüveget, tápszert se fogadott el belőle, amikor nem volt elég a tejem.Az utóbbi pár napban elfogadja a teát, van, hogy 60 ml-t is megiszik belőle.Tegnap éhes volt, de amikor a cicire raktam elfordította a fejét, viszont a cumisüvegből a teát elfogadta.Ma reggel cumisüvegből etettem, hogy megnézzem eleget eszik-e, mert az utóbbi időkben keveset szopizott.És elfogadta a lefejt tejcit, amire korábban nem volt példa.

Az utóbbi 1-2 hétbe sokszor előfordult, hogy cicizésnél elfordította a fejét, nem kellett neki, pedig éhes volt.Akkor a cumisüveggel nem próbálkoztam, mert eszembe se jutott, hogy elfogadja...hagytam ordítani.Amikor már egy órája ordított elfogadta a cicit, de néhány perc szopi után ugyanúgy elfordította a fejét, és ordított,és éhen maradt...Éjjel pedig felkelt, mert éhes volt, és ismét elfogadta a cicit.Tejcim van rendesen.Vajon akkor cumizavaros lehet?

2010. máj. 17. 11:07
 1/6 anonim ***** válasza:
A cumiból könnyebb szívnia!A mellen pedig meg kell a tejért dolgoznia!Próbálkozz a szoptatással mindenképp,végső esetben pedig a lefejt tej üvegből!
2010. máj. 17. 11:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon úgy néz ki, hogy igen. Próbáld azt, hogy egyáltalán nem adsz neki semmit cumisüvegből. teát add neki kanállal, ha kér. Csak cici legyen, mert hamar véglegesen elutasíthatja, és akkor fejheted, de akkor meg lehet, megcsappan a mennyiséget, és vége a szoptatásnak. Türelem kell mindkettőtöknek, egy hét alatt rendeződik a helyzet.
2010. máj. 17. 11:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A tápszert talán-talán még megértem (bár több tejet úgy lehetett volna csinálni, hogy tápszerpótlás adása helyett gyakrabban mellre teszed), de teát minek kellett neki adni? Csak az ételtől veszi el az étvágyát. És miért üvegből? Még csak kánikula sincs, ami indokolhatná a folyadékpótlást.

Ez bizony cumizavar.

És még csak segíteni se tudok, hogyan csináld vissza. Nekem a kórházban cseszték el a babám szopását, szintén cumisüvegből adott teával, hiába tiltakoztam. Azóta se szopik, már két hónapos, és minden áldott nap legalább 4 órát fejek, hogy tejjel etethessem és ne kelljen tápszerezni.

2010. máj. 17. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján nagy valószínűséggel cumizavaros.

Először is dobd el a cumisüveget. Egy ekkora babát még felesleges teáztatni, 10 mili teáért meg felesleges tartani.

A legfontosabb, hogy próbáld visszacsábítani a mellre. Mint írtad, éjjel elfogadta. Ez azért van, mert ilyenkor félálomban van, könnyebben elfogadja a mellet. Így próbáld akkor etetni, amikor már nagyon álmos, vagy amikor éppen felébredt, mert ilyenkor is könnyebben elfogadja a mellet.

Próbáljatok elvonulni egy félhomályos, csendes helyre, ahol senki sem zavarhat, így próbáld meg szoptatni. Adj neki időt, s legyél nagyon türelmes, el fogja fogadni, ha éhes, meg fog dolgozni a tejért, csak neked legyen türelmed és kitartásod.

Sok sikert hozzá!

2010. máj. 17. 13:40
 5/6 xStefix ***** válasza:
100%

Cumizavarhoz:

[link]

Ez ugyan a szopási sztrájkról szól, de a tanácsok itt is ugyanazok:

[link]

2010. máj. 17. 15:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Sajnos néha muszáj volt teát adnom neki, egyrészt mert nagyon székrekedéses,és a kamillatea segít, másrészt meg amikor utazunk nincs lehetőségem szopiztatni, és ha nagyon nyűgős akkor a cumisüveg megnyugtatja (a cumit sajna nem fogadja el)

2010. máj. 18. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!