Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy azért nincs sok...

Lehet, hogy azért nincs sok tejem, mert undorodok a szoptatás gondolatától is?

Figyelt kérdés
Egy hetes a lányom, császárral szültem, lehet ezért is van kevesebb tejem. Először jó volt a szoptatás, aztán kiderült, hogy csak komfortszopizik, nagyon kevés tejet eszik majd rágörcsöltem az egész szoptatásra mert azt mondták, hogyha nem eszik besárgul ő visszamegy a kórházba én meg az anyák szállására, hogy átjárhassak szoptatni. Tegnap bement a férjem venni homeos bogyót és mecsek tejserkentő teát azt iszom folyamatosan, de tegnap csuncsim annyira sírt, hogy tápszert adtunk neki estére és akármennyire is fontos a lányom, örültem, hogy cumisüvegből etetem, hogy jóllakik és, hogy tudok este aludni mert amióta hazajöttünk nem tudok. Nem megy, hogy evett 3 órakor, eszik 6 órakor legközelebb és én addig aludjak. Este is csak éjféltől tudtam igazán jót aludni, mert mindig füleltem, hogy ébren van-e. Nappal is tudom, hogy egyre többet lesz fent, dd annyira szükségem van a pihenésre, hogy alig várom, hogy aludjon. A kórházban 3 napot voltunk, de 4 másik anyuka gyereke feszt sírt és úgy jöttem haza vasárnap, hogy zokogtam a fáradtságtól. Most már kezdem magam kicsit összeszedni, de éjszaka alig bírok elaludni mikor végre elalszok akkor pedig felsír a lányom, hogy éhes én úgy szoptatom, mintha a fogamat húznák és örülök, ha nem sikerül szoptatni és tápot kell neki adni mert tudom, hogy jól lakik és alszik, mint a bunda. Én tudom, hogy az anyatej tenne neki jót, fejem, iszom a teát, szedem a bogyót, iszok 3 l vizet egy nap, 5* étkezek és nincs... és az a legszomorúbb, hogy hiába szeretem a lányomat és én vagyok a világon a legboldogabb, hogy családom lett, de egész egyszerűen megkönnyebbülök, ha nem kell cicire tenni és nem sebesíti ki. Ettől független ringatom, éneklek neki, felvagyok vele, gondoskodok róla, de mikor párom is mondja, hogy mielőtt ma is megyünk ügyet intézni, le kell fejjem a tejet, hogy legyen több, undorodom a gondolatától. Másabb lenne, ha lenne tejem és nem csak komfortszopizna a mellemen? Szar anyának érzem magam emiatt pedig mindent megteszek de most is inkább arra gondolok, hogy a következő eteésnél tápot kapjon mert nem szeretném, hogy megint fájjon...
2017. máj. 18. 10:33
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Azt beszéltük párommal, lefejem a tejet és cumisüvegből adom a lányomnak. Ma sikerült annyit lefejnem, hogy tíz perc alatt megetettem, anyatejjel jóllakott, kicsit ringattam és aludt mint a tök.
2017. máj. 18. 22:35
 22/28 A kérdező kommentje:
És úgy csináltam, hogy beszéltem hozzá evés közben mosolyogtam rá és jó érzés volt az etetés :) Nem fájt nem vágtam pofákat közben örültem, hogy van tej és etetem
2017. máj. 18. 22:38
 23/28 A kérdező kommentje:
Merthogy szopi alatt úgy ültem, mint alinek a fogát húzzák sokszor és alig vártam, hogy vége legyen
2017. máj. 18. 22:40
 24/28 A kérdező kommentje:
Plusz így tudom mennyit eszik, megegyeztünk a párommal egy köztes megoldásban és a lányom is jól lakik anyatejjel
2017. máj. 18. 22:44
 25/28 anonim ***** válasza:
8%
Ez is egy megoldas, jobb mint a tapszer! Ha a fajdalom miatt irtozol csak a szoptatastol, akkor hidd el, hogy az el fog mulni! Estleg meg lehetne nezni, hogy nincs-e lenove a nyelve, rendesen kapja be a cicit, nincs veletlenul szajpenesze. De ilyenkor meg valamennyire normalis, hogy szokott fajni. Jobb igy a babadnak is (persze, ki vagyok en, hogy megmondjam mi a jo...) de a cici sokszor csodakra kepes. Nekunk csak a szopi valt be ha faradt, mert csak igy tudott elaludni, hasztalan volt akarmi mas, enyitette a pocakfajast, az unatkozos sirast, a hianyerzetet. Illetve ha barmi miatt sirt, amit nem tudtam, hogy miert van altalaban a cici mindig megoldotta. Azt javaslom, ha mas egyeb ok miatt nem undorodsz a szoptatastol, akkor ne add fel. Ha meg igen, akkor ez igy egy nagyon jo megoldas, de lehet, hogy jo lenne felkeresni egy pszihologust, nem azert mert gondjaid vannak mentalisan, egyszeruen csak jol esik az embernek beszelgetni, aki mas mint a csaladja, ferje es lehet ki tudna deriteni miert irtozol a szoptatastol.
2017. máj. 19. 08:17
 26/28 anonim ***** válasza:
28%

Szuper, a lényeg, hogy neked minél kevesebb dolgod legyen, a gyerek meg aludjon.

Pihend ki magad, mielőtt jön a foga, mert akkor ha hányásig eteted, akkor is ordítani fog.

Szerencsétlen gyerek, hova született...

2017. máj. 20. 15:26
 27/28 anonim ***** válasza:
52%
Utolso de kis paraszt tudsz lenni igy nevtelenul..
2017. máj. 20. 15:47
 28/28 anonim ***** válasza:
16%

Nem akarok vészmadárkodni, de a fejés csak nagyon kevés anyukánál tartja fönn hosszú távon a tejtermelést. Persze, stimulálja a mellet, de a baba szívó erejéhez nem hasonlítható. Mint, ahogyan az a hormonális folyamat is hiányzik fejéskor, ami a szoptatásnál megvan, hogy sokaknak már a baba érintése, illata, a puszta látványa beindítja a tejét. Sok szoptatós anyukának a babája sírásától elkezd csöpögni a teje. Szval valóban köztes megoldás, mert tejet kap a babád, és nem kell szoptatnod, de én a helyedben nem kockáztatnám, hogy a kevesebb inger hatására apadjon a tejem.

Sztem egy anyának, akinek van teje, meg kellene tennie annyit a babájáért, hogy megpróbálja szoptatni. Nekem is nyavalygás szaga van a te sztoridnak. Valóban úgy tűnik, hogy egy a lényeg: a babád aludjon, "mint a tök" (ahogy te fogalmaztál), és ne kelljen vesződnöd a szoptatással.

2017. máj. 20. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!