Nincs tejem, fejésnél is-40-50 ml jön le a két mellemből összesen, szoptassak legalább 1x vagy már nincs értelme?
Figyelt kérdés
2015. dec. 28. 13:08
1/13 anonim válasza:
Mióta szoptatsz? 1 hete vagy 2 éve, mert nem mindegy.
2/13 anonim válasza:
Mennyi idos a babad? Milyen egyeb jelbol gondolod hogy nincs tejed? Tapszert is adsz neki? En meg akkoe is alig tudtam kipreselni vagy 30 ml- mikor rengeteg tejem volt.
3/13 anonim válasza:
Szoptasd, minél sűrűbben tedd cicire, hátha beindul. Akármennyi is a tejcsi, a semminél több. (gondolom kicsi a baba)
4/13 A kérdező kommentje:
4 hetes
2015. dec. 28. 14:37
5/13 anonim válasza:
Kérj segítséget szoptatási tanácsadótól.
6/13 anonim válasza:
Hogy látod a babádon? És magadon?
Én abbahagytam ennyinél, mert a fiam éhes volt, én meg fáradt és stresszes az óránként szoptatástól. Jól tettem, hogy befejeztem, de nem engedtem senkit beleszólni és így meg is oldódott az éhsége is.
7/13 anonim válasza:
Milyen jelekből gondolod, hogy nincs tejed? A kisbaba sokkal hatékonyabban szopik, mint ahogy a mellszívó fej. Mindenképpen érdemes megkeresned egy szoptatási tanácsadót, vagy lll.hu- n utánaolvasni a problémáidnak, mielőtt feladod.
És hogy konkrétan a kérdésedre válaszoljak: igen, érdemes úgy is szoptatnod, ha kevés a tejed, és pótlást is kap a picid. Az anyatej minden cseppje aranyat ér, ezt figyelembe véve a 40-50 ml sokat számít!
8/13 anonim válasza:
Szoptass! Minden alkalommal amikor éhes, tedd mellre, a tej a szopastol szaporodik. A fejo nem mindenkinel indítja be a tejadi reflexet. Szoptatási tanacsadok akar telefonon keresztül is valaszolnak es segitenek.
9/13 anonim válasza:
Szia! Megéri kitartani, én is így kezdtem -50 ml már jónak számított, aztán megkerestem egy szoptatási tanácsadót, és 11 hónapig tudtam szoptatni a babát. Soha semmilyen betegséget el nem kapott, és szerintem jórészt az anyatej miatt.Ha kell pótolni táppal, az sem tragédia és akkor arra is tud mondani a tanácsadó ötleteket.
10/13 anonim válasza:
Nálunk 6-8 hét volt, míg rendesen beállt. És bele kell számítani a növekedési ugrásokat is azért, ha esetleg gyakrabban akar szopizni. Én igény szerint szoptatok, szoptattam (Most hat hós a lányom, még eddig semmit sem evett, ivott... Kóstolgatni kezdegetnénk, ha hagyná, de még szeretném szoptatni, ameddig lehet majd evés mellett is.). Kb. 2,5-3 hós volt, amikor tartani kezdte a 2,5-3 órát szopik között (Addig néha fél óra is alig telt el, mégsem volt sosem semmi baja). Szopis tanácsadó azt mondta, hogy ha szoptatok, az a legbiztosabb módja annak, hogy tejem legyen... Egy babónak adunk is abból, amit éjszaka fejek. Az elején nekem is ennyi jött ki amúgy csak. A baba legalább 2x annyit ki tud szívni, mint amennyit te kifejsz. Kitartás! Megéri, hidd el! Az anyatejnél jobbat nem adhatsz a gyerekednek. Engem mindenki stresszelt (még most is néha), hogy biztos el fog apadni, adjak neki mást is, ne adjam oda másnak a fagyasztott tejet, mert ki tudja, kell neki a víz vagy tea stb... Nos, nem kellett. Nagyon jó volt így neki, és ha tesó lesz, ugyanígy fogom csinálni. Nem beszélve arról, hogy az anyuka szervezetének is nagyon használ a sokáig tartó szoptatás. lll.hu-n sok fontos infót találsz, én is ott beszéltem szopis tanácsadóval. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!