Nem eleg a tejem?

Figyelt kérdés
12 napos a babam es orankent cicit ker. Ha tele vannak a cicijeim, akkor sem alszik tobb, mint 2 orat. Ugy erzem, hogy egesz nap csak szoptatok, mert szerintem akkor is nyammog rajta, ha mar nincs benne semmi. Probalkoztam cumival, de nem mindig fogadja el es 5 perc utan ki is kopi. Ma mar delutan is kellett neki tapszert adni, igy mar alszik 2 oraja. Nem tudom, hogy csak cicizni szeret vagy nem eleg a tejem. Viszont ennyi ingertol mar fejos tehennek kellene lennem, megsem vagyok az.:(
2017. ápr. 30. 18:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A 4-5 óra sz extra alvás, az 1-2 a normális.

Az én közel 3 hónaposom most kezd 3 óránként enni, eddig gyakrabban kért. Éjjel is mostanában alszok 6-7 órát, eddig keltünk. Pedig van elég tejem,megduplazta már most a születési súlyát, egy kis Michelin-baba 😀

Ő is nehezen szopott eleinte, mert nagyon pici volt, 36 hetesen született. Gyakorlatilag nem tudta bekapni eléggé a mellbimbot, mert gyenge volt és kicsi. Fejtem neki anyatejet,és még azzal is megkináltam szopcsi után. Eleinte 10-20ml jött le, most 120-150.

2017. máj. 1. 05:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Felétek több szopis tancsadó is van??? Mármint igazi?

Akkor aranyélet, kizárt, hogy ne tudnának segíteni. Szerintem hajlassz a tápra, akkor meg add és kész. A babák nem egyformák, ő is teljesrn normálisan működik, de ha nem akarsz vele küszködni, akkor nem. Nekem másfélévesem volt az újszülött melett...

A mellimbódon van nyílt seb??? Mert a szopi utáni fájdalmatnekem már gomba okozta, figyelni kell.

2017. máj. 1. 09:17
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem a kisfiam még csak első baba, de mi nagyon sokat küzdöttünk, hogy szopis legyen. Kezdve a véres mellészívástól, a bimbóvédő, kevés tej, sárgaságon át a fáradtság és hasfájásig... Szóval, nagyrészt mindent megkaptunk, ami egy kb egészséges babánál lehet szoptatási probléma, de mégis! Kisfiam 5 hónapos lesz és kizárólagosan anyatejes maradt, csak az elején kapott 1-2x tápszert. De ennek az volt az ára, hogy kb 2 hónapig szenvedtünk. Éjjel óránként keltem hozzá, sokszor a szopis fotelben aludtunk, nappal anyósom segített és én akkor aludtam 1 órát mert utána már éhes volt. Ezért fejtem a tejet. Folyton! Lekerült ciciről valaki kézben ringatta én meg fejtem, aztán 2 óra múlva cicire tettem, 1 óra múlva fejtem. Ezzel rövid időn belül annyi tejem lett, hogy fagyasztottam is belőle már. Közben sikerült a bimbóvédőt elhagyni és a tápszer kiegészítőt, illetve már teát se kért. Mindezt 1 hónap alatt. 2ik hónapra elég jól beállt, a 3ik volt gázosabb a növekedési ugrás miatt. Mostanra már az éjszakák jó részében 1-4x kelünk csak. Ami tökéletes, mert nappal is alszik 3-4 órát, szóval ehhez szerintem türelem kell. Ha szoptatni akarsz, akkor segíteni kell a párodnak nem bacogatni....

Ha meg elfáradtál és nem akarsz, akkor tápszer, de akkor fel kell adnod, hogy szoptass sokáig vagy HT-ig... Én így látom, de ahogy érzed!

2017. máj. 1. 12:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Igazából a lányomat is majdnem 15 hónapig szoptattam és mellé kapott tápszert is. De nála rámentem erre, mert görcsösen akartam szoptatni, állandóan fejtem mint egy barom. Tejem mégsem lett elég. Nem akarok megint olyan idegroncs lenni, mint akkor. Most úgy néz ki, hogy egy mellből lejön 50 ml kb. 2.5 óra után. Két mellből szoptatok, így a 90-100 milinek elégnek kellene lennie egy 2 hetes babának, csakhogy ő nem 2-3 óránként eszik.:(
2017. máj. 1. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!