Lehet, hogy azért nincs sok tejem, mert undorodok a szoptatás gondolatától is?
9. Vagyok.
Tegyél ezzel egy próbát! Nincs mit veszteni vele.
Fürdés után adsz neki tápszert, aztán kicsit cicire teheted, hogy elaludjon, és meglátod, hogy kel fel. Este mikor megébred, adsz neki megint tápszert.
Pár nap után érezni fogod, hogy könnyebb így nektek, vagy sem.
Arra készülj fel, hogy mire kész a tápszer, addig a kicsi felhecceli magát és teljesen felébred.
Nekem más vált be. Egyszerűen mellettem alszik. Este mikor még csak morgolódik, már észreveszem. Csak odavonom, szopizik kicsit, és alszunk tovább. Így jóformán zavartalanul tudok aludni reggel 7-ig, és a mellem is kap annyi ingert, hogy nappal több tejem legyen.
Az is jó lehet, ha kap a kicsi szopizás után lefejt tejet, hogy belakjon. Aztán a kotnyeles apuka babakocsival elviszi sétálni egy-két órát. Te addig aludhatsz, pihenhetsz, lesz egy kis "én időd", ami segít feltöltődni.
Ne agyalj, hanem szoptass! Éjjel is. Így is, úgy is fel kell kelned bekutyulni a tápot, akkor inkább tedd mellre, mert a babádnak a tejen kívül a bőröd érintése, az anyamell ismerős illata-tapintása is kell.
Gondolj mindig arra, hogy a világ legtermészetesebb dolga a saját gyermek szoptatása! Ha van tejed, már csak annyi a dolgod, hogy megkínálod vele a babádat. És nem cumusüvegből, hanem a melledből. A baba a legprofibb mellszívó.
Azért nincs tejed, mert nem szoptatsz! Teletömöd a gyereked tápszerrel, addig sincs vele gond, amíg alszik, mert te fáradt vagy!
Csak azt tudnám, mibe fáradsz el, mert azt nem írtad!
Az első napokban csak colostrum van, előtej. Nem mérhető mennyiségeket tud csak szopizni a baba. Utána is. Azért "komfortszopizik", mert így szaporítja a tejedet, császár után még csak most lesz rendesen, egy héttel később.
Teljesen felesleges ennyire nekikeseredni. Mire számítottál? Azt látom, hogy neked csak az a cél, hogy aludjon a baba. Később mit fogsz vele kezdeni? Ha fáj a hasa vagy jön a foga, akkor hiába tömöd tele a gyomrát, akkor is ordítani fog, és az egyetlen amit tehetsz, hogy sétálsz és ringatod. Akkor nem tudsz tőle megszabadulni, akármilyen fáradt leszel. Aztán jön a szeparációs szorongás, utána elkezd rámolni...
Egy gyerek ilyen!
Ha már egy héttel szülés után csak azt nézed, hogy tudod " leszerelni", hogy te pihenhess, később meg fogsz bolondulni.
Annyi bíztatót mondhatok, hogy sokáig nem kell szoptatnod! Ha már most tápszerezed a babát, gyorsan elapad a tejed. Aztán lehet vigyorogni, mikor hajnalban rázogatod az üveget a visító gyerekkel a karodon, és szédelegsz a fáradtságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!