Nincs elég tejem?
Figyelt kérdés
A babám holnap lesz 4 hetes, tegnap óta állandóan szopizna. Aludni sem akar, szinte szünet nélkül mellen van. Ilyen igénybevétel mellett is van tejem, bár sztem az ő elvárásaihoz képest lassan termelődik, de folyamatosan van. Egy idő után a baba is türelmetlen, mit tegyek? Tápszerre lesz szükség?2016. jún. 14. 09:22
1/9 anonim válasza:
Van mérleged? Ha nincs kölcsönözz egyet és mérd meg evés előtt-után, hogy mennyit evett. Amúgy nem vagyok állandó méricskélés párti, de ilyen esetben nagyon jó dolog!
2/9 anonim válasza:
Szerintem csak növekedési ugrás! Sajnos ezt csak átvészelni lehet...
Legyen cicin amennyit akar Ha nem muszáj ne nyúlj még tàpihoz...
3/9 anonim válasza:
Kitartás, a nagy igénytől néhány nap múlva több tejed lesz. Ha tápszert adnál neki, akkor nem növekszik a tejmennyiség, és méginkább nem lesz elég. Egyél igyál sokat!
4/9 anonim válasza:
Egyél, igyál, pihenj és szoptass sokat, nem lesz gond. Tápszert ne adj neki, mert azzal elapasztod a tejedet előbb-utóbb.
5/9 anonim válasza:
Ne adj neki tapszert! Velünk ugyanez volt 4 hetesen, par nap alatt megoldódott és egy eves koráig szopizott! Sosem kellett tapszert adnom utana.
Bujjatok ossze, legyen cicin amikor csak akar, és be fog állni nálatok is! Kitartás!
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Lemértem a babát szopi előtt, majd később 1,5 órányi szopizás után és 40-50 grammal mutatott többet a mérleg, ő pedig keservesen sírt, aludni sem tudott, úgyhogy a tápszeres kiegészítés mellett döntöttem. Sztem nem átmeneti zavarról van szó, és nem bírtam nézni, hogy éhes. Most amikor éhes szopizik, mindkét oldalon kb. 15-15 percet, majd kb. 50 grammnyi tápot adok neki. Szerettem volna a tápot elkerülni, de így alakult. Azért szorgalmasan fejek, már amikor tudok mit, s bízom benne, hogy még helyreállhat a tejem, hiszen továbbra is szoptatok...
2016. jún. 15. 18:11
7/9 anonim válasza:
Jól van, a lényeg hogy megnyugodtál te is ő is. Tényleg fejjél, szoptasd szerintem 2x15 percnél tovább is (feltéve hogy nem fáj a mellbimbód), talán ki tudod vezetni a tápszert.
8/9 anonim válasza:
Ha a babádnak van türelme hozzá, hagyd még szopni azután is, hogy látszólag kiürült a melled. Segítsd a munkáját egy kis masszírozással, és pár perc után újra bedurran a melled, és ki fog tudni szívni még egy nagyobb adagot. Ha ezt pár napig meg tudod csinálni mindkét mellel, minden szoptatásnál, látványosan nőni fog a tejmennyiség is.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további tippeket is, alakulunk :)
2016. jún. 21. 09:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!